Ha a jogállamisági és költségvetési kérdések összekötéséről szóló vita akadályozza a koronavírus-járvány miatt szükséges pénzügyi alap működésének elindulását, lehetőség van kormányközi megállapodásra, az EU intézményein kívül – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az MTI-nek Budapesten, mielőtt elindult az európai uniós csúcstalálkozóra, Brüsszelbe.

Orbán: "most mindjárt indulok Brüsszelbe"
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő várakozása szerint a találkozón – formálisan vagy informálisan – biztosan szó lesz arról a nyáron meghozott döntésről, amely szerint a szokásos hétéves költségvetésen túl egy nagy arányú pénzügyi alapot hoznak létre a bajba jutott gazdaságok, az európai országok megsegítésére. Ennek a végrehajtásáról éles viták zajlanak, többen össze akarják ezt kötni jogállamisági kérdésekkel – jelezte.

A magyar kormány álláspontja ugyanakkor az, hogy "most válság van Európában, most válságot kell kezelni, ezt a pénzügyi alapot minél gyorsabban elérhetővé kell tenni az országok számára, és nem lehet a sebességet lassítani jogállamiságról szóló vitákkal"

- közölte Orbán Viktor.

Így rossz ütemezésűnek és rossz időzítésűnek nevezte azt a szándékot, amely össze akarja kötni a jogállamisági kérdéseket pénzügyi kérdésekkel.

Ha a viták mégis megakadályoznák – folytatta –, hogy a mostani keretekben megindulhasson a Következő Nemzedék nevű alap működése, akkor még mindig ott van az a lehetőség az európai államok előtt, hogy ezt a pénzügyi alapot kormányközi alapon hozzák létre, tehát az EU intézményein kívül, kormányközi megállapodással. Így tehermentesíthető az unión belül folyó vitáktól, és gyorsan el lehet juttatni az összeget a rászoruló országoknak

- magyarázta.

Arról is szólt, hogy a mostani EU-csúcson a tervek szerint alapvetően inkább külpolitikai témák szerepelnek a napirenden, így a Törökországgal kialakítandó kapcsolat, a Kínával való hosszabb távú kapcsolat kérdése és a Fehéroroszországban kialakult helyzetre adandó uniós válasz. Utóbbival kapcsolatban a visegrádi négyeknek (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) van egy önálló kezdeményezésük, egyfajta európai Marshall-segélyt szeretnének nyújtani a fehéroroszoknak – emlékeztetett.

"Még nem kaptam választ, de most mindjárt indulok Brüsszelbe, és majd ott nyilván kapok"

- mondta a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy néhány napja levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben arról tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával, és álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.

Orbán Viktor az MTI-nek hangsúlyozta: a magyar álláspont továbbra is változatlan, az Európai Bizottság tagjainak, ideértve Vera Jourovát is, a törvények szerint pártatlannak és objektívnek kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy nem beszélhet tiszteletlenül egyetlen országról sem és egyetlen ország polgáraival sem.

"Magyarország polgáraival sem beszélhet tiszteletlenül egyetlen tisztségviselője sem az Európai Uniónak"

- jelentette ki.

A kormányfő kiemelte: a kettős mérce elkerülendő, mert ha a biztos asszony ilyen hangot ütött volna meg és ilyen tiszteletlenül beszélt volna a németekről vagy a franciákról, akkor "biztosak lehetünk abban, hogy egyetlen percig sem maradt volna a hivatalában", mert a németek és a franciák nem tűrték volna ezt el. És ha nem lehet a franciákkal és a németekkel így beszélni, akkor a magyarokkal sem lehet ilyen tiszteletlenül beszélni, és "ehhez az álláspontunkhoz továbbra is ragaszkodunk" – nyomatékosította.

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
reszkessetek egerek,megy viktor a világmegváltó!
Gyütt Mönt
"rossz ütemezésűnek és rossz időzítésűnek nevezte azt a szándékot, amely össze akarja kötni a jogállamisági kérdéseket pénzügyi kérdésekkel." - mondta Orbán. Én pedig biztos vagyok benne, hogy a lopásod szempontjából nem létezik jó ütemezésű és időztésű jogállamisági és pénzügyi kérdés.
csak úgy....
"Magyarország polgáraival sem beszélhet tiszteletlenül egyetlen tisztségviselője sem az Európai Uniónak" ez az a tipikus shikari és társainak szánt rizsa..
csak úgy....
már elöre izgulok,hogy ma milyen maszkot ölt magára brüsszelben I.viktor..
Peller Anikó
"de most mindjárt indulok Brüsszelbe, és majd ott nyilván kapok" Nyilván kapsz. Arra az arcátlan lopós hazug geci cigány pofádra.

"nem lehet a sebességet lassítani jogállamiságról szóló vitákkal" De lehet, sőt.
rokker33
@csak úgy...: Ja és amúgy nem a magyarokat minősítette le,hanem a magyar kormányt!!A kettő között óriási a különbség!! Persze a birkák most béégetnek kőkeményen, hogy a vezérüket és őket megtámadta Brüsszel Ursula és a többi EU képviselő!!
rokker33
"a pénzügyi alapot minél gyorsabban elérhetővé kell tenni az országok számára" Ja hogy minél gyorsabban Me'szaros Pénztáros Lölő kasszájába kerülhessen ,utána meg egy harmadik világban templomot meg kórházat építenek abból a pénzből,de az épületek soha nem készülnek el max az alapig jutnak el!!
Clavigo
Milyen szar lesz neki,,ha nem tud már osztani a csicskáinak...
Gazella
Másik nagyon fáj az igazság dagadék.
Hányadék dagadék kell az itlsten se tudja hányadik unkoára a pelenka csomag.
csak úgy....
@Clavigo: majd kifacsarja a lörincbarátot és ledes vöt..
csak úgy....
@Gazella: szebben beszélj viktorról mert úgy jársz mint brüsszel!
Csizmás Kond
Azt szintén nem ártana tudni és figyelembe venni, hogy annak a sok nyafogó féloldalú nyekergőnek akiknek a mindennapi betevőjük mellett a legfőbb feladatuk az Orbánozás, hogy ha megszűnik a zuniós forrás ők lesznek az elsők akik azt megérzik mert oda a hőbörgéspénz...
Clavigo
Brüsszelben nem te fingod a passzátszelet,,,Bugris.
kokopelli
Nem visz magával 2millió tiltakozó aláírást a hátizsákjában? ...vagy a Hát Izsák apród utazik vele?
Megint lesz a "nyugatnak" röhögnivalója!? (;-))
csak úgy....
@Csizmás Kond: értem a logikád cirmi! már elöre félsz,hogy kimarad a rendszeres fideszes macskaeledelre valód és egeret köll fognod,mint régen..
simmering73
Huh, de rongyol néz ki ez az ember. És mintha nőtt volna az orra.
Pálinkás Pál
"hogy ezt a pénzügyi alapot kormányközi alapon hozzák létre, tehát az EU intézményein kívül, kormányközi megállapodással. Így tehermentesíthető az unión belül folyó vitáktól, és gyorsan el lehet juttatni az összeget a rászoruló országoknak" nos pávatáncos mangalica...azt mire mész a kormányközi megállapodásoddal ha a pénzes országok beintenek, majd mutogathatjátok egymásnak kormányközileg az üres zsebeteket...
colibri
@Csizmás Kond: Megint tévedsz, de mit tehetünk, csak magadból/magatokból indulhatsz ki.
colibri
@simmering73: 12:49 ...meg az egész feje... és évről évre egyre sötétebb a bőre...
csak úgy....
@colibri: ..jó vóna, ha csak a külsöségek miatt köne kritizálni a nemzetes urat..
Aki Én
@Csizmás Kond: Nyugtass meg, hogy legalább te, mint értelmi szerző, látsz összefüggést a mondataidban.
Te magad szórakoztatására vagy jelen, mert mást nem szórakoztatsz.
Na, jó, egy picit :)
Gazella
@csak úgy...: Csakis a szintiszta igazat mondom!
namihami
Erre mondja a népnyelv, hogy :: ""Házhoz megy a lóf@szért!""
tudode
Ki kérdezte!
.
A pék süti a kenyeret, az utcaseprő söpri az utcát -- éhbérért!
.
--------Hofi G., Koós J., Kovács K. - Söprik az utcát az utcaseprők.
www.youtube.com/watch?v=_rPQWIkqGEw
----------------------------
.
Elsöpörhetne már, mert mocskos az ország!.
human
@Csizmás Kond: Valójában főleg Orbán strómanjai fogják megérezni. Mi demokraták ha kell saját zsebből közadakozással pótoljuk a hiányzó támogatásokat ahogy eddig is. De te majd fogsz utalni Mészárosnak, Ráhelnek, Garancsinak, Farkas Flórinak?
csak úgy....
@Aki Én: van,hogy az elkóborolt macskák csak hónapok múltán találnak haza..
Csizmás Kond
@colibri: ...hát persze...csak az tévedhet aki véleményt ír mert az aki csak a másokét piszkálja az nem.
Nessy
@csak úgy...: A sértett vizilovakra is vonatkozik???
Csizmás Kond
@human: ..:))...ja...ti mint demokraták...meg közadakozás...ha kipurcan a vén kupec mi lesz veletek ???...:))..mert ahogy látom nálatok a közadakozás azt jelenti amit soros ad vagy adat...s annyi...atya-gatya..méghogy demokrata...:)))
...azt sem tudod mi az, mert az biztos nem az amit te annak hiszel...ugyanis egy demokráciában a megválasztott vezetőt tiszteletben tartják...de ti...még lővésmélységre sem vagytok a demokráciához.
csak úgy....
@Nessy: a vizilónak nagy a szája,ebbü kifolyólag nem lehet sértödékeny!
...ha egyre gondoltunk!? ez a zseni cirmi,teljesen elvette az eszem a miegymásaival .
csak úgy....
@Csizmás Kond: téged oltottak idén veszettség ellen? veszek neked ásót és lapátot,oszt kiáshatod magadnak csaucseszkut..
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmim,fogadok,-te már az egérfogáshoz is butus.
Jozefina
Ez egy undorító féreg!!! És egyre jobban!!!
csak úgy....
@Jozefina: ö is csak egy gyarló ember, most jön a sokadik unoka,akiröl gondoskodni köll..
kokopelli
Nem tudom,de szeretném megtudni,hogy hány magyar "emberrel" beszélt már egy Orbánnak nem tetsző EU-s küldött!
Igaz,hogy a "un. magyar emberek" mögé bújnak a politikusok,holott az ő kötelességük a párbeszéd! Még soha sem hal-lottam,hogy egy politikus a "német embereket" tolta volna maga elé,a saját pofája helyett! (nem hiába a külföldnek érthe-
tetlen ß@rt fröcsögnek a jól fizetett fideszesek senkik!
Peller Anikó
"Putris kurva anyád seggét véresre basztad a ravatalon te náci hazug hazaáruló szarbángeci cseléd patkány troll fogyatékos hal gyáva propagandista pribék buzeráns szarházi román faszkalap..."
Nessy
@Peller Anikó: Na, ez egy magyaros körmondat volt! Olyan szép hosszú, ismétlések nélküli! Csatlakozhatok a véleményedhez? :-)))))
Nyírfa
Magyarország polgáraival nem bánhat és beszélhet tiszteletlenül Orbán Viktor.
csak úgy....
@Peller Anikó: gondolod,hogy ettü a szövegtü @durbincs: nak könnycseppek szöknek a szemébe?
csak úgy....
@durbincs: nyaljbe régen nem láttalak,már hiányoztál.
látom,hogy a sokadik dilidokid sem megy véled semmire.
a nyugdijat kapod rendesen mert az a lényeg,hogy mindíg legyen piára és tablettára..
csak úgy....
@durbincs: mit labogsz te félkegyelmü buzeráns? logopédusra már nem fussa ?
..,hogy a kórboncnok csinájjon renedt a setét buksidba.
Peller Anikó
@csak úgy...: @Répabácsitól: "Putris kurva anyád seggét véresre basztad a ravatalon te náci hazug hazaáruló szarbángeci cseléd patkány troll fogyatékos hal gyáva propagandista pribék buzeráns szarházi román faszkalap..."

Nem de jól hangzik.
csak úgy....
@Peller Anikó: gondolod,hogy ez használ egy birkacsordányi durbincsnak? ettü nem múlik el a száj és körömfájás!
csak úgy....
@durbincs: azok a hölgyek a te pöcsödre tetoválták,hogy ici ..,eredetileg icipicit akartak de az nem fért ki egy sorban és nem akarták a micsodádat telefirkálni.
human
@Csizmás Kond: "egy demokráciában a megválasztott vezetőt tiszteletben tartják"
Kopaszokra választási irodánál emlékszel még?
Ez a te demokráciád?
Fideszre szabott választói törvény.
Ez a te demokráciád?
Köztévébe, közrádióba ellenzékit nem hívnak meg.
Ez a te demokráciád?
Üres telkekre, magánházakba tucatjával bejelentet ukrán szavazók.
Ez a te demokráciád?
Közmunkával befenyített szavazók.
Ez a te demokráciád?
...
Fentieket figyelembe véve Orbán nem demokratikus keretek közt szerezte meg sem második, sem harmadik 2/3-át.
kissé felnőttem
@Peller Anikó: Kegyed Tőményen rendezte a való világot 5***********
Csizmás Kond
@human: Már vagy ezerszer elmondtam, az én demokráciám a törvények betartása. Azok aki szarnak rá nem demokraták hanem szeleverdi akárkik akik judáspénzért eladnák az anyjukat is.
Kopaszokra választási irodáknál nem emlékszem...vagy csak lehet kimaradt...ha lehet idézz..
A törvényeket mindig a törvényhozók alkotják...régebb is most is és majd is...mert ez a demokrácia.
A köztévébe azt hívnak meg akit megakarnak és máshová is...ez is demokrácia.
Az ukrán szavazók meg nyugdíjak meg egyéb ukránmeséknek fele sem igaz...te sem tudsz egyetlen konkrét esetről sem csak olvastad vagy hallottad..na én is...és ha bár hazudni bűn attól még úgy látszik az is demokratikus.
A közmunka...na erről nagyonsokat lehetne mesélni. Én egyfajta megoldásnak vélem a munkanélküliség megoldásaként viszont nagyon sok visszaélés történin körülötte. Lehet vele fenyegetőzni lehet vele üzletelni...általában aki rá van szorulva azt könnyű vele ijesztegetni mert ilyen az ember. Ami a helytelenségét illeti van ellenpéldája is amit civiltársadalmi vagy ahogy ti nevezitek nyilt társadalmi segélyek amit csak nagyon elfogultan lehet demokratikusnak nevezni...na de ez a világ, mindenkinek az a jó ami csak neki jó.
...és kétharmad...azt nem a demokrácia adja hanem a szavazás, és az demokratikus volt bármennyire is nemkivánatos sokatoknak...sőt azon csodálkozok hogy épp a nagy demokratáknak titulált melldöngetők probálkoznak fehéroroszország dolgaiba beleavatkozni ...mert ott sem a választási csalás a probléma hanem a személy aki megnyerte...van sok furcsaság csak észre kell venni és nem folyton a saját mániát kergetni.
Béla333
Eléggé leamortizált képet vág a fényképen a pávatáncos.
Mint aki sejti, hogy sok köszönet nem lesz ebben a brüsszeli menetben...
human
@Csizmás Kond: Lent belinkeltem a videót ami a demokrácia arcon köpése volt a fidesz részéről. Nézd végig!
Pont a fideszes kopaszok akciójáról nem tudsz??? Hát ha ilyen szelektíven jutnak el hozzád a hírek, akkor megértem, hogy úgy látod nincs itt semmi gond.
A lényeg, hogy az ellenzék választási kérdést akart beadni a választási irodában. Csakhogy az új rendszer szerint csak azét fogadják el aki elsőként adja le az irodában. Ezt Orbánék úgy intézték el, hogy Kubatov kopaszait odaküldték, hogy akadályozzák az ellenzéki beadvány beadását. Bár a kopaszok nem tudtak nyilatkozni, hogy miért vannak ott, de mind kezében ugyanaz a beadvány volt, ami a padon ücsörgő nyugdíjas (fideszes polgi feleség) nő kezében volt. A kopaszok végül a nőt segítő férfit engedték előre a beadvány leadásában. Több kopaszról kiderült közben, hogy büntetett előéletűek.
Itt az egész aljas akcióról pár felvétel:
www.youtube.com/watch?v=p4izJJDMbZY
www.youtube.com/watch?v=GGrH6LzRobM
Csizmás Kond
@human: ...hallottam róla de a kibeszélésről biztos lemaradtam. Amúgy ez elég kezdetleges törvény volt, szerintem már nem így működik az egész, ugyanis ez az eljárás egyáltalán nem demokratikus sem kopaszokkal sem nélkülük.
...és fidesz...szerintem ez sokatoknál rögeszme...nem minden magától érthetődő...
kokopelli
@human: Anno az Adolf-papa törvényeit is elfogadták,annyira demokratikusan,hogy az Adolf-papa még csak nem
is német volt! Igaz,hogy legelőször a müncheni kocsmák részeg söpredékének nagy és igazságos voksára támasz-
kodott!A nem elég erőteljes SA-t is eltakarítatta,mert ő még nagyobb demokráciát akart !Amíg egy-két nyalonca me-
határozhatta hogy ki a zsidó,addig ő,csak azt,hogy melyik nép a képes az új ő új világában létezni,és melyik felesle-
ges! Mit tesz Isten A jelenleg hatalmon lévő magyar demokraták az öreg "Ermächtigungsgetzetz" figuráját vették pél-
dául! Az öreg tépi a haját a föld alatt,hogy neki nem jutott eszébe az a matek,amiben 40%-ból 2/3-ot lehet csinálni! (;-))
ómió
A neobolsi brüsszelita efftársak most majd tuti elárulják, mi is az a "jogállam"! De - bízzunk benne - legalább meghazudják!
advocat
Mert a németek és a franciák tudnak viselkedni. Mi meg? Hát?
kokopelli
@advocat: Rokonaim egy része még arra is büszke,hogy egy nemzet sem tud olyan "jól" káromkodni mint mi magyarok!
Azok is állítják akik más nyelven még köszönni sem tudnak!Igaz,hogy külföldön már messziről hallani a magyar túristákat.
human
@ómió: Ti még nem fáradtatok bele annak tagadásába, hogy diktatúrát akartok? Miért nem valljátok végre be, hogy nem akartok demokráciát. A békemeneten már páran kimondták ezt. Itt is volt kommentelő akiből sikerült kihúznom, hogy ő fideszesként a nyilas korszakot sírja vissza. Szerintem megkönnyebbült kicsit hogy nyíltan kimondhatta és nem kell eljátszania, hogy itt demokrácia van, mert egyszerűen herótja van a demokráciától. Növesszetek már gerincet és mondjátok ki mit akartok valójában!
SystemError
@durbincs: Egy napon két hírt lehet beküldeni. Neked hogyan vannak olyan napjaid, hogy ennél sokkal többet is beküldtél a bányából? Bányászjogaid vannak a rendszerhez?

propeller.hu/tagok/durbincs/bekuldott
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csak úgy....
@durbincs: ez a @hidip: a lyányod? oszt hogyér aggya magát?
Kookas
@csak úgy...: nem gyarló hanem geci!
ómió
@human:Diktatúrát? Többpártrendszerben, amikor mindenki arra a pártra szavaz, amelyikre akar? Szándékosan kevered a jelent Rákosi meg Kádár efftársaitok "kurzusaival"? Mert akkor voltak a komcsik és passz! Lehetett közülük "választani"! Na, az volt a diktatúra, mielőtt még másokra hazudnád! Aki meg itt a nyilas korszakot sírta vissza, azzal az efftársi pártjaitok most éppen koalícióznak - talán ráismersz a jobbikos bolsevista-nyilas "formációra"! A gerinchiányotok másikra hazudása helyett talán ebben kéne "elmélyedned" a diktatúra jobb megértése végett!
kokopelli
@human: az Orbán-féle választásra "meghívott" idegenvoksolók valahogy megzavarják a demokrácia jelentését!?
Az utaztatott bérvoksolók és a 40%=2/3-al is valahogy egy matematikai huszárvágás,úgy magyarosan! Az EU többi tagállamai,meg fogják be a szájukat,mert ők nem ismerik azt a virtust! Küldjék a lóvét oszt annyi! (;-).. demokratikusan!
human
@ómió: Na, annak külön örülök, hogy legalább abban egyetértünk, hogy a Rákosi és a Kádár korszak diktatúra volt.

A következő mondatod nem igazán értem. Azt hiszem elég egyértelműen leírtam, hogy fidesz szavazó volt a nyilas bácsi akivel vitáztam. Ezen mit nem lehet érteni?

Azt persze értem, hogy a kormánypropagandát ideidézve próbálod a jobbikot beállítani, mint nyilas vagy náci vagy akármi párt. Én is pontosan így gondoltam rájuk pár évvel ezelőttig. De ha figyeltél kicsit, akkor láthattad, hogy a pártból kivált a náci szekció és Mi hazánk néven alapított pártot ami láss csodát többségében egyet ért Orbán intézkedéseivel és támogatja azokat. A Mi hazánk és a FIDESZ kapcsolatáról pedig maga Budaházy György beszélt:
streamable.com/gd58u

De nézzük a nyíltan kommunista Munkás Pártot Türmer Gyulával az élén.
A Munás Párt majálisán hangzott el:
- Örül-e a FIDESZ győzelmének?
- Természetesen örülök, de jobban örültem volna, ha a Munkás Párt nyer.
Itt a felvétel róla: youtu.be/QgrjbwAsYrs

Látod, látod. A kommunisták és az újnácik is Orbán eszméivel értenek egyet, együtt menetelnek. Ezekkel vállalsz közösséget. Gondolkodj el ezen!
ómió
@human: Ha az tényleg "nyilas bácsi" volt, akkor max. Jobbik (mára Ballik?) szavazó lehetett, nem kell ezzel "szerénykedni"! Ráhazudni valamit meg pláne nem! Ezzel a "kiválással" meg az a "gond", hogy a "nem kiváltaknak" is volt már számos olyan echte náci "megmozdulása" a korábbiakban, ami mára legfeljebb bolsevista-nyilassá teheti őket! Ez az "eszmebiztosság" a "baloldalon" komoly "vonzerő" lehet! Az meg, hogy Budaházy, vagy éppen Thürmer mit beszél, mivel ért egyet, mivel nem, az ő dolguk! Orbán egyikkel se koalíciózik! Nem úgy, mint Böszméék kisnyilasékkal! Te viszont ezeknek a soraiból próbálod "osztani az igét"! Fel se tűnt?
human
Jajjj. Hát ez nagyon erőltetett volt :) Tehát szerinted a fórumon a fidesz mellett kardoskodó kommentelő az jobbikos
Köszönöm. Nincs több kérdésem :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.