Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson – jelentették be a párt társelnökei szombaton Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatójukon.

Előválasztásokat tartana az LMP – szerintük így győzhető le a Fidesz 2022-ben

Schmuck Erzsébet az LMP országos politikai tanácsának döntéséről beszámolva hangsúlyozta, alapfeltételnek tartják, hogy az ellenzék minden egyéni választókerületben egy jelöltet állítson a kormányoldallal szemben, az ő személyükről pedig – a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan – előválasztásnak kell döntenie.

Az LMP olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogat, aki egyetért a zöld célokkal és azoknak megfelelően kormányoz majd – tette hozzá.

Schmuck Erzsébet rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közös ellenzéki kormányprogramnak olyan fenntartható Magyarország kialakítása legyen a célja, ahol elsőbbséget élvez a szociális és ökológiai válság kezelése, a klímaváltozás megfékezése.

Megjegyezte, az LMP kormányra kerülése esetén felfüggesztené a paksi atomerőmű bővítését.

Kanász-Nagy Máté azt hangsúlyozta, az ellenzéknek kormányra kerülése esetén nem szabad elvenni a határon túli magyarok választójogát.

Kiemelte, az LMP nem támogatja az "Európai Egyesült Államok" koncepcióját, mivel a szerint szerintük egyértelműen a centrumországok diadalmaskodnának a periférián lévő tagok, így Magyarország kárára.

Kanász-Nagy Máté szólt arról is, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, a szociális dolgozók bérének rendezését is látni kívánják a közös ellenzéki kormányprogramban.

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@kereső: A stiffer jó munkát végzett. Termékeny trágyába hullt a magja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Igaza van az LMP-nek!
Mind a 106 választókerületben előválasztást kell tartani, hogy ki legyen az ellenzék közös jelöltje!
Csak így lehet!
Pálinkás Pál
@Horizont: szerintem az lmp-re egyáltalán nincs szükség!!!
kereső
Kedves LMP! Ha hallagattok a választópolgárokra- meghalljátok-e mit szeretnének? Az első két gondolat - Paks2, előválasztás maximálisan támogatandó. De!! Szzeretnénk- ha nem szólnának bele kibicek abba, hogy mi történjen az országban, ki legyen kormányon.Azt hiszem ez nagyon is valós elvárás a szavazó polgárok részéről- mert "nincs kétféle állampolgárság". Ma nem ez a helyzet- a külhoniak szavazati joga ezt felülirja, hiszen csak jogokat kaptak az állampolgárság mellé, kötelezettségeket meg nem. és ők dönthetik el, hogy én milyen ibolyát szagoljak. Na ez már nem tetszik. Én igenis szeretnék egy erősebb európát, egy egyesólt államokat- ahol nem élnek meg a haszonlesők, a diktátorok, és nem terjeszthetőek a kirekesztés, a gyűlület ordas eszméi. Gondolkodjatok el rajta, hogy lehetséges e ezen eszmék ellen "nemzetállamok" keretei között egységesen fellépni.
Béla333
Mindenki fogja be a pofáját, aki nem DK-s!
Nem szeretnénk, ha bárki elmondaná a véleményét! Csak a DK mondhatja meg a tutit!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Márpedig mindenkire szükség van, kivétel nélkül. A baj csak az, hogy a kis pártocskák nem együttműködni akarnak hanem azt képzelik majd ők egyedül viszik a pálmát.

És amíg ez így van a geci hátradőlhet. De csak amíg így van.
Pálinkás Pál
@Béla333: Hát Béla..látom nem okosodtál 18-óta...be kéne látnod,hogy az emberek nem vevők egy langyos ,fidesz szekerét toló alakulatra, főleg ha ilyen marhaságokat beszél már most...itt csak az nyerhet, aki karakteresen elszámoltatja a fideszt, elveszi a beleszólást az ingyenélőktől...és van egy karizmatikus politikusa...ezek közül egy sem jellemző az LMP-re!!!
kereső
@Béla333: Dugulj el Béla! Te egyet értesz a kettősök szavazati jogával???
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: csak sajnos ez mindig így lesz...egy szétforgácsolódott ellenzékkel nem lehet diktátort buktatni...
Béla333
@Pálinkás Pál: 17.05
"...itt csak az nyerhet, aki karakteresen elszámoltatja a fideszt, elveszi a beleszólást az ingyenélőktől...és van egy karizmatikus politikusa..."

Nyilván neked meg megjött az eszed! Akkor áruld el végre: kire gondoltál?
Béla333
@kereső: 17.06
Fogd be te a szádat! Én sosem mondtam neked, hogy dugulj el! Látszik, hogy DK-s vagy!
Azt írtam, hogy mind a 106 körzetben előválasztást kell tartani, mert csak így lehet hiteles jelölteket kiválasztani!
Béla333
@Peller Anikó: 17.11
Max. ha az emberi sötétségről kell képet alkotni...
Peller Anikó
Mert egyébként ilyen nincs. Pali, teljes összefogás kell. Teljes. Abszolút teljes.
kereső
@Béla333: Én mi a szent xart, irtam? Elolvastad egyáltalán? Erre kavarod itt, ami már igy is elég büdös.Véleményem még lehet az LMP programjáról? Ha nem szóljál, de akkor egy szót se részedről sem- másokéról.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: persze...csak nem lesz...mert már most a cigánykodás megy...hány csapat fogja felhúzni az orrát szerinted a két év alatt??? mert ugye itt van mindjárt az lmp..a zöld mániájával...ami jó dolog, szép dolog...csak nem tudom hogy fog választókat szerezni ebben a szegény országban, ha a környezetvédelmi előírások miatt 6 milla lesz a legolcsóbb autó...vagy ugye egy lakásfűtést eddig megoldottál pár százezerből..most bőven milliós tétel, köszönhetően az új előírásoknak...de félre az anyagiakkal...meghagyni a szavazati jogot...ez egy olyan ütközési pont lenne a későbbiekben, ami akár egy esetleges kormányválsághoz is vezethetne!!!és sorolhatnám végtelenségig...mindenesetre, minden körzetbe egy ellenzéki jelölt kell...de ez nem lesz sértődés nélkül...
Béla333
@kereső: 17.20
Előválasztásról írtam! Csak arról! Meg a DK-sok arroganciájáról!
Erre te jössz, hogy duguljak el??!!
Te elolvastad hogy mit írtam? Le lehet pattanni arról, hogy '18-ban az LMP-t támogattam! Az akkor volt! Sikeresen le lett amortizálva, így most nincs pártom!
kereső
@Béla333: Na ez szomorú. Miért is nincs pártod- hiszen az LMP még él, létezik.Az amortizáció az meg nem valós. A választók büntették 2014-ért, és főleg 2018-ért. De lehet javitani- pótvizsga van.Ugyanúgy, ahogyan Szél Berni megitélése is változott, változik miután elhagyta az ellenzék ellenzékét- hatalmas munkát végez.Bár nem látványosan teszi. Szóval dolgozzon az LMP is, hogy megváltozzon a választók értékitélete velük szemben.De ez a szavazati jog megtartás, megmondom előre nem lesz népszerű.
Peller Anikó
@Béla333: Béla a részedről az a követelmény hogy haggyj fel a dékázással. Teljesen értelmetlenül dékázol, koncentráljunk a feladatra. Mindenkire szükség van és Palinak igaza van, rohadt nehéz feladat, legfőképpen az emberi gyarlóság miatt, figyelsz Béla?

Jó lehet az előválasztás, egy pártocska nem nyerhet, mindenhol meg kell, KELL egyezni, nincs más mód. Félre kell tenni az egyéni ízléseket, annak nincs itt az ideje. A cigányt kell legyőzni, nem egymást.
Béla333
@kereső: 18.11
Öszintén szólva beálltam a "bizonytalanok" vagy 30-40-50%-os táborába!
Próbálom valahogy felülről nézni ezt a tébolydát! Szomorú szívvel...
Béla333
@Peller Anikó: 18.12
Szarok a javaslatodra, mocskos szájú némber! Most okos vagy, bezzeg '18-ban meg aljas voltál.
Szerintem nem változtál, most is az vagy!
kereső
@Béla333: A "szomorú szivvel" nem vagy egyedül. Csak nekem nem egy párt miatt szomorú a szivem, hanem az egész ország miatt. Mit kellett megélnünk- duró dóra a magyar országgyűlés képviselő asszonya mesekönyvet zúzott be a saját hófehér kacsóival, és pózolt hozzá. Érted Béla. Egy könyvet, egy mese könyvet- amely arról szóló meséket tartalmazott, hogy hány félék és milyen szinesek vagyunk.Na ezt kell megállitani- de amig orbán van, és a fideSS- nem fog menni ez sem!-amely mára állampárt lett, és orbán az ő fasiszta miniszterelnökük-én az ördöggel is, ha az ez kell ahhoz, hogy soha többé orbán, soha többé fideSS!
Béla333
@Peller Anikó: 18.12
Hülye tyúk: nem megegyezni kell az egyszem ellenzéki jelölt személyében, hanem az emberekre bízni a előválasztást! Ők döntsék el, ki legyen az egyszem jelölt, ne a pártok.
Béla333
@kereső: 18.23
"...én az ördöggel is, ha az ez kell ahhoz, hogy soha többé orbán, soha többé fideSS! "
Már bocs, de ha így lenne, akkor te sem hagytad volna, hogy a DK olyan aljas módon támadja '18-ban az LMP-t, ahogy az történt, csak azért, mert másként gondolt bizonyos dolgokat!
Akár az ördöggel is, de csak akkor, ha azt gondolja, amit te?
kereső
@Béla333: Igaz a mondás. Az okos emberrel vitázni nagyon nehéz. De a butával lehetetlen. Megpróbáltam a lehetetlent.
Béla333
Én szóltam nektek '18-ban: ha harcot akartok, akkor elkezdhetjük, de akkor annak nincs vége...
Ti döntöttetek...
Az ország meg ennek issza most a levét!
Béla333
@kereső: 18.32
Ebből most te lennél az okos DK-s? Nevetnem kell...
Béla333
Az aljas DK-sok azt gondolják, hogy ők büntetlenül mocskolhatnak másokat, aztán meg ezt az aljasságot mindenki felejtse el, mer a fő cél, a Fidesz leváltása felülírja az ő mocskosságukat?! Mert ilyen a politika?!
Hát egy ló@..t!
Ezerszer leírtam már: amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten!
kereső
@Béla333: 19:31 Kikérem magamnak. nem dk-s ként is! Senkit nem mocskoltam, senkit nem becsméreltem- ezt a múfajt te miveled magas szinten, mert a gyurcsányutálatodban nem tudsz normálisan gondolkodni. Tégefd hidegen hagy az ország mentális áállapota, nem érdekel téged semmi csakis és kizárólag a saját kis sérelmed, mert a választók büntetik a kedvencedet. Kezet foghatsz az idoloddal Schiffer Andrással- akivel versenyben vagytok, melyikőtök nyeri el az aranyborjú dijat, mint a demokratikus ellenzék legfőbb ellenzéke . Komolyan mondom, már bele diliztél a dk-s utálatodba, mert nem birod elviselni, hogy jelenleg a legnagyobb ellenzéki párt, az útált Gyurcsánnyal az élen. Megjegyezni kivánom, hogy nem ő volt az aki lerombolta a 3.Magyar Köztársaságot,kiüresitette a parlamenti demokráciát, és elfoglalta a jogállam minden szegletét. Csakúgy mellesleg, amit még nem tett Gyurcsány- nem rabolta ki az országot.- hanem orbán-és ebben 2010-2018 között hathatós segitséget kapott az LMP_tól, és az akkori Jobbiktól. Szóval disztingválj, ha tudsz.
Béla333
@kereső: 19.53
Beidéztem neked 2 cikket is, amit a jelek szerint szeretnél mielőbb elfelejteni! Abban az volt leírva, hogy a Gyurcsány vezette MSZP hogyan segített Polt Pétert bebetonozni a pozíciójába csak azért, hogy ne vizsgálják pl. a K&H botrány MSZP-t érintő szálait. Hogyan mutyiztak a háttérben a Fidesszel.
Egy ilyen politikust vagy a pártját újból hatalomba segíteni az bűn. Aki meg ebben segíti őket, az meg bűnrészes.
Nem segíti a megújulást, sőt kimondottan káros a hatalomban tartásuk! Amelyik csapat ezen az uram-bátyám világon változtatni akar, azt meg a hívek mocskolódásaikkal kicsinálják.
Ez van, ez lesz, amíg a választók át nem látják ezt az összefonódást, hogy milyen aljas módon játszik össze a hátunk mögött a Fidesz és az MSZP/DK!
Peller Anikó
@kereső: A stiffer jó munkát végzett. Termékeny trágyába hullt a magja.
kereső
@Béla333: Majd folytatjuk esetleg, ha normálisan- és nem szemellenzősen tudsz gondolkodni. Nekkem nem kellenek cikkek arról, hogyan segitette az LMP orbánt. Légy szives ne mosd össze a dk-t, az mszp-vel. Nem egypárt- és nem fodeSS-kdnp. Talán figyelhettél volna másra is az elmult években, és akkor nyilvánvaló lenne számodra, hogy miért is lett a dk, és miért lépett ki az mszp-ból Bottka.
Te csak várj az új messiásra. Bár már várni sem kell. Ott vannak.Schiffer és Ungár személyében- garantálják a tiszta kezet, az új demokráciát. Különösen igaz lehet ez Ungár személyében- aki ugyan örökölte a vagyonát, de azt, hogy legyen mit örökölnie- na az hogyan keletkezett, mindig kimarad az értekezésedből. Természetesen.Na szeva- találkozunk 2023-ban.
Jozefina
Úgy tudom ezt már más pártok is mondták és az összefogásban levő pártok mindegyike az előválasztások mellett van. Az, hogy lmp ezt kicsit későn meri nyilvánosan is kimondani az nem baj. A programjukkal némi kifogásaim vannak, hiszem Mo-on jelenleg nem a zöld probléma a legnagyobb, hanem a magyar emberek megélhetése, az egészségügy, a szociális ellátás, a mjnkahelyek, a tisztességes bérek, a magas inflávió, stb. ha ez megoldódik, akkor lehet a műanyagzacskókat is megszüntetni. Mellesleg a határontúliak szavazati jogának megtrtása egyszerűen badarság!!! Milyen indokkal, mire föl??? Újból kezd a fidesz vér csörgedeezni az ereikben??? Azt gondoltam, hogy Schiffer kiválásával ez megoldódni látszott.
Clavigo
Asszem,,,,ezeket ki kellene hagyni mindenből...!! Eddig is bizonyítottak már. ,,Orbán szekere mellett.
ómió
Ennyi a kisbolsik "programja"? A népzsebi lemaradt, efftársak!
Peller Anikó
@Clavigo: Bizonyítottak már igen, többször is, emiatt jöttek létre. Ennek ellenére szükség van rájuk (jó, mondjuk szükség lenne rájuk), mert bárki aki különutakon jár semmi mást nem tesz csak forgácsol. Ez a faszfejű fegyőr is azzal kezdi, hogy ezzel meg azzal nem. Pont ezt tette az elempé is és sajnos a Botka is belement ebbe cigányvérű játszmába. Amíg nincs teljes összhang az ellenzéki oldalon addig nincs miről beszélni, orbán marad.

Az előválasztás jó lehet de ebben is meg kell egyezni, mindenben meg kell egyezni, nem lehet fintorogni, a cél az legyen, hogy le kell váltani a cigót. És ez még megegyezéssel is kemény dió lásd belarusz választásokat: hogyan lesz a 20% -ból 80%.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
NKF
Miről álmodozik ez a gittegylet?(Jaj ,de finom vagyok.)Kormányra akarnak kerülni?
Ezek parlamenti képviselők?Jaj nekünk!
Sámannus
Ők egyszer már megméretkeztek, és nem sikerült nekik Gyurcsányt lecsukatni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.