Az európai uniós (EU) pénzügyi támogatások hatékony eszközt jelentenek a jogállami elvek tiszteletének biztosítására, ezért "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország – mondta az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.

EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország
Katarina Barley – fotó: Youtube

Katarina Barley kiemelte, hogy

ebben a két tagállamban különösen súlyos a helyzet, a jogállami elvek megsértése nem egyedi, elszigetelt esetekre korlátozódik, hanem rendszerszerű.

A Deutschlandfunk hírportálján közölt összefoglaló szerint a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa – a német szövetségi kormány korábbi igazságügyi minisztere – a megerősítette az EP legnagyobb négy frakciójának bejelentéseit, amelyek szerint megakadályozzák a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló EU-s költségvetés elfogadását, ha nem lesz megállapodás arról, hogy egyértelmű büntetőintézkedések járnak a jogállamiság megsértéséért.

"Ha most feladjuk, akkor hét éven keresztül olyan viszonyok lesznek Európában, amelyeket nem akarunk, amelyeknek semmi közük nincs az EU értékeihez"

- mondta Katarina Barley.

Az EP-alelnök elutasította a jogállamiság biztosítását szolgáló mechanizmusra tett német kompromisszumos javaslatot, amelyet a szövetségi kormány a tagállami kormányokat összefogó uniós intézmény, az EU Tanácsa soros elnökeként terjesztett elő. Mint mondta, a soros elnökség elképzelése alapján a jogállami elvek megsértéséért csak abban az esetben járna büntetés, ha a sérelem EU-s támogatásokat érint, ennek révén pedig "a mechanizmus lassan teljesen erőtlenné válik".

(MTI)

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Akkor a maffia família "éhen" fog dögleni, mert ez az éheztetés leginkább ezeket a tetveket érintené húsbavágóan. Már alig várom...
voltmárjobbis
Hát igen, a magyar lakosságot nem érinti, eddig is ki volt éheztetve az orbán kormány által. Csak orbánt és az oligarcháit érinti, akik kevesebbet tudnak lopni.
SystemError
Egymás torkára mennek és végül Orbánt a saját suttyó söpredéke fogja eltakarítani miután a csicskái is ráborítják.

Sok sok gyógyszerre lesz szüksége mostanában.
nemkati
@Peller Anikó: Én se értem, hogy eddig miben bíztak? Hogy majd ezek a kormányok (Magyarország, Lengyelország) letérnek az illiberális, antidemokratikus útjukról? Hirtelen igazságosak és becsületesek lesznek? Ennyire hülyék? És nem vették észre, hogy az elmúlt 10 évben az összes nettó befizető tagállam polgárai ezeknek az országoknak azért adták a pénzüket, hogy azt az országok vezetői a maguk zsebébe tegyék, elmulassák, és közben az országukat, egy EU tagállamot kifosszanak, meggyalázzanak, leigázzák a saját népüket? Letojták, hogy a saját pénzüket ilyen célra adták oda?

Jó reggelt únió!
Peller Anikó
@lampa laz: sajnos ez nem így van, az éheztetés minket fog érinteni legjobban, a tetvek nem éheznek. Ők majd egymásnak esnek ahogy a padkányok menekülnek a süllyedő hajóról.. Összetépik a tagkönyveket, feljelentik egymást, ők valójában sosem voltak igazán fideszek, parancsra loptak, mindigis gyűlölték a bájerzsótot.
justhpeter
Tanán az Európai Parlament hamarabb ébred mint a Bizottság. Mondjuk ideje volt.
lampa laz
@Peller Anikó: nos, amikor leírtam az éhendöglést, arra gondoltam, nem lesz pénz amivel teletömjék magukat és ahogy írtad, egymás torkának esnek és remélhetőleg ez orbán veszte lesz, mert a patkányok lelépnek mellőle.
Nessy
@Peller Anikó: Ezt a szöveget sokan 89-ben is elmondták, most sem lesz vele gondjuk! Csak két szó! Még ők is megjegyzik óriás plakát nélkül is : Parancsra tettem! Ettől függetlenül is mi szívjuk meg a most következő recessziót is! Az elszabadult árakat odafönt, a milliós jövedelemmel észre sem veszik! Összedől az oktatás? A gyerekeik már rég magán iskolába járnak. Bedől az egészségügy? Nekik ott a VIP ellátás! Gondolja valaki, hogy az eus pénzből bármelyik terület kapna?? Kell luxus hotelre, stadionra, falábú focistákra, határon túli szavazatokra.
Papuska1
Miért lenne a liberalizmus, ami az emberek elbutításáról, polgárháborúk kirobbantása következtében milliók elszegényedéséről és haláláról ismerszik meg és kizárólagosságra törekszik, mint a kommunizmus, a jogállamiság alapkritériuma?
Cicamama55
Kiéheztet minket a saját kormányunk eléggé! Ennek is mi, a keményen dolgozó kis emberek isszuk meg a levét...
solidedge
Az a dolog pikantériája hogy ha a pénz ömlik hazánkba akkor is éheznek sokan.
solidedge
@Papuska1: Az emberek elbutítása az állami médiában most történik. Pár év és kialakul a változást akarók és a hatalmat bebetonozók között a polgárháborús helyzet. Orbán alatt is van elszegényedő réteg. A rossz egészségügy miatt 30 ezerrel több ember hal meg évente Orbán alatt (WHO felmérés). Ez már akkor a kommunizmus?
tudode
Akkor az EP-ek csipkednie kellene magát, mert fineszes az EU bacilusa, egyszerűen amint megnyilnak a keretek kipécéz egy alattvalót, aztán nem időarányosan, hanem egyszerűen, nem akárhová/kiknek -- kihelyezteti
.
----- Csepreghy: Az összes EU pénzről döntést hozunk jövő tavaszig
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20170126/csepreghy-az-osszes-eu-penzrol-dontest-hozunk-jovo-tavaszig-243062
-------------------------------------------------
.
Aszonta/gya többször az EU bacilusa, hogy
.
----- Orbán: A nagy fenét kapunk mi pénzt az Eu-tól
.
.hvg.hu/itthon/20200731_Orban_A_nagy_fenet_kapunk_mi_penzt_az_EUtol
----------------------------------------------
.
Azzal együtt, hogy az EU-t pénzcsapnak tekinti!
verőce21
 Én, mint egy 21. századi - már benne élő -, mély fájdalommal tapasztalom a nagy világtársadalmat, ahol a nemzetek jelentéktelen semmivé foszlanak...
human
Orbán politikai kultúrában le akarja húzni magához a EU-t, hogy ott a mocsokban legyőzze őket a rutinjával. Remélem nem fog neki sikerülni.
RonaGyuri
már megint ez a hülye akik Orbánt báncsák azok a magyarokat is, sőt. Az inkriminálz mondat arra, hogy:
Barley: "Das ist genau Orbáns Hebel. Orbán will das Parlament unter Druck setzen und auch den Rat: Alle warten auf das Geld, ich setze mich einfach hierhin und halte die Luft an, weil ihr könnt nichts dagegen tun, der öffentliche Druck wird so groß werden, dass es am Ende nachgeben muss.", majd jött a kérdés: Wie wollen Sie ihn denn aushebeln?
na erre jött: "Barley: Wir müssen ihn aushungern finanziell. Er braucht auch das Geld. Und wenn wir sagen, dann kriegst du auch kein Geld, dann wird er am Ende an der ein oder anderen Stelle, denke ich, auch einlenken müssen."
verőce21
Aki azt hiszi, hogy az európai országok együtt vagy külön-külön, az eurázsiai együttműködés nélkül megtarthatják a jelenlegi gazdasági státuszukat, az nincs tisztában a tényleges erőviszonyokkal...

Ideje szembenézni a valósággal és minden eszközzel elősegíteni az eurázsiai együttműködést.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Az egy dolog, hogy nem egészen ezt mondta

A derék magyar propaganda megint hamisít

Ezerrel vinnyognak az orbáni propagandisták élen a derék ferdítő MTI-vel: Nyomják Krahácsot!!! Véres rongyként lobogtatják – szövegkörnyezetéből kiragadva és erősen átértelmezve – azt amit szerintük Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak mondott; „ki akarja éheztetni a magyarokat” harsogják!
Nos valahogy elkerülte a b. figyelmüket a portál által kiemelt lényeg:
„EU-Parlaments-Vizepräsidentin Katarina Barley hat mehr Druck auf Ungarn und Polen gefordert, damit diese die Rechtsstaatlichkeit wahren. Es gebe nicht nur einzelne Verfehlungen, sondern der Rechtsstaat werde systematisch umgebaut. Die EU-Subventionen seien ein wirksamer Hebel, sagte sie im Dlf.”, igen „(ebben a két tagállamban) a jogállami elvek megsértése nem egyedi, elszigetelt esetekre korlátozódik, hanem rendszerszerű.”!! S ezért nyomást kell rájuk gyakorolni.
Ami pedig az éheztetést illeti:
„Orbán will das Parlament unter Druck setzen
Barley: Das ist genau Orbáns Hebel. Orbán will das Parlament unter Druck setzen und auch den Rat: Alle warten auf das Geld, ich setze mich einfach hierhin und halte die Luft an, weil ihr könnt nichts dagegen tun, der öffentliche Druck wird so groß werden, dass es am Ende nachgeben muss.
Rudde: Wie wollen Sie ihn denn aushebeln?
Barley: Wir müssen ihn aushungern finanziell. Er braucht auch das Geld. Und wenn wir sagen, dann kriegst du auch kein Geld, dann wird er am Ende an der ein oder anderen Stelle, denke ich, auch einlenken müssen. ”! =))
Csak szólok: „das Land, der Staat illetve die Regierung”!!! =))
dr. prédikátor
O1G te te patikány!!! készülhetsz a hatalmas pofon áradatra!!! ez már nem koki meg saller, ettől padlót fogsz!!!l
Gazella
A magyar média valamit ferdit. Olvass német újságot.
Pálinkás Pál
@verőce21: Nos...kissé sántít az elgondolásod...Laosz, Azerbajdzsán...meg a türk testvérek...ugyan melyik közülük a gazdasági húzóerő???Kína az, de egy olyan "bótot" mutass ami a kínaiakon kívül nekünk is nyereséges...tudomásul kell venni,leáldozóban a puhos hatalma...elsőre a csicskái fognak a torkának ugrani,amikor elmarad a pénzecske...mert orbán a sajátjából nem fog adni...és majd amikor már ingyen krumplira sem telik, akkor mivel vesztek szavazatokat...?
Gazella
Azt jelenti, hogy tovább pávatáncolhat a dagadék.
Jozefina
Katarina Barleynek teljesen igaza van. Hathatós intézkedéseket kell hoznia az EU-nak e két országot illetően, különben az EU érdekek sérülnek egyre jobban és ha ezt nem állítják meg, akkor rövidesen visszafordíthatatlan lesz.
justhpeter
Évek óta folyik ez a játék, miközben "a nyúl elszemtelenedett". És az EU évek óta tűri.
Oposit
Na erre kíváncsi vagyok, hogy megteszik-e?
Mert eddig arra játszott a dagadt vajda, hogy úgysem mer a gyenge EU fellépni ellene. Erre építette az eddigi stratégiáját. Ha az EU változtatna a hozzáállásán, akkor bajba kerül a ner.
Nils Holgersson
Tehát csak gyarmat vagyunk! Jó nektek itt a sok bezárt élelmiszeripari üzem, melyek helyére GLOBUS érdekeltség jött a szar termékeivel! Cukorgyár nuku, szar import cukor van a boltban, amit ha hazaviszel 2 hét alatt megkeményedik...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
De csak "demokratikusan"! Tudod: ahogy Sztálin efftársad csinálta anno, Tetüibron! Mig el nem felejtem, mocskos bolsi féreg vagy!
Aki Én
@ómió: ...nem, nem felejted el. Egysíkú ostobaságod nem engedi elfelejteni, mi legfőbb elemed.
Csizmás Kond
...ezek végre elolvasták Eger vár ostromát...
Béla333
Kiéheztetni és a bűncselekményeket elkövetőket meg börtönbe kell zárni!!!
csak úgy....
@Shikari: eszem azt a csöpp fröccsöntött fideszes agyad, ha nem tetszik ,ki köll lépni udvariasan!
csak úgy....
@Csizmás Kond: erre miböl következtettél ciccantás?
rokker33
@Shikari: Kiket Orbán Viktort és a bátor és derék embereit!?? Én benne vagyok,hisz ő miattuk fognak szankciókat alkalmazni!! Többi ország normálisan működik!!
RonaGyuri
bunkó fityesznyikek: "Orbán Viktor: így vagy úgy, de kellenek a külső pénzek"
csak úgy....
@verőce21: "O1Gibraltári-szikla...! " aminek,több mint a fele hiányzik! :)
csak úgy....
@Shikari: ezt te,mint nem normális mondod?
Aki Én
@csak úgy...: Ezek még ezt is ellopják, más tollával ékeskednek, ráadásul átköltik az eredeti O1G-t
Aki Én
@Shikari: ,,A buzi, nigger és bűnimádó országok nem működnek normálisan!"
A romát már kihagyod? Már nem mersz cigányozni, ahogy szoktál? Rájöttél, hogy a mi esetünkben ez vicces lenne tőled, orbán imádótól?
No para, tudjuk, hogy nem látod át a dolgokat.
simmering73
Erről van szó. Már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni. Azóta már az ilyen shikariféle gennyek lányosan pisilnének a klozetton.
csak úgy....
@Aki Én: ez a szerencsétlen flótás ,hazudozós @verőce21: ,még a kossuth téren is pénzért,nagy nyilvánosság elött a tribünön nyalná ki nekik..
verőce21
@csak úgy...: (12:12) Te pedig egy félbemaradt entellektüel vagy, Bugsy...!
csak úgy....
@verőce21: kérdeztelek hazudós/nyalós barátom? :)
verőce21
@csak úgy...: Te mentálisan beteg ember...!
Nils Holgersson
@Horizont: Engem nem a múlt érdekel, hanem a jelen meg a jövő!
ómió
@Aki Én: Az efftársi "meggyőződés", vagy a fajkreténség vitt erre a "megszólalásodra"? Netán együtt a kettő?
Aki Én
@ómió: ...egyszerű tényközlés volt.
ómió
@Aki Én:Az volna a bolsi "tény", amit rám hazudsz? Hacsak úgy nem...!
Nils Holgersson
@Horizont: Szemléletesen! Na, és?! Ez a realitás! Ezért jutottunk ide!
Nils Holgersson
@Horizont: ok - okozat, érvelés, értékítélet, önismétlés, ...
verőce21
"...ebben a két tagállamban különösen súlyos a helyzet, a jogállami elvek megsértése nem egyedi, elszigetelt esetekre korlátozódik, hanem rendszerszerű."
- Még mindig nem tudom, egyezmény szerint mi a jogállam.
De szankciói és buta végrehajtói azok már vannak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.