Jövő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az idősek világnapján.

Orbán bejelentést tett a 13. havi nyugdíjról – videó

A kormányfő a Facebookon közzétett videójában az Idősügyi Tanács ülése után közölte: a legfontosabb téma a 13. havi nyugdíj volt, hiszen mindenkit az izgat, hogy miután a járvány nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is megviseli, vajon lehetőség lesz-e a arra, hogy a korábban vállaltak szerint a 13. havi nyugdíj visszaépítése megkezdődjön.

"Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda"

- jelentette ki Orbán Viktor.

A következő hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeket, az iskolákat, a munkahelyeket, a sportlétesítményeket, a színházakat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is – folytatta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta: ez fokozott figyelmet követel mindenkitől; a fiatalabbaktól, de az idősektől is, hiszen a veszély jelentős. Jelezte: az Idősügyi Tanács ülését is fokozott biztonsági intézkedések mellett tartották meg.

"Ha nem vigyázunk és nem figyelünk egymásra, sok életet veszítünk el, olyanokat is, amelyeket egyébként megmenthettünk volna"

- mondta Orbán Viktor.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Töröld ki vele a segged! Svájci idexálás nélkül, a nyugdíjak elinflálódnak, már jelenleg is szart sem érnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:42 ♦ A 13. havi nyugdíj 5 év alatti visszaépítéséből az idei évre jutó rész ...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118348207_320056216106525_7039712829235919564_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=Ff47Np7kmfEAX_HpXhT&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4fc42cce86b1a7636bf922d89daa5409&oe=5F9BE83D
A 13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány vezette be és hét éven keresztül jutott hozzá minden nyugdíjas. A juttatást tehát az MSZP-SZDSZ kormányzás indította. 2002-es bevezetése idején a fidesz - és Orbán is - megszavazta az országgyűlésben. A 2006-os kampányban a Gyurcsánnyal szemben vesztésre álló Orbán már 14. havi nyugdíjat ígért, mégis vereséget szenvedett. 2010 óta az Orbán-kormány a valós infláció alatti mértékben növelte csak a nyugdíjat, hét év alatt ezzel több százezer forinttal károsítva meg az idős embereket. Ráadásul nem hogy a 14. havi nyugdíj ígéretét beváltották volna, a 13. havit sem adták vissza soha. És akkor most jöjjenek a tények: a 13. havi nyugdíj megszüntetéséről 2009. május 11-én szavazott a Parlament és hivatalosan 2009. július 1-jével szűnt meg. 2009. április 14-től nem Gyurcsány Ferenc, hanem Bajnai Gordon volt a miniszterelnök. A 13. havi nyugdíjat tehát Bajnai Gordon idején vették el - a gazdasági világválság szorításába és a fidesz azóta se adta, vissza csak szétlopta az országot. Hét évig azonban végre jobban élhettek a nyugdíjasok az MSZP és az SZDSZ kormányzása idején, és a 13. havi nyugdíj kényszerű elvétele nem menti a fideszt a bűn alól, hogy becsapja a nyugdíjasokat, sőt, a magánnyugdíj gyalázatos elvételével a takarékoskodó középosztályt is tönkre tették.
ómió
@Eladott Ország: Nem kell a bolsi rizsa! Napláne a hazudozás! Bevezetve is 4 év alatt volt, ugyanígy ütemezve, mint ezúttal lesz, még, ha lehazudnád is! Majd miután tönkrevágtátok, kifosztottátok és a feje búbjáig eladósítottátok, államcsődig rohasztottátok az országot, az amúgy is "csúcsrazsebelt" nyuggerektől 5 év után ezt is elloptátok! 2006-ban a nyuggereknek nem kellett a 14. havi (inkább a hazudozókirály Böszme!), így "hálából" az efftársak még a 13. havit is ellopták tőlük. Ez volt a "nyuggertanulás" időszaka! Visszaadni pedig bármit csak az (lenne) képes, aki ellopta! Szóval, ne ködösíts itt efftársilag! Mellesleg az államcsődbe döntött ország 2008. után még legalább 5-6 évig örült, hogy működni képes, nemhogy 13. havit fizethetett volna! "Kivívtátok" neki! Amúgy már az infláció mértékét se a KSH állapítja meg, hanem az efftársi ráhazudás a mérvadó? Hát, hacsak úgy nem...! Ha meg a Fidesz szétlopta volna az országot - ahogy éppen hazudod - akkor most (válságban!) se lenne képes a 14. havi visszaépítésére! Szóval, ha már hazudsz, "ütősebbel" gyere! Ha meg azokra vagy,kíváncsi, akik "becsapnak, lopnak, elvesznek", akkor készíts egy gigatükröt és a bolsi tetübandáddal "szimultán" nézzetek bele: ott megláthatod, kik azok! Ja! Meg még az általatok az állami nyugdíjkasszából kilopott pénzt is vissza kellett a Fidesznek oda raknia, mert még a nyugdíjfizetést is hitelből kellett - már, amig adott valaki az efftársaidnak - teljesíteni! Innét folytasd a hazudozásoddal!
SystemError
@durbincs: Egy napon két hírt lehet beküldeni. Neked hogyan vannak olyan napjaid, hogy ennél sokkal többet is beküldtél a bányából? Bányászjogaid vannak a rendszerhez?

propeller.hu/tagok/durbincs/bekuldott
SystemError
@durbincs: Egy napon két hírt lehet beküldeni. Neked hogyan vannak olyan napjaid, hogy ennél sokkal többet is beküldtél a bányából? Bányászjogaid vannak a rendszerhez?

propeller.hu/tagok/durbincs/bekuldott
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csak úgy....
@durbincs: ez a @hidip: a lyányod? oszt hogyér aggya magát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.