A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München-Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Üzent a magyar focidrukkereknak az operatív törzs

Lakatos Tibor arra kérte a szurkolókat, hogy

már a beléptetésnél viseljék a maszkot.

Mint mondta, jelentős létszámú egészségügyi személyzet lesz jelen a stadionban, ahol sátrakat állítottak föl, hogy a belépésnél kiszűrt, magasabb testhőmérsékletű vagy esetleg tünetekkel rendelkező vendégek további vizsgálata megtörténhessen.

A nézőtéren csak az egy közösséget alkotók – családtagok, barátok – ülhetnek egymás mellé, és a sorokat sem töltik föl teljes egészében

- közölte a dandártábornok.

A mérkőzésre főként magyar szurkolók váltottak belépőt, mellettük kisebb létszámú spanyol és mintegy 1500 német drukker érkezik. A külföldi szurkolók egy darab három napon belül elvégzett negatív PCR-teszt birtokában léphetnek be Magyarországra és 72 órán belül el kell hagyniuk az országot – tudatta Lakatos Tibor.

Hozzátette: a külföldről érkező szurkolókat együtt tartják; a spanyolok charterjáratokkal érkeznek, és erre a feladatra kijelölt buszflotta szállítja őket a városban, a német szurkolóknak pedig külön parkolót jelöltek ki.

A magyar szurkolóktól a dandártábornok azt kérte, hogy

azokat a rendszabályokat, amelyeket a labdarúgó-szövetségek és a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai meghatároztak, mindenki tartsa be.

A csapattagok és az edzők, a csapatok technikai személyzete is komoly szűrésen esett át. Az Európai Labdarúgó Szövetség "buborékban" tartja őket a magyarországi tartózkodásuk teljes időtartama alatt, nem érintkezhetnek olyannal, akinek nincs negatív koronavírus-tesztje és az állapotukat is folyamatosan figyelemmel kísérik – mondta Lakatos Tibor.

Mindkét csapathoz kijelöltek egy-egy, ugyancsak negatív teszteredménnyel rendelkező rendőri összekötőt, ők tartják a kapcsolatot a csapatok és a rendőri biztosítást végző parancsnoki állomány között.

Jelezte: a mérkőzés miatt

közlekedésrendészeti intézkedésekre is számítani kell.

Újságírói kérdésre elmondta: a kormány visszaállította a schengeni belső határon a határellenőrzést, így az osztrák-magyar határon is folyamatosan szolgálatot látnak el a rendőrök annak érdekében, hogy csak azok léphessenek be az országba, akik erre a kormányrendelet alapján jogosultak.

Egy másik kérdésre válaszolva elmondta:

bár több helyen – például nemcsak a vonatokon, buszokon, de a várótermekben is – kell maszkot hordani, az emberek megfelelő komolysággal veszik ezt tudomásul, és kisebb számban találnak szabálytalanságot. Többségében eleget tesznek ennek a kötelezettségnek az állampolgárok

- tette hozzá.

A szórakozóhelyek ellenőrzésével összefüggésben kiemelte: nem razziaszerűen, hanem a napi szolgálatuk során folyamatosan ellenőrzik a szabályok betartását.

Szintén kérdésre válaszolva elmondta: aki átesett a fertőzésen, beutazhat az országba, ezt szűréssel és erről szóló igazolással tudja megtenni.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ccc anyátokat! Nem üzengetni kell, hanem betiltani! De ti csak ócska pártcsinovnyikok vagytok!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
egy ember őrül foci hobbija miatt ekkora cirkuszt csinálni??!!! Ez már túl megy mindenen!!! Mellesleg kíváncsi lennék a fizető nézők számára. Többségében töltelék lesz, csak hogy meglegyen a létszám. Kérdésem még, hogy ki fogja ellenőrizni, hogy ki tartozik egy baráti társaságba, vagy családba a nézőtéren??? A perecárus???
kissé felnőttem
és mindezek megtartása sem garacia se igy se ugy ha ÉRTHETŐ, 15 nap mulva kiderül ki nyert, lehet hogy csak kacsa volt itt irták eüs ápólóknak ajánlottak 500 ingyen belépőt.Ők bizonyára értelmesebben látják a kockázati arányokat.
RonaGyuri
@RonaGyuri: S ki lészen a révész?

avagy ki/kik keresi/k gennyesre magát/magukat ezen a veszélyes ember-kísérleten?

A tegnap esti focimeccs kapcsán van számos átgondolni való. A média meg is teszi, köztök a hvg.hu is. A vonatkozó legutóbbi írásukban olvastam ezt a mondatot: „A jegyeladások hiánya viszont rengeteg csapatot sodort a csőd szélére”!
Nos mikor erre reagáltam magamban, mondván na ez sem ránk vonatkozik, ugrott be a kérdés: ki gazdagodik ebből a buliból. Azt tudjuk - bár igazából csak apró célozgatásokat kaptunk -, hogy sokba, nagyon sokba fáj a dolog nekünk adófizetőknek. Azonban van itt valami, ami nem szokott kevés pénzt hozni: a TV közvetítés!!! Nos nagyon kíváncsi lennék, hogy ennek az ide jutó része milyen zsebekben landolt??? =))
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.