A négyből három karról tárgyalnak.

A kaposvári önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a református egyház között tárgyalások folynak arról, hogy a Szent István Egyetem és a Kaposvári Egyetemösszeolvadásával létrejött intézmény szinte összes, a somogyi megyeszékhelyen működő kara a jövőben egyházi fenntartásba kerüljön – írja a Népszava.

Az újság információi szerint a Kaposváron lévő négy kar (az agrár, a gazdasági, a pedagógiai és a művészeti) közül háromról tárgyalhatnak, az agrár biztosan marad a SZIE-n.

Egyelőre nincs döntés az ön által felvetett ügyben

– válaszolta röviden a Magyar Református Egyház zsinata, ehhez hasonló választ adott az ITM is, kiemelve, hogy 

a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, ami a magyar egyetemek fejlesztését, az oktatás színvonalának növelését szolgálja, a kaposvári felsőoktatás teljes, sokszínű kínálata pedig az összevonást követően is megmarad.

Az önkormányzat nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ha valóban annyira fontos egy Szent István Egyetemtől független egyetem függetlensége, akkor miért nem lobbizott tavasszal, még az összeolvadás előtt a Kaposvári Egyetem függetlensége mellett,illetve miért mondta akkor Szita Károly, hogy hatalmas lehetőség és fejlődés előtt áll az összeolvadással a KE.

Már a törvényjavaslat benyújtása komoly vihart kavart a somogyi megyeszékhelyen: a kaposvári ellenzék petíciót indított az önálló, az idén éppen húszéves egyetem megmentéséért, közös nyilatkozatot is kiadtak, amiben felszólították a város fideszes országgyűlési képviselőjét, illetve Szita Károly kormánypárti polgármestert, lobbizzanak a KE önállóságáért.

(nepszava.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.