Mostantól, vagyis október 1-jétől mintegy egymillió vállalkozás valamennyi egymás közötti ügyletének számlaadatait látni fogja az adóhivatal, mert lejár az a szankciómentes időszak, amelyet a koronavírus járvány miatt biztosított a NAV.

Szeptember 30. napjával elfogyott a NAV türelme

Az online számlajelentésekre vonatkozó új szabály már július 1-jén életbe lépett, de a koronavírus-járvány miatti türelmi idő után csak most lép életbe: eszerint a belföldi adóalanyok közötti tranzakciókat értékhatártól függetlenül jelenteni kell a NAV online számlaadat-jelentő rendszerében. Eddig csak 100 000 forintnál magasabb áfatartalom esetén kellett jelenteni az adóhivatalnak, mostantól megszűnt ez a korlátozás. A magánszemélyeknek kiálíltott számlát egyelőre nem kell beküldeni – mondta Németh Lilla, az RSM adóigazgatója az InfoRádióban.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Itt csak a NR-lovagok lophatnak, adócsalhatnak!...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
lusta
A tiszaújvárosi zöldséget osztogató ˝őstermelők˝ valahogy még véletlenül nem lesznek sem ellenőrizve.
Ott és akkor nagyon türelmesek lesznek.
rokker33
@lusta: De még egy NAV pénztár sem lesz és hidd el hogy nem fognak ellenőrizni semmit és senkit! Minden" tiszta" és "legálisan" működik és választási csalásnak sem fog minősülni!!
kereső
@lusta: Nincs számlaadat szolgáltatási kötelezettségük- még számlát sem kötelesek kiállitani, csak nyugtát( kellene).Mivel jobbára magánszemélyeknek értékesitenek-igy a számla nem kell.
Lepényleső
A hivatal türelme mindig annyira fogy amennyire a bán óhajtja,és csak azokkal szemben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.