Holnaptól a MÁV és a Volánbusz is újabb szigorításokat vezet be a tömegközlekedési eszközökre vonatkozó maszkviselési szabályokban.

Maszk használat: a MÁV és a Volánbusz is szigorít

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A MÁV-Start saját honlapján közölte, hogy a szeptember 18-án megjelent kormányrendelet alapján szeptember 21-től, azaz hétfőtől már nem elég a maszkhasználat a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

A MÁV és a Volánbusz is kiemelte, azon hatodik életévüket betöltő utasok, akik megszegik a szabályokat, az utazásból való kizárásra számíthatnak. A rendelet alapján a maszkviselésbe is van változás: egyrészt most már nem elfogadható a sál vagy kendő használata, csakis az orvosi maszk, munkavédelmi maszk, valamint textil vagy más anyagból készült maszk.

Másrészt pedig a helytelen viselést is szankcionálni fogják, a maszkviselés csak akkor helyes, ha az orrunkat és a szánkat egyaránt eltakarjuk vele, ha nem így történik a maszkviselés, azzal is szabályt sért az adott utas.

A két szolgáltató ugyanakkor elmondta, a kizárásra csak akkor kerül sor, ha az utas nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal és ellenszegül, ám itt is először pótdíjat szabhatnak ki rá. Amennyiben nagyon renitens az utas, még a rendőri intézkedés sem kizárható.

Liner

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Aha! És ki ellenőrzi, milyen joggal?
Mert ugye az iskolákban van ez az iskolaőr, akinek joga:"bilincset, a támadás megakadályozására vagy az ellenszegülés megtörésére vegyi eszközt és rendőrbotot alkalmazni, illetve használn" jogaszvilag.hu/szakma/testi-kenyszer-bilincs-konnygaz-gumibot-az-iskolaban-kihirdettek-az-iskolaorokrol-szolo-torvenyt/
A máv minden vonatán és a volánbusz minden buszán is lesz "iskolaőr"? Vagy csak a gyerekek ellen lehet alkalmazni a vegyi eszközt, rendőrbotot, bilincset?
verőce21
Vírusjárvány ide-oda, egyre inkább az a kérdés foglalkoztatja a konzervatívokat: Szabad-e fing@ni a jobboldaliaknak?

A politikusaink természetesen visszafogottabban és szofisztikáltabban vélekednek, ők valóban nem finganak élő TV-adásban, ahogy Gyurcsány Ferenc. 
Még akkor sem, ha esetleg magas rangú tisztséget töltenek be Brüsszelben.
Mi pedig, itt a lövészárkokban nemcsak hogy fingunk ha kell, hanem nagy ívben szarunk is rá, hogy mit gondolnak rólunk az elit liberális szalonokban. Nem akarunk megfelelni, és pláne nem vágyunk az ő legitimációjukra, vállveregetésikre, hogy lám-lám, most végre "jó jobboldaliak” vagytok.

Terjesszük ki nyugodtan a kérdést, hiszen politikai ellenfeleink, és általában, baloldali honfitársaink nemcsak a médiában történő megszólalási lehetőségeinket szeretnék korlátozni (persze időnként a halálunkat is kívánják). Hanem azt is előírnák, hogyan viselkedjünk a mindennapokban. 
Pontosabban ők, a liberális köntösbe bújt bolsevikek akarják konkrétan meghatározni, mit mond, mit csinál, egyáltalán, milyen legyen egy konzervatív?
Yoda69
@fideszes gyökér: Ehhez már nem kell törvény. A fideSS maffia mar rég torvenyesitette a saját lopasukat.
A sok idióta fideSSes meg törvény nélkül is szopja a diktátor faszat
kereső
Mekkora értelmi és szellemi silányság, orbán viktor elbaxott járvány kezelésekor, a gazdaság taccsra vágásakor elkezdeni Gyurcsányozni. Mekkora ökörnek kell ehhez lenni, még bértrollokként is.
verőce21
@fideszes gyökér: Remek! Feltétlenül veled kell kezdeni és folytatni is a gyakorlatban...! :)
Jozefina
Késői ébredés mindkét társaságnál!!!
legott
"Én hajlandó voltam együttműködni a hatóságokkal. Sőt!" (Szita Károly emlékirataiból. Részlet.)
voltmárjobbis
@Pegero: tegnap 21:45 Már nem Gyurcsány van, fogod a pirinyoi agymosott agyaddal?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
voltmárjobbis
@Pegero: szept. 21 22:30 Nem hallgattam, mit mondott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.