Jövő hónap elejére várható a vírus okozta halálozás megugrása – derül ki az innovációs tárca járványügyi csoportjának lapunk birtokába került előrejelzéséből.

ITM-szakértők: október elején megugrik a halálozások száma, a Covid eléri a veszélyeztetett embereket

A vírus miatti halálozás esetleges közelgő megugrására az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakértői szerint abból lehet következtetni, hogy az elmúlt hetekben jellemzően a fiatalok között terjedt a második hullámban a járvány – írja a Népszava.

Márpedig az ITM elemzői már augusztus végén figyelmeztettek arra, hogy hasonló folyamat zajlik majd le Magyarországon is, mint Floridában, Dél-Franciaországban vagy Spanyolországban, ahol a sok érintettel, de kevés megbetegedéssel terjedő fertőzés a fiataloktól gyorsan elért az idősebb korosztályokig, és ezzel az áldozatok száma is rövid idő alatt megugrott.

Ezekben az országokban a fertőzések megszaporodását mintegy négy-öt héttel követte a halálos áldozatok sokasodása. Az ITM előrejelzést úgy tűnik érdemes szem előtt tartani: az elemzés szerint tavasszal meglehetősen pontosan – a humán tárcánál biztosabban – jelezték előre a járvány alakulását.

Március elején jött létre az ITM koordinálásával az a járványmatematikai és epidemiológiai csoport, amely a tavaszi hullám óta rendszeresen készít elemzéseket, szakmai anyagokat a kormánynak. Mellettük az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) is alakult egy „árnyék” elemző csoport, és ott is készülnek elemzések. Bár az kétségtelen, hogy a kormányzaton belül éles a verseny, a lapunk birtokába került dokumentumból úgy tűnik: a járvány trendjeit modellező számítások közül az ITM szakértőié a pontosabb.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: koronavirus.gov.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Nos...erre bátran lehetett tippelni, mert mióta statisztikát vezetnek, ősszel mindig megugrik a halálozások száma, covidtól függetlenül...
creativehun
@simmering73: "Most kerülnek terítékre azok a vén trottyok, akik még most sem hordják megfelelően a maszkot." Ugye ez tudod,hogy csacsiság. A maszk nem a viselőjét védi..hanem a közösséget a viselője által széköhögött,kiprüszkölt stb stb...részecskéktől. Műtét közben az orvos sem azért viseli,hogy Ő ne kapjon el valamit...hanem a beteg ne fertőződjön meg.
legott
És akkor csak így dobálóznak a számokkal. Október elején többen halnak meg. És ennyi.
Hát nem ennyi !!!

Minden élet egy egész világ.
Amikor meghal valaki, egy egész világ pusztul el !!!

"Mert ő benne (Istenben) élünk, mozgunk és vagyunk".
Amikor meghal valaki, akkor Istenből szakad ki egy darab !!!
simmering73
@creativehun: Ugye tudod, hogy csacsiságot beszélsz? Ha egy vén trotty az állán hordja a maszkot és egy másik pl fiatal akik szintén szarnak a maszkra pl a torkukra teszik és fertőzöttek és tüsszent vagy köhög, akkor a vén trotty beszipákolja az orrán keresztül.
creativehun
@simmering73: A maszknak nem a védekezés az elsődleges feladata..Pusztán a példa kedvéért...ha felteszem de mások nem...akkor adtam a szarnak egy pofont..mivel a bőr felületre érkezhet vírus..köhögés,tösszentés,érintés...stb stb...de ha mindenki ellenpélda...ha mindenki felteszi de én nem..akkor potenciálisan szájon illetve orron át kisebb valószínűséggel kaphatom el...mivel mindenki máson maszk van...ergo..a maszk elsődlegesen nem védelmi eszköz...abban az értelemben persze az,hogy ha egy közösségben mindenki viseli...akkor van értelme...ettől még más módon igaz,hogy fertőződhet az egyén.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.