A 24.hu azt írja, a Kálvária téri lakás hamar visszakerült eredeti tulajdonosához.

További részleteket derített ki a 24.hu arról, hogy milyen körülmények között jutott önkormányzati lakáshoz Rákay Philip és családja a budai Várban. A lap szerint a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás ingatlanhoz a Bécsi kapu téren egy olyan műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió forintból újított fel az I. kerületi önkormányzat.

A lakásért költségelvű lakbért, havonta 39 ezer forintot fizetnek

– írja a 24.hu.

A lap a kerülettől kikérte a szerződéseket, ebből kiderült, hogy

Rákayék a vári lakásért cserébe egy 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás lakást adtak a VIII. kerületi Kálvária téren.

A legnagyobb ingatlanportálok hirdetései alapján

a józsefvárosi lakás értéke töredéke lehet a Bécsi kapu térinek.

A portál a földhivatali dokumentum alapján azt írja, hogy Rákay felesége 2018 novemberében vásárolta meg a józsefvárosi lakást, majd 9 nappal később csereszerződést kötött a Bécsi kapu téri ingatlan bérlőjével, amelynek értelmében a VIII. kerületi ingatlan a vári bérlőre szállt.

A 24.hu szerint a lakás új birtokosa a tulajdonjoga bejegyzése után 13 nappal eladta a szóban forgó józsefvárosi ingatlant, méghozzá éppen annak, akitől nem sokkal korábban Rákayék megvették azt.

Így aztán kevesebb mint két hónap alatt háromszor is gazdát cserélt a Kálvária téri lakás, végül kikötött annak eredeti tulajdonosánál.

- teszi hozzá a 24.hu.

Az is kiderült, a Fidesz-gyűlések egykori házigazdája és családja havi 39 ezer forint bérleti díjat fizet a Várban lévő lakás után.

A portál megjegyzi, hogy az adásvételi szerződést Rákayék esetében ugyanaz az ügyvéd készítette, aki egy olyan lakáscsere-ügyletnél is eljárt, aminél arra gyanakodnak, hogy a cserét feltehetően csak papíron bonyolították le, és valójában pénzért cserélt gazdát az önkormányzati ingatlan. Ha így történt, az ellentmond a lakástörvénynek – írja a lap. Ezeket a gyanús szerződéseket Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere osztotta meg közösségi oldalán, egyben jogi lépéseket ígért az ügyben.

A sokak által ismert, a budavári lakáscserék jelentős részét bonyolító (2019-ben 21/16) ügyvédi iroda májusban levelet...

Közzétette: Gelencsér Ferenc – Momentum – 2020. szeptember 10., csütörtök

A 24.hu kereste Rákayt az ügyben, aki azt válaszolta, hogy

minden a hatályos jogszabályok és törvények teljes körű betartásával történt.

Forrás: 24.hu, HVG

Címlapkép: MTI/ Illyés Tibor

119 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Azért nem épít a fidesz bérlakásokat, mert már minden ,,rászoruló" fideszesnek van.
Ezek annyira látványosan tetves hazaáruló tolvajok, hogy aki ezt nem látja, az súlyos elmebeteg.
Igaz, Shikari és hazaáruló elvtársai?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: A bolsi "sötétségből kinézvést" hogy is "tarthatnád" másképp!?
Aki Én
@ómió: ...igen, ahog a bolsi sötétségből kinézel, nem is láthatnám másképp. Sajnos te ebbe beleőrültél.
Lőtérre ne menj.
Eladott Ország
@Pegero: október 4, 19:43 ♦ Gyűlölöm azt, ami történt velünk és amit teszünk magunkkal, a hazánkkal, a gyermekeinkkel. Nem a svájci életszínvonal az, ami hiányzik innen, nem a gondtalan gazdagság, nem az ásványkincsekből befolyó mérhetetlen vagyon. Csak egy élhető ország. Beteg ország ez, beteg társadalommal, ahol erkölcsi gátlástól mentes senkik, álszent templomjárók, ostoba tahók szabják meg az irányt, oszthatják a kegyeket, az ország szép csendben haldoklik. az ország, ahol hiányzik a holnap biztonsága, az idős kor csöndes bölcsessége, a fiatalság gondtalansága, a tudás tisztelete, a munka becsülete, az az ország éhezik. Mindenre. Nálunk a politikusok prédikálnak, a papok politizálnak a nyájukat a kormány akoljába terelgetik némi perselypénzért. Az oktatás, az egészségügy pénzét stadionokra költik, a tanárok és egészségügyi dolgozók fizetését focisták kapják. A magyar nyugdíjakat olyanok, akik sose dolgoztak itt, határon túli ukránok...
ttps://scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/78667886_1941419622670098_5993343093078753280_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=qga_sanaa-wAX8Zk5_E&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a24a26b8f0966b0b823dade90bf250da&oe=5F9820A7

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.