Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.

Orbán adócsökkentést ígér

"Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás" – fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot.

"A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is"

- jelentette ki.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

(MTI)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
orbán járványügyi védekezése év elejétől mostanáig abban merült ki, hogy megszorító intézkedéseket vezetett be és egy halom ígérettel szédítette a nyomorgókat, amely ígéretek nem a jelent érintették, hanem a jövő évre meg még későbbre szólnak. Látva az emberek elégedetlenségét, most folytatja az igérgetések sorát, ez eltart majd a választásokig, de eközben bőkezűen szórja a nemzeti jövedelmet bármire, amit ő fontosnak tart. Ha a választásokat megnyeri az ellenzék, a fidesz üres kasszát fog átadni rengeteg adóssággal tetézve. Ezt így csinálták az első regnálásuk idején 2002-ben is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
A címben ott a kulcsszó:-"ígért" Annyi mindent ígért már orbán,hogy az ígéreteivel tele a padlás.Pl,"amennyi munkahelyet a vírus elvesz,annyi munkahelyet fogunk teremteni." Valószínűleg,mikor kimondta,már akkor tudta,hogy ez egy be nem tartható dolog,de olyan szegény ember nincs,aki még ígérgetni se tud.Ő meg ebben kőprofi
verőce21
"A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is" - sajnos, az állam, vagy kormányok csak pénznyelő beruházásokat tudnak és tudtak végezni, amióta világ a világ!
Hatalmas intézményi épületek, autópálya, infrasruktúra, sportlétesítmények, közlekedési-, stb. Ezek mind soha meg nem térülő beruházások, legalábbis nem rövidtávon, vagy nem az állam részére.
Ez így van, amióta világ a világ...
Munkahelyteremtő, vagy megtérülő, termelő beruházások létesítését csak vállalkozások jelentős ösztönzésével, kedvezményekkel, anyagi támogatással lehet elérni... ahol a szellemi tőke nem az államé...Vagy olyan termékgyártást támogatni, ami az országimázst emeli, stb.
Ehhez vonzani kellene a vállalkozásokat...
nezelodo
Elraktározom ezt az ígéretét is a magán nyugdíjszámlák beígérése mellé, jól ellesznek együtt a szaporodó, be nem tartott ígéretekkel együtt.
ómió
A népzsebit meghagyja "efftársi referenciában"!
Lepényleső
...nekünk,- a multiknak meg meg is adja, "állami támogatással" fejelve,- nagyra?
kereső
Kinek? Milyen adókat(adót) akar csökkenteni? Amikor ezek adócsökkentésről beszélnek, akkor tiborcz&mészáros&csányi &szijj már készülhet az újabb milliárdokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.