Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emelt az ügyészség Fekete-Győr András ellen.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kedden öt ügyben, 6 vádlott – köztük Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz – ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon

- közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel.

Keresztes Imre azt írta:

vádirati tényállások szerint a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék.

A vádlottak erőszakos magatartásukkal jogszerű eljárásukban akadályozták a rendőröket, akik a létesítménybiztosítási feladataikat emiatt csak megnehezítve tudták ellátni – közölte a főügyész. Hozzátette: az elkövetők részben egymástól külön, egyes esetekben pedig közösen cselekedve, csoportosan követték el a cselekményeiket.

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségéről szóló törvényre tekintettel az ügyészség a vádiratok többségében azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben tárgyalás nélkül, büntetővégzéssel hozzon döntést, és próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki rájuk. Egy vádlottra azonban végrehajtandó szabadságvesztést kértek, őt korábban csoportosan elkövetett garázdaság miatt már korábban próbára bocsátotta a bíróság. Esetében az ügyészség nem látott lehetőséget egyszerűsített eljárásra, így azt kérte a vádhatóság, hogy az ő ügyében a bíróság az általános szabályok szerint járjon el.

Keresztes Imre emlékeztetett: a nyomozó ügyészség hasonló ügyekben eddig kilenc ember ellen emelt vádat, amelyekben a bíróság – hat esetben pedig már jogerős – ítéletet is hozott. A bíróság öt esetben 1 év vagy az alatti felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottakat, míg egy vádlottat 1 év 8 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

Az ügyészség 2019. április 3-án jelentette be, hogy gyanúsítottként hallgatták ki Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom elnökét hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Akkor azt írták:

a gyanúsított 2018. december 13-án este a Parlament főlépcsőjénél az épület védelmére felsorakozott rendőrök felé célzottan egy meggyújtott füstképző eszközt hajított, és a kibocsátott füst a sorfalban lévő rendőrök látását és légzését akadályozva megnehezítette a létesítménybiztosítási rendőri intézkedést.

Fekete-Győr András akkor panasszal élt a gyanúsítás ellen és nem tett vallomást.

Az ügyészség ugyancsak 2019 áprilisában Szarvas Koppány Bendegúzt is hivatalos személy elleni erőszak miatt hallgatta ki, aki ugyancsak panasszal élt a gyanúsítás ellen és szintén nem tett vallomást.

Őt akkor az ügyészség közlése szerint azzal gyanúsították meg, hogy 2018. december 12-én és 13-án az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken a rendezvény biztosítását, illetve a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfal tagjai felé célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat, több meggyújtott füstképző eszközt, továbbá egy kapszaicinoid hatóanyagú könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt. Az ügyészség szerint a rendőrök felé dobott egy szikrázó tárgyat is, amellyel eltalált egy rendőrt.

Az ügyészség korábbi közleményeiben arra hívta fel a figyelmet, hogy a hivatalos személy elleni erőszak bűntettének alapesete egy évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Hoppá, már te is veszélyes vagy? Mindenkit ki kell csinálni aki valamilyen szinten veszélyes lehet a zígóbirodalomra, ez már csak egy ilyen ország. Dobreven még nem sikerült fogást találni? Ó tiszegények, majd koholtok ott is valamit szemetek inkább paris hiltonra vessétek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Hoppá, már te is veszélyes vagy? Mindenkit ki kell csinálni aki valamilyen szinten veszélyes lehet a zígóbirodalomra, ez már csak egy ilyen ország. Dobreven még nem sikerült fogást találni? Ó tiszegények, majd koholtok ott is valamit szemetek inkább paris hiltonra vessétek.
verőce21
Az ügyetlenkedést, szerencsétlenkedésre halmozó, karrierszomjas ifjútitán-társulatot, időben észre kell téríteni...!
Olyan törvényt, amely alapján el lehet ezeket a parazita Kun Béla utódokat takarítani. Sietni kell, mert az új fiatal generáció nem ismeri, és el sem hiszi ezek nemzetellenes randalírozásait, magyarellenes tevékenységeit...
tudode
Fekete-Győrbe hálni jár a lélek, ha már tőle is fél a hatalom, akkor ingó, bingó!
justhpeter
Viktor mondta, hogy megkezdődött a választási kampány. Lukasenka testvér adta Viktornak a know-how-t.
Nyírfa
Lukasenka átkacsintott: Így kell ezt, Viktor barátom!

Eszembe jutott, hogy Orbán ökölbe szorult gyomorral lesheti Trump helyzetét, ugyanis, mint mondotta, nincsen B-terve.
Ha Trump bukik, a Fehér Ház számára elérhetetlen távolságba kerül. És akkor még a nyakán marad a Szabad Európa is.
namihami
Van ennek a vádemelésnek valami köze a tv-székháznál megsebesített rendőrök sokaságához? Csak nem voltak ezek is a ""túrórudi"" gyűjtögetők között? Esetleg ezek sz@rták körbe a Parlamentet (lásd ""körülsz@ros"")? Netán ők csináltak kempinget a Kossuth téren? Vagy dúlták végig a fél várost és ""tankolgattak"" egy keveset?
Egyik sem? Akkor csak a Fidesz szemét csípi a dolog?
Nessy
@namihami: Azokat már 2010-ben szentté avatta Orbán és a fidesz!
Pártunk és kormányunk, élén nagy vezérünkkel már a saját árnyékától is fél!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Pedig talán gránátot szívesebben dobott volna. Úgy tuti "efftársibb"!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Lepényleső
Mi mást emelnének ellene mint vádat,- érvet nem is tudnának,- talán gátat?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.