Varga Mihály szerint ez várható.

A kormány szerint óriási fordulat várható 2021 elején – erről van szó

Európa-szerte lassú lesz a kilábalás a válságból, gazdasági fordulat 2021 első felére várható – mondta a pénzügyminiszter hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Varga Mihály szerint Magyarország helyzete sok tekintetben kedvezőbb, mint más európai államoké, de a fellendülés így is el fog húzódni.

Kedvező körülménynek nevezte, hogy az eddigi adatok alapján sem a béremelkedés mértéke, sem a kiskereskedelmi forgalom nem esett vissza tavalyhoz képest, és nemzetközi összevetésben a belföldi munkaerőpiac is jól teljesít. A kivitel lehetőségei ugyanakkor korlátozottak, mert a koronavírus elleni gyógyszer megjelenéséig a külföldi piacok gyengélkedni fognak – tette hozzá. A tárcavezető részben a befektetésektől várja a megszűnt munkahelyek pótlását. Varga Mihály szerint főképp a magyar gazdaság húzóágazatait, vagyis az élelmiszeipart, a gyógyszeripart, és az autóipart érdemes fejleszteni. A kormány – mint fogalmazott – azt szeretné, ha mindenki el tudna helyezkedni piaci viszonyok között, és úgy tűnik, hogy nem kell jelentős számú álláskeresőt közfoglalkoztatásban elhelyezni. A pénzügyminiszter kitért az ország adósbesorolására is. Az év elején Magyarország az összes nagy nemzetközi hitelminősítőtől jobb értékelésre számíthatott, a világjárvány tehát ebből a szempontból a legrosszabbkor érkezett – hangsúlyozta. Üdvözölte ugyanakkor, hogy a Moody's az előző héten javította a magyar adósbesorolás kilátását, mert a válság kezdete óta európai állam értékelésén még nem javított egyik intézmény sem. A hitelminősítők most kivárnak, de látják, hogy Magyarország reagál az új helyzetre, nehézségei ezért csak átmenetiek lesznek – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Kovács Attila 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Minden relatív. Jövőre várhatóan drágul a benzin, az élelmiszer, ami a kiskeresetüknek és a nyugdíjasoknak fog fájni. Reggel olvastam ezen örömteli híreket. Lehet, hogy egy szűk rétegnek megmarad, illetve növekszik a vásárló ereje, de a nagy többség így járt! Jó ötlet az állampapírok, kötvények kibocsátása, de az sem igazán a kispénzűek takarékossági megoldása. Ötletek vannak, csak annak a megvalósítása és eredménye finoman szólva is megint csak szük réteget érint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Oposit
Jajj de sokat hallottam ilyesmit már életem során, aztán semmi nem lett úgy, ahogy.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.