Az október 25-i ukrajnai önkormányzati választásokon való részvételre kérte a kárpátaljai magyarokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Beregszászon, azon a sajtótájékoztatón, amelyet Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével megbeszélésüket követően közösen tartottak.

Szijjártó Kárpátalján agitált, és vagdosott nemzeti színű szalagot
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke (j) és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár (b) átvágja a nemzeti színű szalagot a magyar kormány támogatásából felújított Perényi Kultúrkúria ünnepélyes átadásán a kárpátaljai Beregardón 2020. szeptember 23-án. MTI/Nemes János

Mint fogalmazott, az ukrán belügyekbe való beavatkozási szándék nélkül kéri a Kárpátalján élő magyarokat erre,

mert ha ezt nem teszik, akkor elveszítik a lehetőségét annak, hogy befolyásuk legyen jövőjükre, közösségükre és lakóhelyük jövőjére.

Arra is kérte a kárpátajai magyarokat, hogy megyei szinten az egyetlen magyar listára, a KMKSZ listájára szavazzanak, és "teremtsék meg a lehetőségét annak, hogy a mostani ciklushoz hasonlóan erős képviselete legyen a kárpátaljai magyarságnak a megyei tanácsban". A többi helyi önkormányzat vonatkozásában is arra kérte a magyar kisebbséghez tartozókat, "tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar jelöltek, vezetők és képviselők a következő időszakban az eddigiekhez hasonlóan dolgozhassanak a saját közösségeik jövője és fejlesztése érdekében".

Hangsúlyozta ugyanakkor: a magyar fél abban érdekelt, hogy Ukrajna és Magyarország között jószomszédi viszony alakuljon ki.

"Mi a kárpátaljai magyarokra úgy tekintünk, mint olyan közösségre, amely összeköti Ukrajnát és Magyarországot, a magyar és az ukrán nemzetet. Minél erősebb a kárpátaljai magyar közösség, minél erősebb a kárpátaljai magyarok érdekképviselete, annál erősebb ez az összekötő kapocs a két nemzet és a két ország között"

- hangsúlyozta.

Szijjártó Péter elmondta: Brenzovics László a KMKSZ nevében arra kérte a magyar kormányt, hogy a kárpátaljai magyar iskoláknak nyújtson segítséget a koronavírus-járvány közepette az egészségügyi védekezésben, ezért hamarosan félmillió maszkot, érintés nélküli testhőmérséklet-mérőket, kézfertőtlenítő szereket és egyéb eszközöket fognak küldeni Magyarországról. Hozzátette: megkérte Dmitro Kuleba ukrán külügyminisztert, járjon közben, hogy mielőbb kapja meg a magyar fél erre a beszállítási engedélyt.

Szijjártó Péter tájékoztatott továbbá arról, hogy a magyar kormány gazdaságfejlesztési programja a jövőben is folytatódik Kárpátalján, ezután is írnak ki pályázatokat kis- és középvállalkozások számára.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Látom a maszk használata ellen agitálnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: A jóindulat jegyében???

A derék külgarázdánk durván bele avatkozik Ukrajna belügyeibe


(propeller.hu/images/cikk/2020_09/bereg-szijjarto.jpg)

A derék Szájjártató Kárpát alján haknizik. Magyar nemzeti szalag átvágással ls hasonló osztogatásokkal „az ukrán belügyekbe való beavatkozási szándék nélkül kéri a Kárpátalján élő magyarokat, hogy a KMKSZ listájára szavazzanak ”!!
De ez sem elég.
Szijjártó bejelentette, hogy a jóindulat jeleként, látogatása alkalmával, ötven lélegeztetőgépet hozott Magyarországról kárpátaljai kórházaknak. Jelezte továbbá az ukrán külügyminiszternek, hogy magyar részről készen állnak a beregszászi kórház felújításának részbeni finanszírozására, a záhonyi Tisza-híd felújítására, a beregszászi elkerülő és azt a határral összekötő út megépítésére, a nagyhódosi határátkelő megnyitására, valamint 2021-ig az M3-as autópálya kiépítésére az ukrán határig!!! =))
Jozefina
Csak sokat dumáljanak, majd Ukrajna is visszavág, mint a románok Trianon nemzeti ünneppé nyilvánításával. Ezek semmiből nem tanulnak. Ha annyira jó viszonyt ápol Ukrajnával, akkor miértr akadályozza meg folyamatosan Ukrajna NATO tagságát??? Ez az ott élő magyar nemzetiségieknek is jó lenne!!!
Nessy
Hogy is van ez? A mi belügyeinkbe senki ne avatkozzon be! Különösen nem az unió, aki pénzeli a kormányt! Kormányunk viszont mindenkiébe, és pénzeli "hű levélszavazóikat" az amúgy is elszállt költségvetésből. A hatalomért mindent! Hogy itthon mi van? Az oligarchák, focisták politikusok jól vannak, a bigott híveiknek meg ez így tökéletes! Némi könyöradományért még a világot is narancs színben látják!
tudode
Sok(k)ba kerül az országnak, hogy azok kereskednek, akiknek enyves a tapogatójuk, sőt még raktár is van a körletükben:
.
-----Nézze meg Szijjártó luxusvilláját belülről
.
index.hu/belfold/2014/09/26/szijjarto_peter_kulugyminiszter_haz_belso_kepek/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index&fbclid=IwAR2H4sQl8_vkIgyLzGbJ_Fo-2xF7KOryzxszLmfMKewUDgqZsGVWjKTf_04
--------------------------------------
.
Ez aztán csúcs
,
----- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
.
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE
-------------------------------------
.
----- És a satöbbiek:
.
www.google.com/search?q=ner-tagok+lop%C3%A1sai&oq=N&aqs=chrome.0.69i59l2j35i39j69i57j46j0l3.355321j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------------
.
Egy találat is sokk lenne, miközben "harcolnak", vagy mit csinálnak a korrupció ellen!
.
Mi lenne ha nem, már fü, fa nem teremne!
ómió
Mert, ugye, még, ha vöröset "vagdosott" volna...!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.