Sokéves kihagyás után ismét színre lép a volt miniszterelnök.

BREAKING: Bajnai Gordon visszatér a magyar politikába – az is meglepő, melyik párt mögé állt be

Úgy tűnik, hogy visszatérhet Bajnai, tudását és tapasztalatait csatasorba állítaná a politikai arénában fiatalnak számító Momentum.

A párt a jelek szerint komolyan gondolja, hogy igazi szakemberek segítségével vág neki a 2022-es választási kampánynak. Az egyik Bajnai Gordon lenne, aki az elmúlt tíz évben gyakorlatilag láthatatlanná vált a magyar közéletben.

– Leginkább a szakpolitkusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk

– kommentálta a Blikknek a helyzetet Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki hozzátette: nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.

– Elárulom, olyan emberek is vannak köztük, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de talán érthető, ha az ő nevüket nem árulom el

– mondta a pártelnök.

Forrás: Blikk

Kép: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Bajnai volt az egyetlen miniszterelnök, aki azt csinálta ami a dolga.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@sgl: Csak ne lennének annyira elszállva maguktól, és ne lenne mindig valamelyik ügyeletes párt, amit éppen lekezelnek, akikkel nem,nem soha összefogás! Nekik is meg kellene érteni, hogy egyedűl bár megmérettnek, de hijjával találtatnak!
justhpeter
Bajnai volt az egyetlen miniszterelnök, aki azt csinálta ami a dolga.
Béla333
Bajnai sem tárta fel soha a két oldal bűnös összefonódását, bár tehette volna!
Része volt annak a 30 évnek, amit bár jó volna, de nem lehet elfelejteni.
A politikai "elit" része volt.
jesz
Érdekes, hogy a fidesz soha nem ejti ki a száján Bajnai nevét..még a tizenharmadik havi nyugdíj megszűntetését is Gyurcsányra fogják, pedig Bajnai hatalomrakerülésének első jócselekedete a tizenharmadik megszüntetése volt. Gyurcsány már úgyis feketeseggű, sokkal egyszerűbb ráfogni...pedig Gyurcsány csak 8%-ot csípett le azok nyugdíjából, akik az ő lemondása előttől mentek nyugdíjba.(a mai napig így számolnak)
colibri
Hajrá! Nagyon szurkolok, hogy 22-től Bajnai visszatérésével végre egy jobb, nyugodtabb világban fogunk élni!
tudode
Ezek szerint a momentán a Momentum nem vesz részt az ellenzéki összefogásban úgy, hogy a 2018-as választáskor el sem érte az 5%-os küszöböt ahhoz, hogy a parlamentben asszisztálhasson a közjogilag érvénytelen NER-nek, akiknek a ESZE befejezte a művét, a demokrácia lebontását tökig:
.
------- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)

www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U
--------------------------------
.
Nincs hova hátrálni! Fel kell állni a fotelból mindenkinek aki él és mozog, mert
.
----- Orbán :"joga van a népnek elkergetni a kormányt"
.
www.youtube.com/watch?v=wVAg2e5Gwwg
---------------------------------
.
Ma már Bajnai csak tanácsot adhat!
vacsi
Azt hiszi talán, hogy már elfelejtettük a libákat?!
kereső
Azt hiszem, hogy Bajnai ismét nem jó szinpadot választ- ha nem a teljes ellenzéki( nem csak pártokra gondolok). összefogáson dolgozik.Nehezményezem tőle, hogy az elmúlt hat évben egyszer sem szólalt fel a NER ellen, nem kifogásolta a demokratikus parlamenti demokrácia,és jogrend lebontását. Nemzetközi szaktekintélyként azért hallathatta volna a hangját, még akkor is ha nem "politikus alkat". Amúgy meg amit végigvitt, az a Gyurcsány kormány konvergencia programja volt a válság kezelésére. Egy politikailag "elcsitult" kegyelmi időszakban, hiszen akkorra már orbán megnyerte a -es választást.
kereső
Éles helyzetben nem tudom mit produkálna. Azért én drukkolok neki- ha visszatér a politika porondjára( de ennek a z országnak már nincs ideje kisérletezgetésre), bár én női miniszterelnököt favorizálnék.
Béla333
Legutóbb mit is csinált Bajnai? Beszippantotta a többre érdemes Juhász féle mozgalmat, szétszakította az LMP-t, majd befeküdt a Meseházi féle MSZP-nek, ezzel teljesen ellehetetlenítette az egész ellenzéket.
A mozgásával, a lépéseivel a Fidesz győzelmét segítette elő.
Majd a választási vereséget követően kiosztott mindenkit és itthagyott csapot-papot.
Most újra megjelent megváltónak, újra szétbarmol mindent, aztán megint eltűnik...
Béla333
Arról nem is beszélve, hogy Bajnai is az első jónéhány millióját a közt meglopva szerezte, ugyanúgy, ahogy a többi politikusi maffiózó...
Jobb lett volna, ha továbbra is azt teszi, amit az elmúlt években tett.
jesz
hmmm...erősödik bennem a gyanú, hogy ez a faszi készül valamire...lehet, hogy a Momentum egyszercsak előkapja a ládafiából mint miniszterelnök-jelöltet Dobrevvel szemben(vagy vele párhuzamosan)...persze ezt a fidesz is gyanítja..

...már csak az a kérdés, kinek mennyit ér, hogy visszalépjen...
rokker33
Na egyre jobb! Gyurcsány a dékával, Szarházi Attila emeszpé,Szanyi párt ,most meg a liba Gordon a momentum, ami nem is számít a 0.5% os támogatásával!!Mi lesz még itt 2022 ig?? Gáspár Győző cigány párt meg Puzsért miniszterelnöknek?? Soha nem fogjátok ezeket a szarházi fideszeseket elzavarni!!
Béla333
Ha a Fidesz nem tárja elénk Bajnai első jónéhány milliójának a megszerzését, akkor jogosan (?) várja el tőle azt, hogy fordított helyzetben ne piszkálják a maffia bűncselekményeit.
A kéz-kezet mos jól bevált módszere szerint.
Nekünk nem ilyen már besározódott emberek kellenek, hiszen azt láthatjuk az elmúlt 30 év történetéből, hogy ha nem lépünk ki ebből a mókuskerékből, akkor az hová vezet!
Bajnai újra színre lépése szerintem hiba az ellenzéki oldalon!
cikicakk55
Akkor lenne értelme Bajnai betoppanásának,ha nem egyetlen pártot támogatna a tudásával,hanem összefogásra biztatná őket. Meg kellene az ellenzéknek magyaráznia,hogy csak is teljes összefogással lehet legyőzni a Maffia kormányt. A momentumnak alacsony a támogatása,semmi értelme Őket támogatni. Az összes ellenzéki pártot és azoknak a pártolóit kell meggyőzni arról,hogy ne egymást anyázzák,hisz az érdeke mindenkinek ugyan az. Elkergetni ezt a kormányt. Nem a nép a birka,mert a nép szegény,nincs politikailag kiképezve, nincs jogilag felkészülve, és a nép nem tudná anyagilag összefogásra ( közös tüntetések megszervezése, az egész országban egyszerre.) bírni az embereket. Minden ellenzéki pártnak van rá pénze, szaktudása, és ideje is. Őket támogassa Bajnai,ne egy alig létező pártocskát.
karma1
Lehet, hogy a Bajnai rajongoknal nem leszek nepszeru, de nem volt o mas annakidejen, mint egy olyan szemely, aki a nevet adta egy evre ahhoz, hogy legyen az orszagnak egy nevleges vezetoje, mert miniszterelnok nelkul nem egzisztalhat egy orszag sem. A Wallis-ugybol teljes felmentest kapott - teljesen idejetmult ezzel vadolni ot, - abba lehet ezt a vonalat hagyni. A 13. havi nyugdijat arra az egy evre akar meg is hagyhatta volna, es a nepszerutlen dontest hagyhatta volna a mar akkor az egekben levo orbanra. Nem hagyta, orult, hogy "valamit" csinalhat az uralkodasa alatt. Akik ok akarjak latni a miniszterelnoki szekben, nagyon sokmindenrol elfelejtkeznek. Az, hogy kivalo nemzetkozi szakember - az teny es valo! De ezzel ki is fujt az osszes "elonye" - o nem egy harcos tipus es nem karizmatikus, hanem olyan Tom Hanks-es "edeske", aki az eleje tolt dolgokat szignalja, talan valahol melyen meg velemenye is van rola, de aztan semmi tobb! Ha annyira determinalt lenne erre a poziciora, akkor mar reges-regen megnyilatkozott volna nagyon sok fontos kerdesben. DE NEM TETTE - dolgozott szepen kulfoldon, es kurvara leszarta, hogy otthon mi van. Az, hogy most a momentumosokat akarja VALAMIRE felkesziteni, az meg kulon egy vicc! Aki barmilyen modon szobajohet, mint miniszterelnokjelolt, annak mar eleve kell valamiben nagyon jo eredmenyt, de legalabb diplkomat, esetleg gyakorlatot is bemutatni, tehat vagy egy magasan kepzett kozgazdasz, jogasz, penzugyi szakember. Es Bajnai tudhatna, hogyha mondjuk Kis Janost jeloli a momentum, aki 29 eves, es ket eve tette le a vizsgat mondjuk a Corvinus egyetemen altalanos jogbol, akkor arra a nevre nem fog rohanni a magyar polgar esz nelkul szavazni, mert a rosseb se ismeri. Akar tetszik, akar nem, itt csak valamilyen ismert nev johet szamitasba! Attol, hogy valaki arra hivatkozik, hogy fiatal es meg semmit sem kurt el, az nem valasztasi program!
karma1
Folyt: Egyebkent pedig jellemzo, hogy a valasztasok elott mindig elobujik a Mesterhazy-Bajnai-Lattman trio, de meg fog jelenni nemsokara a herevasalt berki meg a mindenkit lebaszo idiota puzser is, a mar megjelent alkesz szanyi kapitany mellett.
Pálinkás Pál
@Béla333: No akkor gyorsan sorold...az lmp-d akinek köszönhető a 2/3-ad ,mit csinált...??? és azóta is mit csinál??? és ahogy hallom a határon túli parazitáknak is meghagyná a szavazati jogot!!! nos...már ezért ki kell vakarni a politikai térképről!!! inkább imádkozz hogy legyen összefogás, mert a 18-as ámokfutásotok után,szerintem még a küszöböt sem ugranátok meg!!!
vacsi
@Horizont: Megkérdezhetem, hogy Te hol tájékozódtál? Az, hogy valakit a bíróság felment, nem azt jelenti, hogy nem követte el a bűnt! Az én szememben Bajnai mindig is az marad, aki volt - és lehet, hogy nem vagyok egyedül.
Nyírfa
@Nessy: 13.10

Tegnap olvastam a hírt, határozottan megkönnyebbültem, ugyanis a Momentum olyan ütemben fideszesedik, ami hazavághatja az ellenzéki összefogást. Semmi más nem hiányzott a szocik mellé, mint a jogász Fekete-Győr orbánoskodása, és a nyakunkon marad a fideszes jogász.
Nyírfa
@Horizont: 15.06

Csak bele kellett néznie a tükörbe, hogy eszébe jussanak a libák.
Béla333
Már megint a Fidesz kottája szerint alakulnak a dolgok!
Az ellenzéki oldalon mindenki összeveszik mindenkivel, a szavazók kezdik újra utálni egymást. Pont mint '18-ban.
Talán meg kellene nézni, kik is kavarják a politika nagy színpadán újra a szmötyit!
Azt már ugye hiába is mondom, hogy látni is kell, nemcsak nézni...
kereső
@Horizont: Igen , ez a kommunikáció.És addig rendben is van a dolog...
kereső
És nem, nem kérek a jelenlegi kormányban szerepet vállalók közül senkit.Nem érdekel a szkértelme, aki ebben a kormányban bármiféle szerepet vállalt, annak nincs gerince.
Nyírfa
Mit szóltok hozzá, Bajnaival egy időben megszólalt Juhász Péter is.
Márki-Zay Péter sem udvariaskodott a legutóbbi véleménycikkében. Hunniában valami készül?
Pálinkás Pál
@vacsi: látod..most igazat mondtál,pontosan ezt gondolom én is a MOL vezéretekről...itthon felmentették...a horvátok leültetik ha arrafelé téved!!!
Nyírfa
@Horizont: Amit Orbán és a csatlósai műveltek az elmúlt egy hétben is, attól egyszerűen elakadt a szavam.
A gátlástalanságuk vetekszik a dilettantizmusukkal. Hogy Iványi simán lefasiztázta Orbánt, annak nyomatékot ad a tény, hogy Iványi egyházvezető. A magyarok és Európa közös szégyene, hogy az országnak 2020-.ban fasiszta kormánya van.
És nem rajtuk múlik, hogy "csak" fasiszták.
Béla333
Bajnai '16 október 23-án jelentette be a Milla tüntetésen, hogy jön. Másfél évvel a választás előtt.
Most ugyanúgy, ugyanannyival a választások előtt. Nagy hiba a Momentum részéről, hogy elkezdi ugyanazt, amit Juhászék csináltak 2016-17-ben!
Bajnai a mutyi időszak, a politikusi korrupció időszakának az embere, nem való az új korszak politikusai közé!
Istenakinincsen
2022-ig kell várni?Addíg ezek mindent ellopnak!Egy tollad sem marad amivel rárajzolod az ellopott szavazócéduládra az ikszet.
ómió
Talán a "libademográfia" is "gyengélkedik"?
TollerBela
Nem a DK lesz az ellenfele, hanem az LMP ! EZ utóbbi máris sietett lkeszögezni, hogy véleménye szerint maradhatnak a külföldről ideszavazók (soha és tartósan itt nem élő állampolgárok), másrészt sérti a nemzetet az EU Egyesült Államok gondolata. Nos, ezzel a csikicsukival kell kezdeni valamit, vagy hagyni az LMP-t a fidesz uszályában elhalni. Gyurcsánynak jelen pillanatban mindenféle Momentum megfelel, és fordítva is így kell lnnie. A cél az orbánrezsim végleges felszámolása !
balos
Üzenem a nemzethy geciknek,hogy ne akarjanak egy újabb Mohácsot a kirobbantani a kibaszov-tek tandemmel,mert arra már nem lenne vevő még a rajtuk csüngő krumplis horda sem!
emerencia
@Horizont: Tegnap 13:28 Egyetértek, a tűzoltást remekül végezte. Ami viszont nem szimpatikus, hogy tűzoltói feladata mellett nem tudta megállni, hogy ne hozzon hosszútávú döntést. Aki akkor már elmúlt 50 éves és nehéz munkája volt, sokkszerűen érte Bajnai döntése a nyugdíjkorhatár meghosszabbításáról. (2009) Idősb munkavállalóknak nem szokás már hosszabbítani. Úgy tudom, az EU egyetlen államában sem csináltak ilyet. Sokan szenvedünk miatta.
advocat
@emerencia: Volt valamikor a korkedvezményes nyugdíj, 2011 óta nincs, hála I. Viktornak és kormányának. Ez van ma. Szóval, gondoljon 2011-re is.
Yoda69
Kíváncsi vagyok a fideSSes szennylap média milyen lejárato hadjáratot fog kitalálni? hablaty gondolom mar gőz erővel "dolgozik" ezen Ibizan, ket kokain csík között.
emerencia
@advocat: 11:26 A profitszférából is el lehetett menni anno korábban nyugdíjba. Korengedményes nyugdíj volt a hivatalos elnevezése. Akkoriban a munkáltatók bármely munkavállalójuk számára az öregségi nyugdíj előtt 5 évvel vállalhatták, hogy kifizetik az illető nyugdíját postaköltséggel együtt az öregségi nyugdíjkorhatára eléréséig. (Közeli hozzátartozóm is így ment nyugdíjba 58 évesen.) Így méltó módon megválhattak az idős dolgozójuktól a cégek és felszabadíthattak munkahelyet az aktív korúak számára. Ez a költségvetésnek egyetlen fillérébe nem került! Orbán mégis beszüntette!!! Most itt van ez a sok életerős aktívkorú, pandémia miatti munkanélküli silány vagy 0 ellátással, mi pedig már igencsak megfáradtan foglaljuk a munkahelyet előlük. (Én pl. még egy szűk évig.) Ha Bajnai akkoriban csak arra koncentrál amit bevállalt, (válságkezelés) és nem akart volna dicsőséget szerezni magának pl.ezzel a hosszútávú intézkedéssel, (nyugdíjkorhatár emelés) most nyugodtan betarthatnánk nyugdíjasan a koronavírus elleni ajánlásokat. A Bajnai-Orbán megszüntető duónak köszönhetően majd 64 évesen retteghetek nap mint nap a fertőzéstől a fertőzésveszélyes munkahelyemen mert tekintve a koromat és társbetegségemet aligha úsznám meg egy kis náthával.
csak úgy....
akire egyszer a fidesz rásütötte a billogot,hogy ö "libás" ,jobb ha távolról szemléli az eseményeket és kivárja ,hogy magától bukjon meg a mostani hazúg kormány!
karma1
@Nyírfa: Nem keszul: az ujabb tortenesek szerint Oszko Peter es Bajnai is tagadtak, hogy visszajonnenek, es hogy tevekenyen vennenek reszt akar egyetlen konkret partnak is a felkesziteseben! fekete-gyor egyszeruen hozta a fideszes, hazug formajat ! Valoban erre van szuksege a magyar nepnek? Egy notorius hazudozot valtson fel egy masik, csak sokkal fiatalabb kiadasban?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.