Hálapénz elfogadásáért felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy szülész-nőgyógyász.

Első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy szülész-nőgyógyászt, aki öt páciensétől pénzt kért – és egyes esetekben kapott is – a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátás részeként nyújtott beavatkozásokért 2014 és 2017 között

- közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint

a 74 éves férfi egy budapesti egészségügyi intézményben dolgozott.

Előfordult, hogy

az orvos kevesellte a beteg által önként vagy kérésre adott összeget.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen ötrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat. A bíróság – túlnyomórészt a vádirati tényállás szerint, annak megfelelő törvényi minősítéssel – bűnösnek mondta ki az orvost, és egy év hat hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte, valamint elkobzott tőle 80 ezer forintot.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosításért, letöltendő börtönbüntetésért, közügyektől és foglalkozástól eltiltásért, valamint a vagyonelkobzás összegének emeléséért, a védelem felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
még csak 2017 nél tartotok? meg kéne képviselőknek járó összeggel kinálni az orvosokat ! nem is mennének el nem is fogadnának el mert ŐK is élni akarnak ennyi. van még kérdés?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.