Elhunyt nyolc krónikus beteg, és újabb 951 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: 20 450-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 702-re emelkedett, 4644-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 15 104. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 56 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti. 558 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 27 449-en vannak, a mintavételek száma 645 492.

Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentőségük. "Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog" – írták.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Továbbá 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme.

Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért – hangsúlyozták.

Közölték: szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén.

Az operatív törzs eddig 22 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 202 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (8114) és Pest megyében (2771) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (1009), Győr-Moson-Sopron (886), Csongrád-Csanád (870), Szabolcs-Szatmár-Bereg (820) és Hajdú-Bihar megye (813). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (186).

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kormanyhu/Árvai Károly

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez a nyolcas vírus. Általában naponta nyolcan halnak meg.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.