Két nő jelentette fel zaklatásért a volt leveleki településvezetőt. Borsodi László a bíróságon elismerte a bűnösségét.

Borsodi Lászlót jogerősen 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték azokért a tettekért, amelyeket Levelek kormánypárti polgármestereként követett el.

Beismert mindent, a büntetése végrehajtását három évre felfüggesztették – tudta meg a 24.hu. Borsodi egyébként korábban nem ismerte el bűnösségét, amiről ITT írtunk, szintén a 24.hu cikke alapján. Szeptember elején még úgy nyilatkozott a lapnak: "Annyi a nyitja, azt kell megnézni, ki akar Leveleken polgármester lenni". Hozzátette: "Korpa közé keveredtem".

Borsodit még 2017-ben jelentették fel zaklatásért. A 24.hu pénteki cikke szerint az ügyészség 2018 októberében emelt vádat, két nő sérelmére elkövetett zaklatás, személyes adattal visszaélés vétsége, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette, valamint információs rendszer megsértése vétsége miatt.

Az ügyészség a 24.hu-nak megerősítette:

az említett képfelvétel szexuális tartalmú.

Az ítélet szerint

Borsodi és a két nő egy ideig kapcsolatban álltak egymással, amelyeknek a megszakadása után a férfi álnéven különböző profilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre feltöltötte a róluk készült fotókat, illetve erotikus videókat.

Mindezt a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, több esetben nevüket és elérhetőségüket is megjelölve tette.

A cikk szerint a volt településvezető az álprofilokon keresztül lejárató célzatú üzeneteket is küldött. Az egyik sértett asszonyt ábrázoló, hamisított, előzetesen megszerkesztett erotikus fotót kinyomtatta, azt sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta. Mindezt a lap szerint úgy, hogy akkor

a férfi még polgármester, vagyis közfeladatot ellátó személy volt.

Leveleken az egyik önkormányzati dolgozó erről azt mondta a 24.hu-nak:

a polgármester úr nem tudta feldolgozni a szakítást

Borsodi a nyomozás során tagadta az ellene felhozott vádakat, de a bíróságon már elismerte a bűnösségét.

Borsodi ugyanakkor nem adott semmilyen magyarázatot arra, hogy a durva, mélyen sértő lejárató hadjáratot miért követte el. A közügyektől egyébként nem tiltották el – teszi hozzá a 24.hu.

Forrás: 24.hu, HVG

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Mivel a közügyektől nem tiltották el, választhat és választható. Még a végén újraválasztják, ez történt Győrben is. Ilyen országban élünk. Biztos, hogy ezt akartátok?
human
@Gyütt Mönt: Azt a fideszest is újraválasztották aki EU támogatásból épített a városnak vadászházat aztán mégis ő költözött bele. Vagy ott a vak komondoros, aki arctörésig verte az asszonyt. Azt is újraválaszották, mondván mondván, bár megverte az asszonyt, de jó polgármester.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.