Az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány 2020. október 1-től dr. Szarka Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatóját nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjává – olvasható a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium közleményében.

Szarka Gábor az életrajza szerint

gépesített lövésztisztként és harcjáró üzemeltető üzemmérnökként végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, később biztonság- és védelempolitikai diplomát, majd jogi szakvizsgát szerzett.

Nem engedték be az SZFE-re az új kancellárt

Az eddigi kancellár, dr. Vonderviszt Lajos aktívan részt vesz az átadás-átvétel lebonyolításában – írja az alapítvány, amely a kormány döntése értelmében az egyetem oktatóinak és hallgatóinak ellenkezése ellenére átvette az irányítást az intézményben.

„az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában.”

Az új kancellár ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa – írja a kuratórium.

Cikk- és címlapkép. MTI/Mónus Márton

(444.hu)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Gumilövedék? Szlovákul beszélő kommandósok azonosító nélkül?! Nem voltak??? Akkor itt tényleg demokrácia van!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Így járt. Suszter maradjon a kaptafánál.
tudode
Őfélesége már a Krisztusból is bohócot csinál az "un. uralkodó mellett működő főtisztviselőivel", azaz a kancellárjaival, a nemzethyeskedésével, azzal együtt, hogy egy lájkvadász fasza gyerek az uralkodó, miközben az államfő a nemzethy főpecás az üfajtájáBÚ!
-
Gyűjtőnéven: Militartizálja azt az államot, amelyet FÉLELEMKELTÉSSEL tart egyben!
Bástya Béla Elvtárs
Gumilövedék? Szlovákul beszélő kommandósok azonosító nélkül?! Nem voltak??? Akkor itt tényleg demokrácia van!!!
Nessy
Biztos nagyon ért majd ahhoz, ami a feladata lenne! Mint a kórház parancsnokok.
Jozefina
orbán örökos harca valami ellen lassan beérik, ha mindenütt katonák veszik át az irányítást!!! Diktatúra É.kóreai módra!!! A magyar nép jobbat érdemelne!!!
Clavigo
@Shikari: ..és kizárólag a fidelitasból válogatnál,,nem igaz szarosnyelvű.. ?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
legott
Tetszik ez a cikkcím: "Ezredes a Színművészetin, Horthy a falon"

Persze két különböző cikkről van szó, de sztem nagyon beletrafált, aki ezt így összerakta.

Sok az ezredes, kevés a fóka(móka)
ómió
Eszerint nem éri el a kellő "efftársi szintet"!
Giovanni Alba
@Shikari: Nem lehetsz ennyire bunkó Bugsy. Szidsz, gyalázol, köpködsz általad nem is ismert embereket, diákokat, tanárokat, csak azért, mert kiállnak az elveik mellett. Neked tényleg tetszik ez, hogy minden kulcspozícióba engedelmességre trenírozott janicsárokat ültet a fényestekintetű tetű? Nem a kormánynak van homokozója, ahol azt csinál amit akar, hanem Magyarország polgárainak van egy kormánya, amelynek az lenne a feladata, hogy a nép érdekeit érvényesítse, nem pedig hogy mindennel szembemenve, mindennel ellenkezve mindent "meghosszabbítson Bicskéig". Szerinted van még olyan marha a világon, aki abban látja akarata helyességét, hogy mindenki ellenzi? Nem királyt választottunk teljhatalommal, hanem egy köztisztviselőt, aki a kormányfő, a miniszterek elnöke. Fel tudod te ezt fogni egyáltalán? Mert ha igen, és ennek ellenére gyalázkodsz, akkor eladtad magad egy marék kavicsért, és jó lesz a hátadmögé is figyelni, mert nem tudhatod, holnap nem te leszel-e a hivatalosan kijelölt célpont. Megesett már párakkal.
Giovanni Alba
Széchenyi 1835-ben jóval optimistább. Fő „sarkalatként” előbb latinul – nihil de nobis sine nobis –, majd magyarul is megfogalmazza elvárását: „semmit rólunk nálunk nélkül”.
Ide is illik az idézet. Erre varrjatok gombot nagyonmagyarok, akik gyalázzátok azokat a fiatalokat, akik -mint látható- Széchenyi elveit követik.
Főlökött
Nem értem ezt az egészet, hogy ennyire "elmentek otthonról", ezen csoda-diákoknak ? Szentjeim fordítva ülnek a lovon, avagy úgy gondolják, hogy a nyuszi viszi a puskát.
Soha nem volt szokás, hogy elfogláljanak egy épületet ( középületet ), habár volt rá precedens a történelemben, de annak véres vége lett. Ezen diákok tanulni mennek oda és nem kommandózni. Így kapnak-e majd diplomát ? Nem hiszem és mehetnek valahova szakmunkásnak. Örök életre elvágták magukat, csak még erre nem jöttek rá. Majd ha szembesülnek vele, verni fogják a fejüket.
Ennek a cirkusznak pedig két vége lehet, megszüntetik ott az egyetemet és máshol csinálnak egy másikat -> ez a finomabbik megoldás, vagy valamelyik fegyveres testület, rendet tesz az épületben, de akkor lesz egy halom büntető-eljárás, a személyek ellen.
almalibre
Addig folytathatják a kis forradalmárok, míg egy nap, ők nem léphetnek be az egyetemre…
jesz
@Főlökött: ..."megszüntetik ott az egyetemet és máshol csinálnak egy másikat ->"...

Ez könnyen előfordulhat, mert már pedzegették a tévében, megmutatva egy arra alkalmas helyet..

Amúgy minden szavad megáll, csak még nem tudják...a felismerés fájdalmas lesz
legott
@Főlökött: Két oka lehet annak, hogy nem érted.
Egy: Föllöktek (nem véletlenül, biztos megérdemelted), és agyrázkódásod lett.
Giovanni Alba
@Shikari: Megint beleestél a saját csapdádba. Nem ismersz, semmit nem tudsz rólam, de feljogosítva érzed magad engem magyargyűlölő patkánynak és taknyosnak nevezni. Ezen okból kifolyólag meg kell jegyezzem, hogy arra nem vagy méltó, hogy a cipőmet beléd töröljem. Ezt a véleményemet a hozzászólásid, gyűlölködő, értelmetlen fröcsögéseid alapozzák meg. Megismétlem, az egyetem polgárai, diákok és tanárok kiállnak az intézmény (egy egyetem, ha érted ezt a szót) függetlensége és önrendelkezése mellett. Nem lehajtott fejű birkák, hanem büszke polgárok. Bár tudom, hogy magas ez neked, mint tyúknak az ABC, de azért jól esik kimondani, bunkó vagy Bugsy. Azt mondod, Vidnyánszki magyar, hiába született Kárpátalján, de az SZFE diákjai hányingerkeltő kis pöcsök, mert szembe mernek fordulni a hatalom mamelukjával, nem engedik kézi irányítás alá venni az oktatási intézményt? Az lenne az igaz magyar, aki szó nélkül tűr, befogja a pofáját, mert a kormány első emberének elszállt az agya, és nem tűri az engedetlenséget? Vajon mit tenne a mai orbán a '89-es lázadó fiatallal?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Giovanni Alba
@Főlökött: Kommandósok? Lovasroham? Rend lesz itt, ha minden lázadó, tisztességhez, becsülethez ragaszkodó polgár beledöglik is? Erre gondolsz? Nem egyeztetünk, nem tárgyalunk, legfőképpen nem engedünk, ha nem értik, akkor jön a gumibot meg az éles lószer? Elfogyott a szedatívum? Sürgősen jelentkezz a pszichiátrián, mielőtt ez teljesen elhatalmasodik rajtad, és még a végén a saját kezedbe akarod venni a rendteremtést. Korbácsot a népnek, nem kalácsot, majd megtanulják hol a helyük. Hogy én mennyire undorodom ettől a mentalitástól.
Giovanni Alba
@Shikari: Simán bunkó voltál, értelek én régen, fel sem fogod, hogy ez egy elhíresült filmből egy idézet, mert pofád az van, eszed meg nincs. Anyámat ne vedd a szádra, finnyás, megnézi mire ül. Egyébként szövegértésből is leszerepeltél. Megelőlegeztem neked a bizalmat : Nem lehetsz ennyire bunkó, erre kétségbeesve kapálózol hogy de igen, igen, sőt, jobban. Röhejes vagy a nagy erőlködéseddel.
Giovanni Alba
@Shikari: Nem írom le többször, hiába játszod a kemény nagyfiút. A szememben egy senki vagy, a hozzászólásaid értelme a nullához konvergál, én nem magyarázkodok neked, csak próbálom sötét elméd kicsit megvilágítani. Nem te vagy minden igazságok letéteményese, nem te vagy a világ esze, hiába is ágálsz. Ugribugri nyuszifüles, röhejes vagy. Tilts le te ostoba, akkor nem kell válaszolnod. Azért ezt az anyázást befejezhetnéd, valahogy nem illik bele a normális hangvételről alkotott elképzeléseimbe. Tudom. hogy ez téged nem érdekel, ezért is mondom, bunkó vagy Bugsy.
Giovanni Alba
@Shikari: Ez az kisfiam, légy kemény, mint a koporsószög, ne hagyd magad beletiporni a tyúkszaros földbe, te ennél többet érdemelsz. Harcolj, küzd, toporzékolj. De ettől még bunkó vagy Bugsy.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Főlökött
@Giovanni Alba: 1., az egyik egyetemi tanárom mondta régen, hogy a személyskedés primitív jellemre vall, így kerüld ezen ténykedést. Én mindig is betartottam, tiszteletbe is tartottam mindezt, úgy tűnik Ön nem ismeri, ezen bölcs megállapítást.
2., 5 db fősulit és egyetemet végeztem és egyik helyen sem gondoltam azt, hogy fellázadok tanáraim - okítóim - iskola vezetői ellen, sőt majd én dirigálok számukra ! 5 diplomásként még mindíg tisztelem és becsülöm tanáraimat - melyek vezetők is voltak és eszembe sem jutna bármi ellenük. Tisztelem és becsülöm Őket !!! Kb. erről szólna egy fősuli, avagy egyetem. Oktatnak legjobb tudásuk szerint és megtanítanak az alázatra, elfogadásra, mérlegelésre, viszont ténykedésre.

Sőt eszembe se jutot volna egy iskola elfoglalása, illetőleg az ottani oktatási rendszer megreformálása úgy, hogy még én szeretném megmondani -> én mondom meg, ki oktathat - ki nem.
Nem véletlen volt az a reflektálásom, hogy fordítva ülnek a lovon. Az ilyen emberek nem tanulnak eddig semmit, csak felhevülten önkényeskednek. A helyük az utcán van, kezükben seperő kézi készülékkel és ténykedjenek azzal. Mert eddig semmit sem tanultak, csak el vannak-voltak, mint a nagyi befőttje a polcon.

Azon csodálkozom, hogy eddig nem állították elő, ezt a bűnöző bandát !!! Ha tetszene ismerni a BTK.-t, azaz a 2012. évi C. törvényt, a Büntető Törvénykönyvről, mely nem mostani kiadvány lenne :) , több olyan cselekmény is található nevezettek ténykedése kapcsán, melyet több év letöltendővel díjjaz, igaz bírói ítélet kapcsán, de mivel folyamatban van, bármely fegyveres szervezet léphetne, azon csodálkozom, hogy eddig nem tették meg.

Lehet undorodni bármitől :), én például a buta embereket rühellem, de ez a saját dolgom lenne. Nem volt véletlen a dékán választás sem, csak felhívom a figyelmét és nem véletlenül említettem a több fegyveres testületet, melybe a lovasroham nem szerepel. Kicsit sem.

Remélem érthető voltam.
Főlökött
@legott: @Giovanni Alba -nak válaszoltam, abba benne van minden, ezzel kapcsolatosan.
kissé felnőttem
a szinészethez köze semmi max pénzügyes, de tisztelegni ott senki sem fog neki, meg happtákba sem vágja magát senki ez max Megfélemlitésnek is nulla ma már. olcsó laza módszer, idejemult erőfitogtatósdi. senkinek nem lesz ettől hasmenése.Max meghátrál. tábornok is volt már hadsereg nélkül sok.
kissé felnőttem
Amugy ha értelmes akkor hamar megköszöni ezt a megbizatást és odébb áll szerintem.Neki 0 , 0000 a vesztenivalója
Nyírfa
@Giovanni Alba: Főlökött és a diplomák! :DDD
Fogalmazni nem tud, a nyelvtan szabályait nem ismeri, a felvett ," kulturált embör vagyok"- szerepből a végére teljesen kiesett.
Hagyd a csodába, Shikarival együtt.
Giovanni Alba
@Horizont: @Nyírfa: Köszönöm, pedig már kezdtem fogalmazni egy kellően epés választ, de jól mondjátok, lyukas dézsába ne hordjak vizet. Csak annyit jegyeznék meg, ez a lökött úgy tűnik azt képzeli, hogy a diákok az oktatók ellen lázonganak, és az oktató műhely alázatra nevel. Alázatra, persze, a szakma iránti alázatra és nem a zsarolni próbáló úrhatnámok iránti feltétlen engedelmességre. Honnan ismerős nekem vajon a terelés, és az, hogy állítok valakiről valami valótlant, és nekilátok ezeket cáfolni?
siki meg érdekes módon egy teljes napja nem ír. Csak nem lett beteg? Agyvérzés? COVID? Váratlan utazás? Esetleg heveny névváltoztatás? Mindig is lökött volt, előléptették volna? Mennyi kérdés.
Főlökött
@Horizont: Azért mert a 30., 15:40-re válaszoltam. :) Azt nekem címezték.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Tudod, egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.