Azonnali cselekvésre szólított fel Áder János államfő a Föld biológiai sokszínűségének megóvása érdekében.

Áder: nincs jogunk szétrombolni a természetet
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bár az elmúlt években számos politikai döntés született a romlás megállítására, a helyzet ma mégis tragikusabb, mint valaha – jelentette ki a köztársasági elnök az ENSZ virtuális Biodiverzitás Csúcstalálkozójára küldött, szerdán elhangzott beszédében.

Nincs jogunk a sokmillió év alatt kialakult, érzékeny összhangot mutató természeti rendszereket szétrombolni. Nincs jogunk gyermekeink, unokáink életesélyeit csökkenteni. Erkölcsi kötelességünk változtatni" – szögezte le Áder János. Régóta tudott, hogy a biológiai sokféleség olyan ütemben csökken a Földön, amire 65 millió éve nem volt példa – hangsúlyozta az államfő –, ahogy az is ismert: nincs fenntartható fejlődés a természet biológiai sokszínűsége és szolgáltatásai nélkül.

"Mindannyian tudjuk, hogy nemcsak természeti környezetünk megóvása a tét, de az emberi faj jövője is"

- hangsúlyozta.

Bár a média a biodiverzitás hanyatlása kapcsán az emblematikus állatokat, például a hópárducot vagy az óriásteknőst láttatja, Áder János a beporzó rovarok és a talajban élő gyökérgombák példáján mutatta be: hosszan sorolhatók a veszélyeztetett fajok.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
áder rendszerint elmondja a környezetvédők szívének kedves szöveget, aztán az ő jóváhagyásával a fideszesek tovább vágják a fákat, töltik fel a Balatont, teszik tönkre a környezetünket, veszik el a Liget zöldfelületét a fővárosiaktól!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Akkor szólj már annak a hülye köpcösnek, h hagyja abba a Városliget szétrombolását.
kereső
Akkor mér teszitek B+?Veled is csak eggyel többen vagyunk.
Lepényleső
A ragozással is lehet baja,ha az ő bűnüket a miénkbe is varrja?
human
Áder, te csicska. Ha Orbán eléd tolna egy törvényt, hogy holnaptól nincsenek környezetvédelmi szempontok, mert a gazdasági érdek előrébb való, te azt is vígan aláírod, majd elmégy horgászni olajos halra.
Gazella
Szarjankó! A pavatancos dagadékodnak mondd ezt!! Aki rábolint Bp összes fáinak kivágására .. vidéken is irtják randesen.. Szégyen!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.