Ócsai Lajos járványügyi szakember szerint elvesztettük a kontrollt a koronavírus kezelésében. Sosem volt még ilyen rossz a járványhelyzet, mint most szombaton, amikor is 1070 új koronavírus-fertőzöttet találtak. Szerinte tényleg nagya baj – a Blikk interjúja.

„Ez a járvány most elszabadult”

Fotó: ATV.hu

Nincs mit szépíteni rajta, ez a járvány most elszabadult, a fertőzötteket már nem lehet nyomon követni, olyan sokan vannak. Csak a védőoltás segíthet rajtunk. Ha fegyelmezettebbek lesznek az emberek, a távolságtartás és a maszkviselés betartásával már csak csökkenthető a megbetegedések száma – vélekedett az ÁNTSZ korábbi vezetője.

Ócsait nem nyugtatja meg az sem, hogy a kormány holnaptól szigorításokat vezet be. A miniszterelnök napok óta maszkban jelenik meg a nyilvános eseményeken, és a kormánypárti képviselőknek is maszkot kell húzniuk a parlamentben.

Attól tartok, nagyon kései intézkedések ezek. Szlovákiában már április óta csak maszkban mutatkoznak a politikusok, itthon viszont az ellenkezőjét láttuk fél éven át. Most pedig mindenki csodálkozik, hogy mennyire nem veszik komolyan az emberek a járványellenes intézkedéseket. Pedig ha a vírus terjedni kezd az idősek és a betegek között, vagy tömegesen megjelenik a szegény falvakban, nagyon nagy baj lesz – figyelmeztetett a szakember.

Ócsai szerint ingyenessé és mindenki számára elérhetővé kellene tenni a teszteléseket, hogy bárki tudjon róla, ha hordozza a vírust.

Blikk

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"Nincs mit szépíteni rajta, ez a járvány most elszabadult, a fertőzötteket már nem lehet nyomon követni, olyan sokan vannak. Csak a védőoltás segíthet rajtunk. Ha fegyelmezettebbek lesznek az emberek, a távolságtartás és a maszkviselés betartásával már csak csökkenthető a megbetegedések száma – vélekedett az ÁNTSZ korábbi vezetője."

Orbán nyári hazudozásai megbuktak, válságkezelése megbukott. Már csak a felelőtlen és gyilkos hazudozás megy.

Orbán mindenkit meg fog menteni, főleg azokat, akik ma haltak meg Orbán hazudozásai miatt. Bárki megnézi a járvány görbét, jól látható a nyár végi mesterséges szakasz a második hullám előtt...Napi 10 egész nyáron...persze:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
"Nincs mit szépíteni rajta, ez a járvány most elszabadult, a fertőzötteket már nem lehet nyomon követni, olyan sokan vannak. Csak a védőoltás segíthet rajtunk. Ha fegyelmezettebbek lesznek az emberek, a távolságtartás és a maszkviselés betartásával már csak csökkenthető a megbetegedések száma – vélekedett az ÁNTSZ korábbi vezetője."

Orbán nyári hazudozásai megbuktak, válságkezelése megbukott. Már csak a felelőtlen és gyilkos hazudozás megy.

Orbán mindenkit meg fog menteni, főleg azokat, akik ma haltak meg Orbán hazudozásai miatt. Bárki megnézi a járvány görbét, jól látható a nyár végi mesterséges szakasz a második hullám előtt...Napi 10 egész nyáron...persze:)
Béla333
"Most maradnak nekünk Orbán Viktor intelmei, és megnyugtató szavai. Leginkább az, hogy aki megbetegszik, azt meggyógyítjuk. Nem meggyógyítják, mármint az orvosok, hanem meggyógyítjuk. Értsd: pártunk és kormányunk, vagyis, személyesen Viktor doktor."
hirklikk.hu/velemeny/viktor-doktor-mindenkit-meggyogyit/369825

Viki Doki...
nezelodo
Lári-fári a mi mini. elnökünk állig felfegyverkezve várta a második hullámot. Van olyan ismerős, aki meg két hete a kontakt kutatókat várja, hál Isten már a karantén is lejárt volna, mert érintkezett igazolt beteggel... (ettől még akár fertőzhet is) A jelen állapotban persze lehetetlen, hogy lenne annyi ember, aki elvégezné a nagy elánnal beharangozott intézkedéseket. A lényeg a vidéki kevésbé érintett nyugger szavazók elhiszik a hatalmas felkészültséget, és majd újra szavaznak a vezénylő tábornokra, ahogy a szép emlékű Kerényi nevezte, ha addig a Kamugeri meg nem fertőzi őket is Bivalybasznádon, és jobb létre nem szenderülnek...
SystemError
Na és most mi lesz, Orbán fegyverrel fogja kényszeríteni az embereket, hogy pörögjön a gazdaság és ne rémüldözés legyen, hanem munka a koronás munkahelyen? Ezért kellett volna sokat tesztelni, de azt a pénzt is kilopták. A legutolsó haveri térkövezés fontosabb volt neki, mint a járvány. Elbizta magát és ez lett Orbán veszte. A második hullám már érdemben érinti a társadalom egészét. Most kéne igazán a segítség, de már minden forintot kilopták az elején Gondolom azért is, mert Orbán pontosan tudta, ha valódi krízis jön az rá fog mutatni a valós állapotokra a gazdaságban és az EÜ-ben is.., ami neki a vég. Különben is a fidesz nem szeret dolgozni. Egy recesszióban lévő országtól meg nehezebb lopni. Hát nem jártunk jól a tolvajok fejedelmével:) De nem engedhetjük, hogy ebből simán a Balatonra távozzon.
gina
OV- t felelösségre kell vonni ,előre megfontolt gyilkosságért a népen,,,börtönbe vele , vagy egy k lerobbant Budapesti kórházba...
Józsipapa
egyszer szeretném már hallani ettől a kormánytól, hogy tévedtük, ezt elcsesztük és
mellé fogtunk...
de mit várunk ettől a magát tévedhetetlennek
gondoló egyéntől...és mamelukjaitól...
simmering73
Vitát nem nyitok ezt a háborút elveszítjük. Köszönjük meg a magyar Don Quijote-nak. Egyébként borítékolható volt, hogy a nagy szabadság előbb utóbb megbosszulja magát, hisz a járványnak sosem volt vége csak a kemény szigorítások mellett visszaszorult. Valamelyest mentségére legyen mondva ennek a szélmalomharcosnak, hogy az összes európai állam elcseszte ezt a nagy szabadságosdit, ez a szerencsétlen meg azokat majmolta - igaz kb két hetes késésekkel. Önálló, építő gondolatát én nem igazán láttam sose.
namihami
Elég volt a délutáni meccsek közvetítésében a nézőkön végignézni. Nem a meccsek nézésére gondolok, az még a vírusnak is brutális lenne.
Talán még azt se tudták, hogy az a maszk mi a fene. Eszik-e vagy isszák?
legott
Ez most elszabadult...
.
Még a jó kérdést sem tudod feltenni, mi?
Ez a világ elpusztul mindenkistül - veledegyüstöl
De feltámadsz te geci, de utána újra elbaszod, mert egy geci vagy.
Örökre eltűnsz a picsába, mintha sohasem léteztél volna.

Csak szeretném, hogy megértsd az utad, geci.

Te nem káromkodsz annyit mint én, de végül mégis te fogsz meghalni... elpusztulni örökre, mitntha sosem léteztél volna.
Igen ez azt jelenti: Úgy lesz véged végül, mintha sosem léteztél volna.
"Még az emléked is elfelejtetik."
Senki nem fog rád emlékezni soha többé az örökkévalóságban.
Yoda69
@Józsipapa: Na ilyet sosem fogsz hallani tőlük :)
Pálinkás Pál
@csak úgy...: itt...megmondtam a dolog nem érdekel,de mivel célozgattál rám...
"Pedig ha a vírus terjedni kezd az idősek és a betegek között, vagy tömegesen megjelenik a szegény falvakban, nagyon nagy baj lesz"
Mintha ugyanazt mondaná,amit én...IDŐSEK,BETEGEK...vagy te nem így látod??, linkelj ide olyat ahol tagadtam a járvány meglétét!!!
dr. prédikátor
nincs nagy baj , talpig fegyverbe vagyunk"mondta ez a mocsok nemzetvesztő hazaáru ó mocskos szemét O1G!!!hogy rohadnál már meg!!!
Gazella
Rosszul tudod segges nyaló. Volt ennél rosszabb járvány a világon. Pl: pestis, ebola, ..stb.. mégis fent maradt az emberiség! Csak sajnos az ostobákból... pffff
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Méghogy téged nem érdekel, most hogy nálunk is elszabadult akkor téged nem érdekel, de legalább végre befognád a szádat nem lehetne?

Nincs elég eszed ahhoz, hogy ezt a sokváltozós függvényt képes legyél akár érintőlegesen felfogni és a hülyeségeddel telekiabálod a netet. Büszke lehetsz magadra okostojás.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: mondod te...mondandód valóság alapja kb annyi mint az immunrendszer kialakulásáról folytatott eszmecserénknél...ja ...hogy nem volt eszmecsere???, mert valahogy dugót nyeltél??? amiket idetettem ma, nem én írtam...úgyhogy ne nálam reklamálj troll!!!
legott
Ja, ha nem jött volna át, én arra próbállak buzdítani, kapd össze magad végre, hogy ne tűnj el végleg a feledés homályába.
Nincs pokol. Ez elvileg jó hír a rosszaknak. (A jóknak is van egy rossz hírem: Nincs mennyország. Mármint, az a felhők közt izé az alagút végén, ahogy te gondolod, ahogy a sok köcsög pap abszolválja neked.)
De (mert mindig van "de") van rossz hír is.
Van rosszabb a pokolnál...
kereső
Magyarországon már a járvány végét is tudjuk- orbán esszéjéből: 2022. azért akkor, mert akkor lesz választás. Érdekes, hogy pénteken emlitette az ezres napi fertőzött számot- és mit ad a jóisten?.szombaton már meg is volt.
Csak azt nem tudom, hogy ehhez a cinikus, ember életekkel játszó hazudozáshoz miért adják a nevüket jónevű orvosok??Hiszen igy cinkosai orbánnak, kormánynak akik ember életekkel játszadoznak.
Pálinkás Pál
A járvány elszabadult...állítják...ugyanakkor a szinte semmi immunrendszerrel nem rendelkező 6 év alattiakat még maszkolni sem kell...no most ez két esetben lehetséges...vagy nincs semmi olyasmi,amitől egy egészséges szervezetnek félnie kell...vagy a kisgyermekek mind szuper erővel rendelkeznek...mindenki válassza ki a neki tetszőt...
Nessy
@kereső: Van az a pénz! Egyébként is hadd hulljon a férgese! Kevesebbet kell majd költeni tb-re, nyugdíjra!
Namely
"Nincs mit szépíteni rajta, ez a járvány most elszabadult, a fertőzötteket már nem lehet nyomon követni, olyan sokan vannak. Csak a védőoltás segíthet rajtunk. "
Mondj már legalább egyetlen forgatókönyvet arra, hogy mi fog történni, és miért lenne szükséges az a ****** védőoltás!
Miért ködösít minden "szakértő"-nek nevezett who nyalonc?
"Pedig ha a vírus terjedni kezd az idősek és a betegek között, vagy tömegesen megjelenik a szegény falvakban, nagyon nagy baj lesz – figyelmeztetett a szakember."
Azaz? Akkor konkrétan mi lesz?
Húúúúú, húúúúúúú félj!!! Ijedj meg!!!
Mitől kellene?
"Ócsai szerint ingyenessé és mindenki számára elérhetővé kellene tenni a teszteléseket, hogy bárki tudjon róla, ha hordozza a vírust."
Te fogod fizetni, de zsírdisznó?

UI: dugjátok fel a maszkotokat, a védőoltást és az undorító félelemkampányotokat!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.