Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával. Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Szél Bernadett szerint ócska trükk Orbán akciója az EU-biztos ellen – írja a 24.hu.

Szél Bernadett egyáltalán nem tartja véletlennek Orbán Viktor mostani támadását Vera Jourová ellen

- számolt be kedden a 24.hu. A független képviselő közösségi oldalán azt írja, a kormányfő előre megágyaz annak a kormányzati kommunikációnak, amely majd politikailag elfogultnak minősíti az Európai Bizottság minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentését. 

Átlátszó trükk ez

- írja Facebook oldalán Szél.

Hozzáteszi:

Ha már most azt mondják, Jourová elfogultan bírálja a magyar kormányt, akkor a jelentés megállapításait egy laza mozdulattal söpörhetik le az asztalról, mondván: politikai támadás ez, a jogállamisági jelentés pedig egy politikai furkósbot, semmi más, Jourovának valami baja van velünk, különben is liberális. Orbán Viktor módszereit mára mindenki kiismerhette: a miniszterelnök nem vitázik, nem érvel, nem tényeket állít szembe tényekkel. Ő a vitázó fél hitelességét ássa alá, hátsó, politikai szándékokat tulajdonítva neki. Ócska trükk.

"Annak is megvan a maga diszkrét bája, hogy még Orbán Viktor hivatkozik az EU alapszerződéseire és alapértékeire. Ő, aki szisztematikusan semmibe veszi azokat" – írja.

A teljes bejegyzést alább olvashatja el:

Nem véletlen Orbán Viktor egész pályás letámadása Vera Jourová alapjogi biztos ellen. Ő felel ugyanis azokért a...

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. szeptember 29., kedd

A magyar miniszterelnök korábban az MTI beszámolója szerint leszögezte: "Magyarország 2004-es csatlakozása óta az Európai Unió elkötelezett tagja. Vitás kérdésekben mindig – és legtöbbször eredménnyel – törekedtünk a megegyezésre. Értékeljük (Ursula von der Leyen) elnök asszony bizottsági elnöki munkáját".

Orbán Viktor kifejtette: "Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen vagyok elnök asszonyhoz fordulni. A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan 'beteg demokráciának' nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy 'nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.' E kijelentések nemcsak a demokratikusan megválasztott magyar kormány elleni – lassan már szokásosnak tekinthető – támadást jelentenek, de sértőek Magyarországra és a magyar emberekre. Az előbbi helytelen, az utóbbi elfogadhatatlan" – írta a kormányfő.

Hozzátette: e kijelentések ellentétesek a Bizottság Lisszaboni Szerződésben deklarált semleges és objektív intézményi szerepével; a nyilatkozat semmibe veszi a lojális együttműködés alapelvét, és kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között.

"Aki tevékenységével megsérti a Szerződést, az nem lehet a jogállamiság és az európai értékek védelmezője. A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat" – tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét.

Forrás: 24.hu, MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@volvós: 14:30 Dehogynem.Ez már 10 éve hugyozik széllel szembe,a gond az,hogy mi ázunk el...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Efftársilag a valóság mindig "ócska trükk"!
SystemError
@ómió: Ezt pont te kérdezed trükk mester? :)
ómió
@SystemError: Efftársilag te is nagy dózisban szeded az értelmezésgátlót? Nem kérdeztem! Mondtam! Még ebben is "trükközöl", miközben rám hazudod? Így az efftársi?
legott
Orbán ócska (gazember).
Az ócskák már csak ilyenek, ócska trükköket alkalmazva bűnöznek.

Felhívnám a rendőrség figyelmét arra, hogy Orrbán Viktor egy köztörvényes bűnöző, aki maffiamódszerekkel él vissza a hatalmával, rendes emberek szabadságra törekvését próbálja meghiúsítani, és csak azért nincs vád alatt, mert a főügyész, Polt Péter meg van véve., le van zsírozva - vagyis Magyarország legfőbb ügyésze egy gengszterállamot szolgál...

Szóval, nem tudom, hogy mit szól ehhez a rendőrség, akik állítólag szolgálnak és védenek, de még annyi eszük sincs, hogy saját szlogent találjanak ki - az oroszbarát gecik lenyúlták az amerikai rendőrség szlogenjét - változtatás nélkül...

Anyám borogass!

Orbán Viktor nem szereti azokat, akik szeretik a szabadságot.
Orbán Viktor az egyéni szabadság ellen harcol.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. October 19., 11:17
Mindig annak van igaza, aki szeret!