Az Opus Global Nyrt. eladja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG) alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-nek – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Mészáros Lőrinc eladta saját magának az egyik biztosítóját

A tájékoztatás szerint az erről csütörtökön megkötött szerződés akkor léphet hatályba, ha a Magyar Nemzeti Bank engedélyezi a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. részesedésszerzését a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben.

Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója azt közölte: pénzügyi- és stratégiai befektetésként tekintenek a CIG Nyrt.-re és leányvállalatára.

A biztosítási szektorban képviselt értékeik, és tapasztalatok alapján cél a hosszútávú, kiszámítható tulajdonosi szerepvállalás, amelynek révén a biztosítók szakmailag és üzletileg is egy stabil működési környezetben, a magyar lakosság, valamint a hazai vállalati szféra valamennyi szereplőjének megbízható és hiteles partnerei lehetnek – tette hozzá.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. több mint 1 milliárd forintos nyereséggel zárta az első fél évet, szemben a tavaly ilyenkori 600 milliót meghaladó veszteséggel – közölte a cég augusztusban. A biztosítási díjbevétele 2019 első fél évéhez képest 13 százalékkal, 9,232 milliárd forintra nőtt. Saját tőkéje 14,098 milliárd forint, Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése kiemelkedően magas, 336 százalék.

A részvénytársaság augusztus 1-től kötelezettséget vállalt leánycége, az EMABIT működési költségeinek átvállalására annak érdekében, hogy a leányvállalat szavatoló tőkemegfelelése biztosított legyen. A leánycég helyzete egy olaszországi biztosítási ügylet miatt megingott, a jegybank helyreállítási terv elkészítésére kötelezte a céget. Ennek jegyében egyes állományait az Aegon biztosítóra ruházta át, és jelentős tőkemegerősítést kap az anyacégtől.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott, egyedi igényeket kielégítő nagyvállalati biztosítási megoldásokat kínál. Árbevétel alapján a tavalyi 4,45 milliárd forinttal ezen a piacon a legnagyobb szereplő Magyarországon.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na ugye, mégiscsak okosabb, mint Cukkerberg. Áttette egyik zsebéből (ami az Orbáné) a másik zsebébe (ami szintén az Orbáné).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
legott
Felírni ezt is, aztán beperelni - ezért is.

Ha eljön az idő, lemegyek Felcsútra. Két Tactical Survival Hunting-al - és levadászok mindenkit
A faszomnak sem kell lőfegyver.
A paprika sprayt, bírom egész nap. Tisztíccsa az orromat.

Taktikai faszom!
Majd elkezdek taktikázni a sok paraszttal...
Meg anyád!
legott
Csak azért nem öllek meg, mert Isten azt mondta, hogy "enyém a bosszúállás"
Ha Isten öl meg téged, az biztos jobb, mintha én tenném - taktikailag.

Semmit nem tudsz a világról - csak élsz benne egy darabig hülyén, de büszkén, aztán game over.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.