Novemberben húsz százalékkal emeli a kormány az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetését, azon az 500 ezer forinton kívül, amit még a nyáron biztosított az egészségügyi dolgozók számára – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Maglódon.

Rétvári Bence a több mint háromszázmillió forintos beruházással létrehozott maglódi egészségügyi központ ünnepélyes átadóján arról beszélt, nagy segítség a településeknek, hogy az állam az egészségügyi fejlesztéseikhez támogatást nyújt, mert az önrész kigazdálkodása is sokszor nehézséget okoz. Hozzátette: fontos, hogy legyen, aki ezekben az egészségházakban dolgozik, ezért meghatározó, hogy Magyarországon 68,6 százalékkal csökkent az elmúlt évtizedben a külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő orvosok száma és megfeleződött az ilyet kérő ápolóké is.

Az orvosi egyetemeken 30-50 százalékkal többen végeznek, mint egy évtizede, ezért a működési engedéllyel rendelkező orvosok száma 34 ezerről 39 ezerre emelkedett – fűzte hozzá.

Az államtitkár elmondta, hogy ebben az évtizedben 915 milliárd forinttal, 76 százalékkal növelte a kormányzat az egészségügyi ráfordításokat, amelyek egy részét a maglódihoz hasonló fejlesztésekre, kórházakra, rendelőkre, mentőállomásokra fordították.

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy ez az új intézmény már egy 21. századi szemléletű egészségügyi rendszer része, amely a megelőzésnek, az egészségmegőrzésnek is teret ad. Az új szemlélettel az egészségben eltöltött és a várható életévek számát is sikerült egy évtized alatt csaknem kettővel megnövelni – tette hozzá.

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a maglódi egészségügyi központ abból a kormány által biztosított 80 milliárd forintos keretből kapott támogatást, amely Pest megye felzárkózását hivatott elősegíteni.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán 

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A Böszme ezt még fizulenyulással "oldotta meg"!
legott
Volt már olyan emelés az egészségügyben, hogy nettó kevesebbet kaptak.

Rétvári az angyalarcú ördög.
>>Mert az ilyenek álkeresztények, csaló munkások, akik kereszténynek adják ki magukat.
"Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát. Nem meglepő tehát, hogy szolgái is az igazság szolgáinak adják ki magukat; de a végük cselekedeteikhez méltó lesz."
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@SystemError: www.napi.hu/magyar_gazdasag/masodik_hullam_magyarorszagon_6500_egeszsegugyi_dolgozo_tavozott.712096.html
Ez augusztusi adat a teljesség igénye nélkül. Sajnos nem találtam meg a cikket, amely már 9000-res számról beszélt pár napja. Sajnos magam is ezt látom. Az anyósom testvére 1 hete volt Győrben ortopédiai szakrendelésen időponttal, de a végén az orvos nem tudta fogadni őt és kb. még 10 beteget, mert nem volt asszisztense, maga adminisztrált és elhívták műtőbe. Ez nem egyedi eset, mindenhonnan ezt hallom, tapasztalom. El kellene indulnom nekem is a mozgásszervi bajaimmal, de nem merek.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.