Az LMP társelnöke szerinte Orbán Viktor miniszterelnök a második világháború előtti szinte viszi vissza a társadalombiztosítási (tb) jogokat azzal, hogy jövőre már ingyenes sürgősségi ellátásban sem részesül, aki nem tudja fizetni a tb-t.

Kanász-Nagy Máté szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette:

sok százezer forintot kell majd fizetniük bármilyen ellátásért azoknak, akik elvesztették a munkájukat és önerőből nem tudnak egészségügyi járulékot fizetni.

Sérelmezte:

várhatóan nem kapnak automatikusan 100 százalékos táppénzt azok a pedagógusok, akik a koronavírus miatt esnek ki a munkából.

Ezt a tankerületek döntéséhez kötik majd, holott Kanász-Nagy Máté szerint a tanárok különösen veszélyeztetettek, hiszen sok emberrel találkoznak munkájuk során.

Lehet, hogy Orbán Viktor különböző publicisztikákban a liberálisokkal kapcsolatos összeesküvés-elméletekről hadovál, de a helyzet az, hogy ma Magyarországon egy igazi neoliberális van, ez Orbán Viktor maga

- fogalmazott az LMP társelnöke, kifogásolva, hogy a kormányfő leépíti a jóléti államot, a szociális jogokat.

Az LMP ezzel szemben olyan zöld, szociális államban hisz, amely állampolgári jogon nyújt alapvető szolgáltatásokat. Kanász-Nagy Máté szerint a jelenlegi válsághelyzetben különösen szükség van arra, hogy mindenki ingyen jusson sürgősségi ellátáshoz, 100 százalékos táppénzhez, ha a járvány miatt nem tud dolgozni, vagy kilenc hónapon át álláskeresési járadékhoz, ha elvesztette a munkáját.

6 hónap járulék a kormánynak többet ér mint egy ember élete!

Közzétette: Kanász-Nagy Máté – 2020. szeptember 23., szerda

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook/Kanász-Nagy Máté/videó

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Gyütt Mönt: Bájos, amikor azok beszélnek a munkáról, akik az utcán elmennének mellette, ha találkoznának, hiszen nem is ismerik. Persze, ha valaki levonja a járulékot, de nem fizeti be, vagy a dolgozó nem is tudja, hogy nincs bejelentve! Ha cimbi az elkövető, akkor a haja szála sem görbül, a dolgozó meg így járt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
kissé felnőttem
@csak úgy...: mert a nép hagyja! azért holnap és azután is ezt fogja tenni. Így szokta " 30 éve mindig a repülővel jártam focimeccsre is " ( villamosbérletje sem lehetett csak nagyzolt )
Namely
Semmi baj komcsik, aki esetleg akarja, hozzon létre egy alapítványt, és fizesse a léhűtők helyett a tb-t.
:D
Bár tudom, az itt kommentelő komcsikat pont annyira érdekli a "szegény sanyargatott éhhalál szélén álló emberek" sorsa, mint a fenti kamerába pislogó lmp-s majmot, és addig bőgnek, ameddig egy ingyenes kommentet/sajtótájékoztatót kell odaböfögni, de hogy egy forintot is adjanak, aztmánem!

Persze olyan könnyű kamerába mondani, hogy "legyen alanyi jogon" aztán ragasztja is magára a bélyeget, hogy "Magyaroroszág zöld, szociális pártja", pedig csak szimpla populista komcsi szemét.
Rockxy
ez hülyeség.
első világháború előtti!
sőtt! 17dikszázadi!
vagy tizennegyedik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.