Két határátkelő nyílt meg a magyar-osztrák határon hétfőn – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Mint írták, a Pornóapáti és Bildein közötti közúti átkelő reggel 6 és este 7 óra között vehető igénybe, az Ágfalva-Schatterdorf közötti átkelőt pedig reggel 8-10 és délután 2-4 óra között használhatják a kétoldalú személyforgalomban.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 10-én az akkor még lezárt határátkelőhelynél, Pornóapátiban azt mondta, a járvány megfékezésében fontos kormányzati eszköz a szeptember elsejével bevezetett utazási korlátozás, ugyanakkor a kormány számára fontos a határ menti térségben élők véleménye, akik közül sokan dolgoznak a szomszédos Ausztriában, tehát nem mindegy, hogy milyen kerülővel tudnak naponta átkelni a határon.

Hende Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője ezen a sajtótájékoztatón közölte: a környékbeliek egy petíciót juttattak el hozzá, amelyben azt kérik, hogy – több hasonló átkelő megnyitása után – a Pornóapáti és Bildein (Beled) közötti határátkelőhely is nyíljon meg.

Ezt követően született meg a határ menti térségben ingázók számára kedvező döntés, amit Facebook-posztjában Hende Csaba már korábban tudatott.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.