202 hallgató, rendkívül szervezetten, az iskola négy bejáratán át három és fél perc alatt bejutott az épületbe - jelezte Németh Szilárd, példamutatónak nevezve a tapasztaltakat.

Németh Szilárd a honvéd középiskolában nézte végig a reggeli lázmérést, és példamutatónak nevezte

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium bejáratában 2020. szeptember 29-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt október 1-jétől valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor megmérik a diákok és a dolgozók testhőmérsékletét, hogy kiszűrjék a betegeket és ezzel csökkentsék a fertőzés kockázatát. MTI/Balázs Attila

Ahogy a koronavírus-járvány első szakaszában rendkívül fontos szerep hárult a Magyar Honvédségre, a második szakaszban is megkerülhetetlen a szerepe a védekezésben

- jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára kedden Debrecenben.

Németh Szilárd és Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban járt, ahol megtekintette a hallgatók testhőmérséklet-mérését. Az államtitkár közölte:

azért látogattak el az intézménybe, hogy megnézzék, egy olyan iskolában, ahol a katonai fegyelemnek nagy szerepe van, miként tudják megoldani az október 1-től kötelező hőmérőzést.

Németh Szilárd az iskola épülete előtt katonás rendben, egymástól másfél méter távolságban felsorakozott, szájmaszkot viselő 202 hallgató előtt fontosnak nevezte, hogy üzenni tudjanak mindenkinek:

egy ilyen intézményben, ahol leendő honvédeket nevelnek, ahol hadapródok sorakoznak fel példás rendben, itt egy közös ellenség, a koronavírus ellen is hatékonyabban, gyorsabban és sokkal szakszerűbben lehet védekezni

Hozzátette: a járvány második szakaszában a közösségi terjedést kell megakadályozni, és ez épp az iskolákat érinti.

Az államtitkár emlékeztetett arra, az operatív törzs a kormány javaslatára olyan döntést hozott, hogy októbertől a közösségi védekezésben használni kell a testhőmérséklet-mérést, mivel ez az egyik olyan jel, ami arra utal, hogy valaki megfertőződött a koronavírussal.

Ennek a gyakorlását láttuk itt:

202 hallgató, rendkívül szervezetten, az iskola négy bejáratán át három és fél perc alatt bejutott az épületbe

- jelezte Németh Szilárd, példamutatónak nevezve a tapasztaltakat.

Ezzel összefüggésben azt mondta, a magyar emberek mindig számíthatnak a Magyar Honvédségre, miként a honvédhallgatókra is.

Felidézte, a védekezés első szakaszának leküzdésében ott voltak a katonák az idősotthonok fertőtlenítésénél, a határvédelemben, a járőrözésben, kiemelte a kórházparancsnoki rendszert és a létfontosságú vállalatok élén végzett munkájukat, majd hozzátette: most, a védekezés második szakaszában ugyanilyen megkerülhetetlen a honvédség.

A kedd reggeli rendezvénnyel azt szerették volna üzenni, mennyire nagy szükség van a leendő katonákat nevelő intézményekre

- mondta a helyszínen az MTI tudósítójának Németh Szilárd.

Felidézte, hogy korábban csaknem húsz ilyen intézménye volt az országnak, az utolsó katonai kollégiumot 2007-ben zárták be.

A szocialista-liberális kormányok, a Gyurcsány-Vadai érában mindet megszüntették

- tette hozzá.

Az államtitkár közölte: eddig egyet, a debreceni Kratochvil honvédközépiskolát tudták visszaállítani, de abban gondolkodnak, hogy Hódmezővásárhelyen, Gyulán, Budapesten, Székesfehérváron és más katonahagyományokkal rendelkező városokban, ahol volt honvédkollégium és -középiskola, újra megnyitják azokat.

2030-ig több mint tíz ilyen iskolát terveznek megnyitni

- jelezte Németh Szilárd.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Istenem ez a barom államtitkár!
Ver minket a sors...na meg a puhos.

Ruszin Romulusz...ez jó név :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: Az ő interpretálásukban nem fénylenek a gyöngyszemek, ami nem csoda, durva kézzel, szűk tudattal nyúlnak hozzá.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Yoda69
Abból a 200 milliárdból amit selejtes maszkokra, es haszontalan lélegeztető gépekre költöttek, amik szakorvosok nelkul nem működnek, inkább vettek volna lázmérő kapukat. Minden iskolába 1 elég, hogy gyorsan es hatékonyan szűrjék a lazasokat. Akkor nem kène a fel hadseregnek lazat mernie reggelente, tovább növelve a fertőzés veszélyt.
A következő nagy dobás a vakcina lesz. Kivancsian várom ezzel hogy basszak at a magyar embereket.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. October 19., 11:17
Mindig annak van igaza, aki szeret!