Fokozott aggodalmat vált ki a koronavírus-járvány alakulása és a megnőtt halálozási ráta hét európai uniós tagállamban, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Máltán, Spanyolországban és Romániában – írta csütörtökön Stockholmban kiadott jelentésében az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

Aggasztó a magyarországi járványhelyzet az európai járványvédelmi központ szerint

A járványok megfigyelésével foglalkozó európai hivatal új kockázatfelmérése szerint ezeknél az országoknál tapasztalható a súlyos esetek, illetve a kórházi ápolásra szorulók magasabb aránya, és a halálozási arányok jelenlegi és várható növekedése.

A hét országgal kapcsolatos aggodalom onnan is ered, hogy a fertőzöttek számának növekedése sok idős embert érint, míg más európai országokban elsősorban a fiatal – és következésképpen a kockázatnak kevésbé kitett – felnőttek körében nő az esetszám.

A stockholmi székhelyű szervezet szerint utóbbi jellemzi az Egyesült Királyságot és az EU másik tizenkét tagállamát (Franciaország, Ausztria, Dánia, Észtország, Írország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Belgium, Svédország). Az elmúlt napokban azonban ezeknek az országoknak a többsége is „közeledni látszik a fokozott aggodalomra okot adó kategória kritériumaihoz” az ECDC szerint.

A fennmaradó országokban a helyzet stabil jelenleg, itt a kockázat alacsony a lakosság egészére, illetve mérsékelt a kockázatnak kitett személyekre nézve. Ezek Németország, Olaszország, Lengyelország, Finnország, Görögország, Ciprus, Litvánia, valamint az EU-n kívüli Norvégia.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ez most nem számít, ma még focizunk, majd ráérünk arra még. ovi.
Jozefina
Na ez éppen nem érdekli a hazai illetékseket, pl. törzs cecilke, kasika, vikike!!! A fidesz-kdnp érdeke, hogy a vírushelyzetből is minél többet tudjun lopni, csalni, hazudni!!!
ómió
A lényeg, hogy Vikingisztánban "minden rendben"!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.