A letartóztatásban lévő szegedi képviselő visszahívását kérte a Fidesz és a KDNP.

A letartóztatásban lévő Joób Márton (Összefogás Szegedért) önkormányzati képviselő tisztségeiből való visszahívását kérték a Fidesz és a KDNP politikusai a Tisza-parti város közgyűlésének pénteki ülésén.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága indított nyomozást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt a szórólapterjesztéssel foglalkozó gazdasági társaságot vezető képviselő és hét társa ellen.

A gyanú szerint a csoport 2013 és 2017 között, öt éven át fiktív számlázással csaknem 250 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

A Kecskeméti Járásbíróság július 30-án elrendelte a gyanúsítottak letartóztatást, melyet később 90 nappal meghosszabbított.

A közgyűlés tagjai egyetértettek abban, hogy a politikust megilleti az ártatlanság vélelme, a Fidesz és KDNP képviselői szerint azonban elfogadhatatlan, hogy Joób Márton munkavégzés nélkül vesz fel tiszteletdíjat, körzetének lakói pedig képviselet nélkül maradnak.

Tápai Péter (Fidesz) azt kérte Botka László (Összefogás Szegedért) polgármestertől, hogy kezdeményezze Joób Márton visszahívását a közgyűlés család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoki posztjáról, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. felügyelőbizottságából. Mint mondta, a tanácsnoki tisztségre a polgármester javasolta a politikust, így a visszahívást is neki kellene kezdeményeznie, az önkormányzati cég felügyelőbizottsága pedig a képviselő "akadályoztatása miatt" határozatképtelen.

Botka László hangsúlyozta, a közgyűlés nem foszthat meg képviselőt mandátumától, Joób Márton választott tisztségéből való visszahívására pedig nem érkezett előterjesztés.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Itthon - 2020. October 30., 18:55
Magyarország vörös besorolást kapott Ukrajnától
Itthon - 2020. October 30., 23:51
Szakadt az ellenzéki összefogás Egerben
Itthon - 2020. October 30., 22:58
Legyőzte a koronavírust a fideszes polgármester

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tehát vizsgálati fogságban levőt a Fidesz visszahivatna, de a saját pártjában levő, bírósági itélettel elmarasztalt tagja (szintén pénzügyi okokból elmarasztalva) polgármester lehet.
Ez, akárhogy nézem, bizony bukta, fiúk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Madácsi Pali
Simon Miklós országgyűlési képviselőt mikor adják ki? A társai már töltik a jól megérdemeltet, és ez nem csak gyanu. Emlékszünk még a vezetőszárral tönkretett életekre, ahol a gyanusitás nem igazolódott be.
ómió
Lehet, hogy nincs nékik "más fazon"!
Jozefina
orbán pitbulljai ráugrottak az összefogás jelöltjeire??!! Rossz vicc!!!
durbincs
@hidip: Sexista a szóbanfórgot vigye , bár csak féleszű ? +@Jozefina: @namihami: @kereső: @Horizont: ?
durbincs
@Jozefina: maguknál lent a bányaló után ? a denevér már a 2.legnagyobb állat ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.