Karácsony Gergely szerint a járvány második hulláma is legalább akkora szolidaritást és empátiát igényel, akárcsak az első.

„Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt a budapestiek felelősségteljes magatartásukkal nagyban járultak hozzá ahhoz, hogy ne alakuljon ki tömeges fertőzés. Az ország pedig jól vizsgázott szolidaritásból, óvtuk és segítettük az időseket, elismertük az egészségügyben dolgozók munkáját és igyekeztünk segíteni nekik” – olvasható a főpolgármester keddi Facebook-bejegyzésében.

Fontos dolgokra hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely

Karácsony szerint a járvány „eddig nem tapasztalt erővel” visszatérő második hullámánál újra fontos lenne, hogy az emberek vigyázzanak a leginkább veszélyeztetettnek számítókra, elsősorban az idősekre, hiszen – mint írta – „attól, hogy most nincsenek kijárási korlátozások, az ő sebezhetőségük nem csökken, sőt”.

„A vírus az idős, beteg emberekre semmivel sem kevésbé veszélyes, mint korábban volt, az aktív esetek folyamatosan növekvő száma pedig azt mutatja, hogy a megfertőződés esélye minden nap egyre nagyobb. Aki teheti, segítsen a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében az idős rokonainak, barátainak, szomszédainak, hogy ha nem akarnak, ne kelljen másokkal érintkezniük” – fogalmazott Karácsony Gergely, aki felhívta a figyelmet az egészségügyi dolgozók munkájának fontosságára is.

Ők ugyanis „nem ide-oda vezényelendő erőforrások a nagy háborúban, hanem emberek, akik életük talán legnagyobb kihívása előtt állnak. Tavasszal adományokkal segítettünk, megtapsoltuk őket, és most sincs kevesebb dolguk, sőt”.

„Sokféleképpen segíthetünk, pont úgy, ahogy azt tavasszal tettük” – írta Karácsony, hozzátéve: a legfontosabb segítség az lehet, ha szigorúan betartjuk a járványügyi előírásokat és intézkedéseket, „ezzel védve az időseket a fertőzéstől és az egészségügyben dolgozókat attól, hogy meredeken emelkedjen az ellátandók száma”.

Cikk- és címlapkép: AFP

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Pedig vásárolhatna tankot, vadászgépet, vagy csatahajót is a százmilliárdokból a hajléktalanok áldanák mint a messiást.
RonaGyuri
@Sámannus: vagy ellophatna egy rakás pénzt, mint az Orbánék!!! =))
Sziszifusz
@ómió: 09:50
... ahová a kórházakból, tesztelés nélkül küldték vissza, a vírussal megfertőzött öregeket.
ómió
@Sziszifusz: Ó, "hogyne"! A Pesti út meg maga volt az orvos nélküli "tökéletesség", ahol a visszajött betegek elkülönítéséről csak a "jósors gondoskodott"!
Sziszifusz
@ómió: 10:16
Ugyanúgy mint sok más helyen .
Szerinted kinek az elsődleges feladata a víruskezeléssel kapcsolatos feladatok ellátása ?
Megmondom: A mindenkori kormányé, aminek jelenleg az I. számú vezetője O. Viktor.
Az elmulasztott intézkedések miatti felelősség az övé.
Attól, hogy a fekáliát másokra keni valaki, attól még ő maga is büdös marad.
ómió
@Sziszifusz: Az "elsődleges feladat" mindig a fenntartóé! Az pedig a Pesti úton Karigeri és "csapata"! Te azért csak kenegesd a szart, akár még az ENSZ-ig is! Úgy az "efftársi"!
Sziszifusz
@ómió: 13:12
Tudod mit ?
Ne "Karigeri"-vel foglalkozz, hanem azzal amit a kezeddel elérsz.
Menj el az esti Szuperkupára és az ejakulátummal egy helyen élvezd a vírusmentes biztonságot .
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.