Hétfőtől végső esetben akár rendőrt is hívhatnak hétfőtől azokra, akik az előírt helyeken nem takarják el az arcukat. Utánajártunk a szabályoknak.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez így leírva szépen fest,csak köze nincs a valósághoz...értelme nincs az olyan rendeletnek amit nem tudnak betartatni...mert végeredményben..mivel a boltos kirakja a bejárathoz a táblát...ő már nem büntethető..ezek után hülye lenne rendőrt hívni a vevőire, hiszen belőlük él!!! ergo ,ugyanúgy az emberek belátására van bízva a dolog...én lehet valami speciális helyen lakok,de nem láttam még hogy bárkinek szóltak volna hogy húzza fel orrára a maszkot...ez olyan adhoc rendeletnek tűnik, az emberek leboxolják..a győztest meg elviszi a rendőr...ez aztán a járványvédelem...úgy ,hogy a gyenge immunrendszerrel rendelkező 6 év alatti gyermekeknek továbbra sem kell maszkot tenni...ez kissé hiteltelenné teszi a vírus hisztit...mi az ,ami egy 9 vagy egy 15 éves gyerekre veszélyes,de a 6 évesre nem???, erre várnám valamelyik vírus guru magyarázatát...lehet virológus is..érdeklődve várom!!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Nem vagyok virus guru, de tanultam ezt-azt... A vírus valószínűsíthetően ( biztosat majd kb. 10 év múlva tudunk ) MINDENKIT megfertőz, kivétel nélkül. Ebben emlékeztet a HPV-re. Nem tudható, mikor mutálódik olyan irányba, hogy a kicsi gyerekeket is megbetegíti. De ők is hordozók, mint bármely más korosztály. A maszk szerintem csak a direkt fertőzéstől ( telibe köpés, tüsszentés-köhögés) véd valamelyest, de ez a dög igen ellenálló, szervezetből kikerülve, élettelen felületeken is egész jól elvan.
www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/koronavirus-magyar-kutatok-szerint-sokkal-ellenallobb-es-fertozobb-mint-hittuk/tehgrhe
Ez elég ijesztően hangzik számomra, ugyanis ez konyhanyelvre lefordítva annyit jelent, hogy egyelőre nem lehet hatékonyan védekezni ellene. Maszk ide, vagy oda. Boltban is simán össze lehet szedni, ha valaki előtted megtapogatott valamit, amit utána te is megfogsz.
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Ez pontosan így lehet..éppen ezért teljesen felesleges ez a maszkosdi...viszont a lakosság 20%-a veszélyeztetett csak../öregek..súlyos,akut betegek../... semmi kifogásom a maszk ellen, aki akarja ,hordja...most arról nem beszélek hogy a maszk védelméről szóló vizsgálatokat nem ezekkel a szar sebészmaszkokkal végezték...ezek fizikálisan semmit nem fognak meg,nem szűrnek ki...max ahogy mondod, a telibe köpést...sokkal előrébb tartanánk ha azt csinálnánk amit a Svédek...ők megtanulték első hullámban, az öregeket kell védeni...most nincs is náluk második hullám...a fertőzés számok csökkennek,egyedül Európában... A fertőzöttek kb 1-2 %a igényel orvosi ellátást...épp az előbb említett populáció...talán őket kéne védeni,és nem hülye,betarthatatlan rendeletekkel sokkolni az embereket!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.