"Nem kezdünk fejlesztést a városvezetés támogatása nélkül. A Ligetben nem kezdünk új építkezést" – írta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdai Twitter-bejegyzésében, amelyet a Budapest Fejlesztési Központ juttatott el az MTI-hez.

Fürjes: nem kezdünk fejlesztést a városvezetés támogatása nélkül
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fürjes Balázs úgy fogalmazott: bíznak benne, hogy a városvezetés kész lesz érdemi párbeszédre a tényekről, és egyszer támogatni fogja a PeCsa (Petőfi Csarnok) helyére tervezett Nemzeti Galériát, több zöldfelülettel.

Kedd késő este megjelent egy kormányrendelet, amelynek lényege, hogy hatályba lépése után a főváros nem módosíthatja a rendeletbe emelt városligeti építési szabályokat. Ezek rögzítik a többi között a parkban felépítendő épületek körét.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az MTI-nek azt mondta, hogy a kormányrendelet nem jelent változásokat a beruházás folytatásában, és minden tekintetben a jelenleg hatályos szabályozást tartja fenn. Hozzátette: a főváros által tervezett módosítás megszüntette volna az érdemi párbeszéd lehetőségét is, a kedden megjelent kormányrendelettel viszont megmaradt a dialógus esélye.

Karácsony Gergely főpolgármester ugyanakkor a Facebookon úgy fogalmazott, hogy a kormány újranyitja a "Városliget-csatát", megpróbálja felülírni a budapesti választói akaratot és a miniszterelnök adott szavát.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Fejlesztést valóban nem kezdtek.
Viszont a rombolásba nemcsak belekezdtek, de hangyaszorgalommal folytatjátok.
Nessy
@namihami: Miért nincs jó helyen a Nemzeti Galéria a várban?
Elképzelem, amint Párizsban a Louvreból kiköltöztetik a Luxembourg parkba a képtárat! Természetesen előtte kivágják a fákat, megszüntetik a parkot.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Jaj, csak semmi ne épüljön! Az manapság nem efftársi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.