Sokszor irreálisan alacsony értéket mutatnak, egy szakiskolába valószínűleg "hüllők" járhatnak, mert rendre 32-35 fokos testhőt mérnek.

A Népszava cikke szerint bár a kormány eddig 41 ezer érintésmentes, digitális testhőmérséklet mérésére alkalmas eszközt osztott ki az iskoláknak és óvodáknak azért, mert október elsejétől a járvány miatt kötelező a testhőt mérni (és 37,8 °C fölötti értéknél haza kell küldeni a gyereket), nem mindenhol elégedettek az eszközökkel. 

Nem mindig nem mérnek megbízhatóan a kormány által az iskoláknak kiosztott hőmérők

Egy diák testhőmérsékletét mérik érkezéskor a Bagaméri Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bejáratában 2020. szeptember 29-én

Fotó, címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy miskolci tanár a lapnak elmondta, sokszor előfordult már, hogy irreálisan alacsony, 33-34 °C körüli értéket mutattak a hőmérők, és az a baj, hogy nincs idő alaposabban megmérni egy-egy gyereket iskolakezdés előtt. Egy másik vidéki iskola tanár hasonlót mondott a lapnak, náluk is 32-37,3 °C között ingadozik a mérési érték. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is több jelzést kapott arról, hogy nem mindig mérnek jól a kormányzattól kapott eszközök. Egy szakképző iskola oktatója a következőket írta nekik a tapasztalatairól: 

Haza senkit nem küldtek, mert hozzánk valószínűleg hüllők járnak, ugyanis jellemzően 32-35 fok közötti értékek születtek.

Több iskolában egyébként a tanárok mellett a nem pedagógus munkakörökben dolgozók is bekapcsolódtak a testhő mérésébe reggelente, de akadt olyan suli, ahol az igazgató is beszállt a mérésbe. Egy pedagógus szerint ugyanakkor baj, hogy félig a szabadban zajlik a mérés, szerinte a hideg idő ronthat a mérési eredményen. 

Az óvodákban sem egyszerűbb a helyzet a PDSZ szerint, egy óvodapedagógus azt írta nekik, hogy volt, hogy ötször mértek meg egy gyereket, és mind az ötször teljesen más értékeket kaptak. 

Verba Magdolna, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Óvodapedagógiai Tagozatának elnöke a Népszavának arról beszélt, hogy náluk már hétfőn elkezdték a hőmérőzést, és a délutános óvónőknek is be kellett jönniük, hogy a lázmérést el tudják végezni és a gyerekekről is tudjanak gondolskodni. 

"Külön nehézséget jelent, hogy a szülők nem mehetnek be az óvoda épületébe, így a dajkák feladata lenne, hogy segítsenek a gyerekeknek átöltözni – ha nem lázat mérnek éppen.

Verba Magdolna is megerősítette, hogy a digitális hőmérők gyakran irreálisan magas vagy alacsony hőmérsékletet mérnek, ezért gyakran ismételni kell a mérést. Náluk eddig kétszer fordult elő, hogy haza kellett küldeni egy kisgyermeket, mert úgy tűnt, lázas, de később kiderült, hogy semmi baja nincs"

- olvasható a cikkben.

A Népszava megkereste a Klebelsberg Központot, hogy a tankerületek által fenntartott iskolákban hányszor fordult elő, hogy a lázmérés után haza kellett küldeni egy gyereket, de a KK azt válaszolta, hogy ilyen setekről nem vezetnek adatgyűjtést. Azt is hozzátették, hogy a visszajelzések szerint zökkenőmenteseken zajlanak a mérések, az intézmények betartották a szabályokat.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Mit jelent az, hogy "nem mindig nem mérnek..."?!
Béla333
Nem az a lényeg, hogy egy hőmérő pontosan mérjen, hanem a vásárlásért fizetett csúszópénz!
Az a lényeg! Vesznek is a maffia vezetői mindent, mint egy részeges gróf...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ezek a hőmérők majdnem olyan jók, mint a lélegeztető gépek, melyek nem felelnek meg az elvárt funkciónak, de legalább személyzet sincs egyikhez se. Lényeg, hogy van! Az, hogy láz mentesen is lehet a virust hordozni, a kutyát se érdekli...nem értem, mit kötekedtek... De komolyan. A Kormány a javatokat akarja.
... ne adjátok oda...
adrenalink
Tanár barátunknak 2 nap óta 32 fok a mért hőmérséklete...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Csizmás Kond
Mindenekelőtt nem ártana valamelyest tanulmányozni az effajta hőmérők működését és azután osztani a butaságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.