Erről döntött a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Soha nem látott mértékű béremelés jön

Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban, miután szombat reggel – több hónapos előkészítő munka után – találkozott a kormány és a kamara delegációja.

A megbeszélés tárgya a koronavírusjárvány-helyzet volt. "Mindannyian látjuk, hogy a járvány felszálló ágban van, és amíg nincs vakcina, ott is marad" – fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az előző napi brüsszeli tárgyalások után azt mondhatja, hogy reálisan nem lehet számítani vakcinára a következő év közepénél hamarabb.

Ezért az elkövetkező hét-nyolc hónapban a kórházak óriási terhelés alá kerülnek majd. Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy "minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra" – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Közölte: az orvosi kamara világossá tette, és a kormány egyet is értett vele, hogy ezt az emberfeletti munkát a mostani bérszínvonal mellett aligha tudják teljesíteni az orvosok.

"Összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk" – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Bejelentette: a kamara által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó bértáblát, javaslatot a kormány elfogadta, az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtják az Országgyűlés elé. Megállapodtak továbbá arról, hogy ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből.

"Az orvosi kamara és a kormány között jó az együttműködés, az összefogás ezen a szinten is megvalósulhat. Ha összefogunk, akkor pedig sikerülni fog, hiszen egyszer már sikerült" – mondta a kormányfő.

Forrás: MTI

Kép: Facebook

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"Megállapodtak továbbá arról, hogy ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből."

Kiváncsi vagyok erre a "kivezetésre", főleg azt, hogy fogják ellenőrizni, hogy az orvos elfogadta-e a hálapénzt???

(Nem nagyon hiszem, hogy nem tudják kijátszani és továbbra is simán elteszik a borítékot! Bár ne lenne igazam!!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fideszes gyökér
@Shikari: olyan bájosak a hozzászólásaid...
Hasonlít a katolikus/zsidó/libsi cigány maffiózó faszkalapéra.
Yoda69
A DK mivel a kormány még nem nyújtott be konkrét törvényjavaslatot, egy 5 pontos javaslatcsomaggal egészítené ki a bérfejlesztést.
Eszerint a béremelésnek 100%-osnak kell lennie és minden egészségügyi dolgozónak járnia kell, ráadásul azonnal. Sőt visszamenőleges hatállyal idén július elsejétől. Illetve ki kellene ezt terjeszteni minden szociális dolgozóra.

A Momentum pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy bár ez egy jó döntés Orbán Viktor mégis úgy kezeli, mintha a béremelés ajándék lenne pedig ez eddig is járt volna az orvostársadalomnak csak nem jutott.
"Nem jutott mert hazavitte Tiborcz a yacht kikötő után vagy elyachtozta Szijjártó az Adrián és jött a koronavírus, egy egészségügyi válsághelyzet és valójában ez kényszerítette a kormány kezét arra, hogy aláírja ezt a megállapodást a Magyar Orvosi Kamarával." - mondta Fekete-Győr András a párt elnöke.
Shikari
@Gazella: Kurva anyádnak pofázz buzi!
nezelodo
Azért mielőtt elszaladnának új bankszámlát nyitni az érintettek, mert a régin már úgy sem fér el az a soha nem látott emelt bér, érdemes lenne áttekinteni, a korábbi hatalmas béremelések megvalósulását! Lehet, hogy azok többsége is a "soha nem látott" kategóriába tartozik, kivéve az államtitkárokét?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
teuton
Melyik demokraciában dönt egy minielnök beremelesekröl???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok