A gazdaságvédelmi intézkedések együttes hatásának köszönhetően a júniusi mélyponthoz képest 53 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma szeptemberre – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca pénteki közleményében.

A foglalkoztatottak száma augusztusban ismét 4,5 millióra emelkedett, így a munkába állók száma már meghaladta a 2020 eleji értéket.

A kormány a továbbiakban is a munkahelyek tartós megőrzésén és a gazdasági növekedést ösztönző intézkedéseken dolgozik, ehhez Magyarországnak működnie kell

- mondta Bodó Sándor.

Az ITM pénteki közleménye hivatkozik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataira, amelyek azt mutatják, hogy a regisztrált álláskeresők száma szeptemberre 323 ezerre csökkent. A három hónapja töretlen mérséklődés a munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő programok érdemi hatásának tudható be.

A foglalkoztatottak száma is folyamatosan nő a Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi adatközlése szerint.

Augusztusban már a 4,5 milliót is felülmúló érték egyre jobban közelít a tavaly nyáron elért csúcshoz – írta az ITM.

Az elmúlt évtizedben uniós összehasonlításban is kimagasló mértékben bővült a foglalkoztatás: 2019 végéig a munkanélküliségi ráta 11,2 százalékról 3,4 százalékra szorult vissza, a 20-64 éves népesség foglalkoztatási rátája pedig a 60 százalék alatti szintről 75 százalék fölé emelkedett.

Az EU tagállamaiban azonos időtávon alig több mint 5 százalékponttal nőtt a foglalkoztatási ráta, Magyarország tehát lényegében ledolgozta az egy évtizede még tetemes hátrányát az uniós átlaghoz képest – hangsúlyozta az ITM.

"A járvány miatt a már elért eredményeket is részben újra kell építenünk. Így rövid távon az a cél, hogy legalább annyi munkahelyet hozzunk létre, amennyit a vírus tönkretesz. A különböző beruházási és bértámogatásokkal közel egymillió magyar részesülhetett valamilyen munkaerőpiaci vagy képzési segítségben. Az elmúlt hónapok adatai alapján egyértelműen látható, hogy a munkaerőpiacon végbement kedvező fordulat nem átmeneti jelenség, hanem időtálló fejlemény" – fogalmazott Bodó Sándor a közleményben.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Meg az anyád picsáját!
Esetleg papíron, te köcsög!
Ti nem csak reggel, délben, este hazudtok, hanem tízóraikor, uzsonnakor és éjféli étkezési időben is.

De jó volt, amikor csak reggel, délben, este hazudtak, és nem non-stop, a nap 24 órájában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Van az a pénz amiért egy niemand hazudik!
Macskaszem
Ezek beleszámolják azt is, aki két napig szüretelt. Nyáron sok az idénymunka, és az egyszerűsített bejelentést sokan használják, csak hát azt nem nevezném munkaviszonynak.
szaboria1
Hány lehet akit már nem tartanak nyilván? Ugyanis mikor láttunk egy statisztikát, hogy együtt jelentik az összes népi adatokkal együtt.
legott
Meg az anyád picsáját!
Esetleg papíron, te köcsög!
Ti nem csak reggel, délben, este hazudtok, hanem tízóraikor, uzsonnakor és éjféli étkezési időben is.

De jó volt, amikor csak reggel, délben, este hazudtak, és nem non-stop, a nap 24 órájában.
legott
Ahogy pl. Semmilyen Zsolt az éj leple alatt nyújt be mocsok, salátatörvényt, nem nyújt be úgy senki!
szegfue
@szaboria1: Ha jól tudom, akkor 3 hónap után már "kiesnek" a rendszerből. Lehet, hogy még mindig munkanélküli, de csak ennyi ideig kaphatja ezt a munkanélküli támogatást ... vagy hogy a csudába is nevezik mostanság?!
szaboria1
@szegfue: Így igaz de van ennél még érdekesebb akinek netán nem volt meg a 180 napja az meg egyáltalán semmit sem kapott.
Macskaszem
@szegfue: Sajnos így működik, aki nincs nyilvántartva, az nincs is.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.