Abszurdnak és valótlannak nevezte az Európai Bizottság 2020-as jogállamisági jelentését Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán szerdán.

Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban

- írta a magyar miniszter a Facebookon, hozzátéve, hogy a jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan.

Varga Judit értékelése szerint a jelentés hatálya önkényes, és egyetlen olyan objektív referenciaértéket sem határoz meg, amely minden tagállamra nézve egyformán alkalmazható lenne. A jelentés forrásainak kiválasztása elfogult és nem átlátható – közölte.

"Elfogadhatatlan, hogy a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei" – fogalmazott Varga Judit. Kiemelte, hogy a jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik, amelyek közül 11 kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarország azon kevés tagállam egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben. A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiával ellentétben Magyarországon a konzervatív és kereszténydemokrata nézetek is eljutnak a nyilvánossághoz – tette hozzá.

Magyarország alaptörvénye és állami berendezkedése a jogállamiságon alapul – folytatta –, Magyarország alkotmányos identitásának védelme az állam minden szervének kötelessége.

"A magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethet, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesül" – összegzett Facebook-posztjában Varga Judit.

Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke szerdán Brüsszelben a testület első jogállamisági jelentését bemutatva arról beszélt: noha sok európai uniós tagállamban szigorú jogi szabályozás védi a jogállamiságot, a média és az igazságszolgáltatás szabadsága előtt álló kihívások több országban súlyos veszélyt jelentenek a demokratikus normák betartására.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Abszurdnak abszurd, kár, hogy nem valótlan.
Boldog lennék, ha hihetnék ennek a nőnek.
TollerBela
Nem valótlan, csak felületes, nagyon is elnéző ! Ennél sokkal rosszabbb a helyzet a törvényesség területén (jogalkotás, a jogrend egységességének védelme, a parlament, Alkotmánybíróság, ügyek ide-oda helyezése, a féktelen bűnpártolás lehetősége már az eljárási szabályokban, az ügyészség kritikán aluli, kifejezetten pártppolitikai ihletésű munkája, stb. ).
kokopelli
...hát ezért fizetik a csajt,és utaztatják nyugatra is,és hogy megvédje a rongyossá vált "ködmön" becsületét!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Az ott nem baj! Csalással majd még "meg is szavaztatják"!
Nessy
@kokopelli: Mi lenne, ha megpróbálná cáfolni a jelentésben leírtakat!
csak úgy....
@Shikari: "alacsony szellemi nívó " :) tibim, ez rád marhára passzentos!
benned annyi az önkritika mint hön szeretett vezéredbe, 0/nix .
kokopelli
@Nessy: (09:38)..minden normális politikus azt csinálná! Sajnos az ilyen "futottak még" politizáló fidesz-senkik
csak "pörölnek"! Megcáfolna valamit egy fideszes is?
Róluk a pimasz cigány jut eszembe,aki a csehóban kapott egy pofont,amire kiment az utcára és tökönrúgta a
lovát az az "ellenfelének"!Sunyi népség,mert egy országot tartanak túszban,és azt állítják,hogy azt a népet kép-
viselik!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.