Jövő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az idősek világnapján.

Orbán bejelentést tett a 13. havi nyugdíjról – videó

A kormányfő a Facebookon közzétett videójában az Idősügyi Tanács ülése után közölte: a legfontosabb téma a 13. havi nyugdíj volt, hiszen mindenkit az izgat, hogy miután a járvány nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is megviseli, vajon lehetőség lesz-e a arra, hogy a korábban vállaltak szerint a 13. havi nyugdíj visszaépítése megkezdődjön.

"Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda"

- jelentette ki Orbán Viktor.

A következő hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeket, az iskolákat, a munkahelyeket, a sportlétesítményeket, a színházakat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is – folytatta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta: ez fokozott figyelmet követel mindenkitől; a fiatalabbaktól, de az idősektől is, hiszen a veszély jelentős. Jelezte: az Idősügyi Tanács ülését is fokozott biztonsági intézkedések mellett tartották meg.

"Ha nem vigyázunk és nem figyelünk egymásra, sok életet veszítünk el, olyanokat is, amelyeket egyébként megmenthettünk volna"

- mondta Orbán Viktor.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Töröld ki vele a segged! Svájci idexálás nélkül, a nyugdíjak elinflálódnak, már jelenleg is szart sem érnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Elfelejtette hozzátenni: mert 2012-ben választás lesz és szüksége van a fideSS-kdnp-nek a hangulatjavító intézkedésre, amit aztán egy évig lehet reklámozni.
tudode
Ha már a 14. havit jelentené be már az is késő lenne!
.
----- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger-
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
-----------------------------------
.
Nem szenved minden nyugger demenciában
.
www.youtube.com/results?search_query=orb%C3%A1n+a+13.+havi+nyugd%C3%ADjr%C3%B3l+2021-t%C5%91l
.
Aki gyorsan ad az kétszer ad!
.
Hát nem, nem!
Eladott Ország
Töröld ki vele a segged! Svájci idexálás nélkül, a nyugdíjak elinflálódnak, már jelenleg is szart sem érnek!
RonaGyuri
besz..., ez már annyira zokni, hogy elfelejtette, hogy ezt már számos alkalommal bejelentette!!! =))
RonaGyuri
@Eladott Ország: az csak csökkentené, az hivatalos infláció valójában csak az elmúlt hónapra igaz! =))
Szerencsés esetben nem az egy évvel ezelőtti, hanem a múlthavi árakhoz képest ennyi az árak növekedése! De nem ritka, hogy csak egy hét!!!
Rockxy
"az idősek világnapján"
csessz!
gyereknapon köllöttt vóna!
fatál is mulassztáss!
Nessy
Egy átlag nyugdíjas kap kb. 36 ezer forintot, az havi 3000 forint. Kap mellé 3 % emelést, miközben az infláció lesz vagy 7 - 8%-s! Ezért elvárja majd a kézcsókot? Ezt a feladatot módosítva ledelegálom egy orrszarvúnak: Csókolja meg O.V. hátaltáját!
Gazella
@RonaGyuri: össze folytak a dagadéknak az évek :D hogy nem emlékszik rá.
rokker33
Húzd a faszodra a 13 havi nyugdíjat,ha még a minimál nyugdijon sem emeltél egy forintot sem 2010 óta!A minimál nyugdij összege 28.500 forint azaz huszonnyolcezer- ötszáz forint!! Ember legyen a talpán aki ebből megtud élni !! Még egy havi csirkefarhát és macska eledelre sem elég már,!!! Köszönjük fidesz!! 2022- ben tudjátok kire kell szavazni ugye!
Nyírfa
Aggódom, össze ne roskadjon az empátia súlya alatt.
Ezt a képet senki ne nézegesse lefekvés előtt, gyerekek elől pedig dugják el: ijesztő, ahogy kinéz - mint aki most szökött meg a diliházból.
nezelodo
Tíz éven át rekedtre ordibálta magát a nagy gaztett, a 13. havi nyugdíj megszüntetése miatt de nem adta vissza, hanem tovább nyúzta a Kubatov nyuggerjeit. Most meg játssza az eszét az egyhetivel, amit a választások miatti zabszem bökése a seggébe juttatatott eszébe. Pedig a választáskor beígérte a 14 havivérzést is a majma...
Nessy
@Jozefina: Finomabban: tudatosan valótlant állít! Tényleg mikor mondott utoljára igazat?
csak úgy....
@Nyírfa: viktor a szuggerálós !:) fogadok,hogy egy vénasszonyba is bele bírna szuggerálni egy gyerököt,ha fogyik az matyar...
Nyírfa
@csak úgy...: :) Szerintem egy magára valamit is adó vénasszony elküldené a búsba. Várom, hogy a fideszesek is így tegyenek. :)
csak úgy....
@Nyírfa: ezzel azt akarod mondani,hogy téged ,-sem a daliás termete se a zsenialitása nem hat meg!? akkor maradunk barátok! :)
Gazella
@Nyírfa: egy bibi van. Pont a magara is ado vénasszony nyom rájuk ikszet.. Igaz vannak kivételek. Akiknek éles vagyis friss az eszük.
csak úgy....
a magyar politikusoknál nincs rafináltabb szarházi a világon! ez a 13.havi nyugdij ékes példa erre!nem nyugdijemelés,mert azt tán elköltik,de talán a 13.havit nem érik meg..
Nyírfa
@Gazella: Az MSZP-t szokták lesajnálni az idős szavazótábora miatt. Szerintem az idősebb korosztály is megosztott a fidesz, illetve az ellenzék tekintetében.
És hát, vagyunk itt többen is, akik nem most töltötték be a húszat. :)
vitriol
Nem lesz attól jobb élete egy nyugdíjasnak se az idén, hogy még tucatszor felemlítik, hogy majd jövőre... Tele van a padlás a rengeteg ígérettel, mert azzal bezzeg nem szűkölködik a kormány.
csipetke
Mire realizálódik a 4. részlete, reméljük, hogy orbán, és a bandája már csak rémálmainkban jelenik meg. De addig is kívánom orbánnak, hogy csak egy hónapig próbáljon megélni mondjuk 80 ezerből, ahogy nagyon sok nyugdíjas.
Nessy
@csipetke: Majd a hívei vendégül látják! Meg a "saját lábukon ácsorgó" családjai is!
csak úgy....
@durbincs: te vagy az orbáni menybéli kórus? elakadtál a refrénnél.
figyusz régi barátom! meg köll mondanom férfiasan,hogy te egyre unalmasabb és nöiesebb leszel!
jesz
fentebb íra valaki, hogy 2008-ban amit elvett, legalább azt a kétmilliót adja vissza..
Azt bizony Gyurcsány vete el a hírhedt -8% százalék elvonásával...
Ezen a törvényen a mai napig nem változtatott a parlament...

Úgyhogy az a szabadszemmel alig látható pénzecske amivel dicsekszenek, még a 2008-as aljas nyugdíjcsökkentést sem pótolja...aztán Bajnai által elvont13. havi nyugdíról nem is beszélve.

A hiba ott van a szakrajzon, hogy pénz lenne a 13. havi egyben visszaadására, de a választások miatt úgy csinálnak, mintha csóróság lenne. Olyan játékot játszanak, mint az egyszeri szamár gazdája az állat orra előtt lógatott szénával, úgy lógatják a nyugdíjasok előtt az ígért 13. havit...pénz van dögivel, csak nem nyugdíjra.

(aki olvasta Lázár miniszteri biztosi kinevezésének indoklását, az láthatta hányszor szerepel a feladatai közt a "kastély" szó...mert az nagyon fontos)
grincss
@Nyírfa: Kivéve engem, mert én pont most! :-)
Nyírfa
@grincss: Tudom, már feltaláltad az örök fiatalság elixírjét. :))
Gratulálok, és sok boldogságot a mindig 20-hoz! :))
Nyírfa
@grincss: A Hírklikken mindig olvasom Pétert. Vagy nem ezért linkelted a facebookot?
Ja: marad Péter a 168 óránál?
Nyírfa
@grincss: Olvastam tőle több cikket, kicsit csodálkoztam is, hogy pont a Slomó , a fidesz emberének a lapjában jelenik meg.
Ritkán kattintok a 168 órára , éppen a fentiek miatt, úgyhogy jól meglepődtem, amikor megláttam fsp-t. Most, hogy a Slomó kilépett a tulajdonosi viszonyból, a fidesz teljes egészében ráteheti a kezét, már a látszatra sem kell adniuk.
Micsoda lap volt! Nyíltan olvasni a villamoson igazi ellenzéki attitűd volt! :) De hát, akkor még Mester Ákos osztotta a lapokat.
balos
@Nyírfa: Nekem a REform volt,míg rá nem tette a kezét a nemzeth szégyene!A csütörtöki megjelenésekor az emke aluljáróban szinte nem lehetett kölekedni a rá vároktól!A rendelésünket sem sikerült teljesíteni,mert a negyedét sem küldték!
Nyírfa
@balos: Nekem a Reform kimaradt. Emlékszem rá, néha olvastam is, de a 168 óra volt az újságok újságja. Előtte a Magyarország, amit a rendszerváltás után azonnal lemondtam, mert ugyanaz történt vele mint ami most a médiatermékekkel, a kulturális- és a tanintézményekkel. Mindenkinek megvolt, megvan a kedvence. :)
Lepényleső
...visszaépítik először az ukrajnaiaknak,majd a romániaiaknak,aztán a délvidékieknek,-a honiak meg míg élnek
reménykednek? Előtte egy életen át a közösbe fizetnek,betakarításkor meg javarészt csak a külhoniak szüretelnek?
advocat
Volt 10 évük! Csak most már vesztve érzik a következő választást. Hát löknek valamit a nyuggereknek is! Kicsit drágább, mint az 5 kiló krumpli, de a stadionokhoz képest kutyafüle.
ómió
A bolsi "válság" elvette, a Fidesz válság visszaadja! Be van ez osztva, kérem...!
legott
A nem fideszesek már júliusban is megértették elsőre.
Úgy tűnik a fideszeseknek ez nem sikerült - nekik még plusz tizenháromszor el kell mondani.
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:42 ♦ A 13. havi nyugdíj 5 év alatti visszaépítéséből az idei évre jutó rész ...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118348207_320056216106525_7039712829235919564_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=Ff47Np7kmfEAX_HpXhT&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4fc42cce86b1a7636bf922d89daa5409&oe=5F9BE83D
A 13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány vezette be és hét éven keresztül jutott hozzá minden nyugdíjas. A juttatást tehát az MSZP-SZDSZ kormányzás indította. 2002-es bevezetése idején a fidesz - és Orbán is - megszavazta az országgyűlésben. A 2006-os kampányban a Gyurcsánnyal szemben vesztésre álló Orbán már 14. havi nyugdíjat ígért, mégis vereséget szenvedett. 2010 óta az Orbán-kormány a valós infláció alatti mértékben növelte csak a nyugdíjat, hét év alatt ezzel több százezer forinttal károsítva meg az idős embereket. Ráadásul nem hogy a 14. havi nyugdíj ígéretét beváltották volna, a 13. havit sem adták vissza soha. És akkor most jöjjenek a tények: a 13. havi nyugdíj megszüntetéséről 2009. május 11-én szavazott a Parlament és hivatalosan 2009. július 1-jével szűnt meg. 2009. április 14-től nem Gyurcsány Ferenc, hanem Bajnai Gordon volt a miniszterelnök. A 13. havi nyugdíjat tehát Bajnai Gordon idején vették el - a gazdasági világválság szorításába és a fidesz azóta se adta, vissza csak szétlopta az országot. Hét évig azonban végre jobban élhettek a nyugdíjasok az MSZP és az SZDSZ kormányzása idején, és a 13. havi nyugdíj kényszerű elvétele nem menti a fideszt a bűn alól, hogy becsapja a nyugdíjasokat, sőt, a magánnyugdíj gyalázatos elvételével a takarékoskodó középosztályt is tönkre tették.
ómió
@Eladott Ország: Nem kell a bolsi rizsa! Napláne a hazudozás! Bevezetve is 4 év alatt volt, ugyanígy ütemezve, mint ezúttal lesz, még, ha lehazudnád is! Majd miután tönkrevágtátok, kifosztottátok és a feje búbjáig eladósítottátok, államcsődig rohasztottátok az országot, az amúgy is "csúcsrazsebelt" nyuggerektől 5 év után ezt is elloptátok! 2006-ban a nyuggereknek nem kellett a 14. havi (inkább a hazudozókirály Böszme!), így "hálából" az efftársak még a 13. havit is ellopták tőlük. Ez volt a "nyuggertanulás" időszaka! Visszaadni pedig bármit csak az (lenne) képes, aki ellopta! Szóval, ne ködösíts itt efftársilag! Mellesleg az államcsődbe döntött ország 2008. után még legalább 5-6 évig örült, hogy működni képes, nemhogy 13. havit fizethetett volna! "Kivívtátok" neki! Amúgy már az infláció mértékét se a KSH állapítja meg, hanem az efftársi ráhazudás a mérvadó? Hát, hacsak úgy nem...! Ha meg a Fidesz szétlopta volna az országot - ahogy éppen hazudod - akkor most (válságban!) se lenne képes a 14. havi visszaépítésére! Szóval, ha már hazudsz, "ütősebbel" gyere! Ha meg azokra vagy,kíváncsi, akik "becsapnak, lopnak, elvesznek", akkor készíts egy gigatükröt és a bolsi tetübandáddal "szimultán" nézzetek bele: ott megláthatod, kik azok! Ja! Meg még az általatok az állami nyugdíjkasszából kilopott pénzt is vissza kellett a Fidesznek oda raknia, mert még a nyugdíjfizetést is hitelből kellett - már, amig adott valaki az efftársaidnak - teljesíteni! Innét folytasd a hazudozásoddal!
SystemError
@durbincs: Egy napon két hírt lehet beküldeni. Neked hogyan vannak olyan napjaid, hogy ennél sokkal többet is beküldtél a bányából? Bányászjogaid vannak a rendszerhez?

propeller.hu/tagok/durbincs/bekuldott
SystemError
@durbincs: Egy napon két hírt lehet beküldeni. Neked hogyan vannak olyan napjaid, hogy ennél sokkal többet is beküldtél a bányából? Bányászjogaid vannak a rendszerhez?

propeller.hu/tagok/durbincs/bekuldott
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csak úgy....
@durbincs: ez a @hidip: a lyányod? oszt hogyér aggya magát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.