Egy Dodge Ram vázára épített terepjárót hajtott meg a külügyminiszter. A brutális gépet a TEK-esektől kellett kölcsönkérni. 

Szeptember 24-én tartották a veszprémi Continental Tesztpálya hivatalos megnyitóját. A szűk körű eseményen Szijjártó Péter is részt vett.

Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán jelent meg egy videó, amelyben a politikus a Continental veszprémi tesztpályáján száll be egy Dodge Ram vázára épített, V8-as motorral ellátott terepjáróba – számolt be az Index.

A sofőrrel folytatott beszélgetésből kiderül,

hosszan kellett alkudoznia TEK-esekkel, hogy ezt megengedjék ezt.

Végül maga Szijjártó Péter is a volán mögé ülhetett, és vezethette az autót.

A veszprémi tesztpálya csütörtöki átadóján a miniszter elmondta:

Kelet-Európa legnagyobb járműdinamikai tesztpályája épült Veszprémben, a 9,7 milliárd forintos beruházás 130 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 1,460 milliárd forintos támogatást nyújtott.

A beruházás javítja a cég nemzetközi versenyképességét, Magyarország mint fókuszország helyzetét és megerősíti a veszprémi fejlesztési központ szerepét a Continental globális működésében – tette hozzá. Kitért arra is, hogy a fejlesztés azért is jelentős, mert a koronavírus-járvány után a kapacitások újraelosztásáért "éles és tétre menő" globális verseny indul meg a világgazdaságban.

Ezért kulcskérdés a kormány számára hogy Magyarország a jelenlegi nehéz időszakban is fenntartsa működőképességét – közölte.

A jelenlegi helyzet kiváló lehetőséget jelent a magyar gazdaság dimenzióváltásának felgyorsítására és minél gyorsabb végigvitelére. A korábban szinte kizárólag termelésre fókuszáló magyar gazdaság egyre inkább mozdul el a tudás által vezérelt kutatás-fejlesztésre alapuló gazdasági tevékenységek irányába – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

az autóipar mindig is a magyar gazdaság zászlóshajója volt, amelynek termelési értéke tavaly rekordértékre, 9500 milliárd forintra nőtt, egy év alatt 12 százalékos emelkedést ért el.

Ez azt jelenti, hogy a magyar ipari kibocsátás 30 százaléka már ebből a szektorból származik – tette hozzá.

Magyarország nemzetközi versenyképességét nem csökkentette a világjárvány – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Az első hét hónapban a magyar autóipar 90 százalékos exporthányaddal dolgozott – tette hozzá.

Szijjártó Péter elmondta, a német vállalatok mindig is fontos szerepet játszottak a magyar gazdaság teljesítményében, a Continentalnak 8000 magyar család köszönheti megélhetését. Felidézte: a Magyarországra érkező külföldi beruházások negyede német, hatezer német vállalat háromszázezer magyar embernek ad munkát, és most is 24 német vállalathoz köthető beruházásról tárgyal a kormány.

Forrás: Index, Alapjarat.hu

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Helikopterrel is megpróbálkozhatnál,,Pötyike... Mondjuk kezdésként tegyél egy kört a karmelita kolostot felett...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Nem nagy ügy!
.
A gazdija is traktorba ült, mert mindenkinek mindenhez értenie kell:
.
hvg.hu/gazdasag/20200908_orban_viktor_puskas_akademia_fusi
.
Punktum!
Clavigo
Helikopterrel is megpróbálkozhatnál,,Pötyike... Mondjuk kezdésként tegyél egy kört a karmelita kolostot felett...
vitriol
@Clavigo: én egy tengeralattjárót javasolnék.
csak úgy....
@vitriol: csak óvatosan! még berendelnek kettöt.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@vitriol: Nem rossz, nem rossz. Van valakinél torpedó?
lusta
Mindjárt elalélok a gyönyörtől. ˝...az autóipar mindig is a magyar gazdaság zászlóshajója volt...˝ A német autóipar? Mert a magyar az biztos nem.
luiz
-Össze is törhetem?
-Minden következmény nélkül. A bolond adófizetők pénzéből veszünk másik hármat
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
namihami
@Clavigo: Bombateherrel gazdagon megrakva...
Istenakinincsen
Forró a pálya Petike?
Egy cikk a hírklikkről,igaz vagy nem?...nem tudom:"Egy sajtótájékoztatón kérdezte meg Szijjártó Pétert az RTL Klub riportere arról, nem vet-e rossz fényt a Fidesz által hangoztatott plebejus kormányzásra illetve személy szerint a miniszterre, hogy többször is rendőrségi helikopterrel közlekedik, és egyszer egy szekszárdi borászat udvarán száll le. A miniszter elismerte, hogy járt a Bodri pincészetben, de helikopterhasználat miatti a támadásokat méltatlannak tartja.
Nem szórakozásról van szó, hanem munkáról – érvelt a külügyminisztert, aki idén hétszer használta a rendőrség helikopterét, a kormánytagok közül egyedüliként."
Szegény Petike mennyit dolgozik azért a minimálbérért.Milyen szar lehet pl egy luxushajón dolgozni(takarítóként,vagy szakács,pincér,stb)!Félelmetes és nagyon veszélyes!A hajó elsüllyedhet,a helikopter lezuhanhat... De petike marad.Értetek dolgozik Nektek nem értitek?
ómió
Eszerint nem volt efftársias? Még szerencse!
kereső
Ha nem vezethette volna toporzék azt a terepjárót, akkor megállt volna a gazdaság Magyarországon. Mint ahogy azért repült helikofferrel , hogy működjön az ország.Nem én mondom, menczer mondta Hadházynak.
Lepényleső
A keresztfater jobbkeze,s nem kapta meg elsőre,- nem lesz balhé belőle?
volvós
... " hosszan kellett alkudoznia TEK-esekkel, hogy ezt megengedjék ezt " ...
Anyátok nem vezethetik, amikor végzett a munkájával ???
Ez is csak orbanisztánbah lehetséges !!
Jozefina
Petike ismét nagy ostobaságokat mondott kis hazánk gazdasági megitéléséről pl.!!!??? A béka seggénél is lejebb vagyunk és az EURO közel 363 Ft. Miról beszél???
advocat
@Jozefina: @Jozefina: De a pénzváltóknál már 370.-, és ha utazhatnál ennyiért vehetnéd meg. De azért a bolti árakban jól látszik. Minden 1000,. ft-körüli ma már 1100.-! Tehát már nem 300.- feletti az €, amikor egy kormánynak le kellene mondani. Mondotta annak idején nagyeszű Petike!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.