Luxuskörülmények között élt az a vállalkozó, aki társaival adócsaló építőipari céghálózatot működtetett.

A számlagyár 433 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A NAV bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz – olvasható az adóhatóság Facebook-oldalán.

Egy látszólag építőipari tevékenységet végző, hét Pest megyei gazdasági társaságból álló céghálózatotműködtetett a szintén Pest megyei illetőségű bűnszervezet vezetője. A láncolatba épített cégek elenyésző mennyiségű valós munkát végeztek, azokat ténylegesen fiktív számlázásra, kifejezetten bűncselekmények elkövetésére szervezték.

Az ügyben feltárt befogadó cégek a fiktív számlák könyvelésükbe történő beállításával jelentősen csökkentették, illetve elkerülték áfa és társasági adónemben jelentkező fizetési kötelezettségeiket.

A bűnszervezeti cégláncolaton az elkövetők csaknem 4 milliárd forintot futtattak át.

Az ügyletek valóságtartalmát kérdőjelezi meg az, hogy a cégláncolatba beérkező összes pénz az utalások napján vagy az azt követő napon készpénzben felvételre került a bűnszervezet egyik tagja által.

A bűnszervezet 433 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek áfa és társasági adó adónemben. Ennek közel 90%-a megtérült az akció során, a kiterjedt vagyonkutatás eredményeképpen. A bűnszervezet irányítójának 355 millió forint értékű luxusingatlanán túl a ruhák közé rejtett széfben talált 7,5 millió forintot, három gépjárművet és céges számlapénzeket is biztosítottak a nyomozók.

A nyomozók összesen 7 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül a bűnszervezet vezetőjét, két további bűnszervezeti tagot valamint az őket segítő, a bűnszervezet tagjaként közreműködő könyvelőt is őrizetbe vették.

Címlapkép: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.