Erről beszélt ma a miniszterelnök.

Orbán Viktor: "Nehéz időszak előtt állunk" – Fontos lépésekről beszélt a miniszterelnök

Nehéz időszak előtt állunk, mert "nekünk már elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk", gyorsabban fertőz, mint korábban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Amíg nincs vakcina, addig a főszerep a védekezésé, amely lépcsőzetes, ahogy nehezedik a helyzet, úgy nyitnak meg újabb és újabb kórházakat, és állítanak az ágyak mellé újabb és újabb orvosokat, ápolókat – közölte a kormányfő, kijelentve: "tudjuk tartani a lépést".

Arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány második hulláma hosszabb és nehezebb lesz, ezért egyszerre kell végrehajtani átszervezési lépéseket, és növelni az egészségügyi dolgozók teherbíró képességét. Úgy fogalmazott: a járvány nem ellene, hanem inkább mellette szól az orvosbérek nagyarányú rendezésének. "Most összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást kell elérnünk" – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy létrehoznak egy új, egészségügyi munkajogviszonyt, egy speciális, egységes szabályrendszert. Az emelés mértékéről azt közölte: "lehet mondani a duplázódást", de nincs egységes szám, nem minden orvost érint majd azonos módon a változtatás.

Forrás: MTI

Kép: MTVA

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Horizont: Ez egy újabb bomlasztó lépés lesz. Ugyanis az orvosok egyedül nem megváltó istenek. Személyzet nélkül nem mennek semmire.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Sziszifusz: Ó, "hogyne"! 8-10 évvel ezelőtt emelhettek volna? Államcsődfenyegetéssel a nyakán mindenkinek fixa ideája, hogy az alkalmazottai fizetését megduplázza! Ugye? Vagy nem ébredtél még fel? Esetleg komolyabb a baj? Mármint nálad! Mert ott tuti "igen komoly", ahol jelenleg 1000 milliárd Ft-tal többől gazdálkodhatnak, mint a böszmei 550 milliárdos forráskivonást követően, hisz akkor - "efftársilag" - ott "semmi baj nem volt"! Legalábbis "aggódás" egy szál se! Talán innét kéne "tovább aggódnod"!
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint Böszmefi efftársad seggéből vinnyogsz, fajkretén? 2010. óta annyira "lerohasztották" az egészségügyet, hogy kórházak tucatjait újították fel (ahelyett, hogy "haladó módon" - ahogy Böszme efftársad tette - bezárták volna(!)), és nem kivontak belőle 550 milliárd forrást a'la Böszme, hanem az eü. most 1000 milliárddal többől gazdálkodhat, mint 2010-ben! Az eü. dolgozókat manapság nem lenyulják egy havi fizuval, a'la Böszme(!), hanem évente kapják a fizuemeléseket, az orvosok pl. 100-100 ezreket, most meg bérmegduplázást fognak kapni! Nem semmi "lerohasztás"! Látom, "efftárs", az agyad még mindig nem nőtt ki és a tetübolsi aljasság se tűnt el a helyéről!
kulabombaafityiszre
@ómió: október 5., 13:12
Nyomd tele anyád effftás.
Vagy az meg van naponta háromszor(3)effftás.
kulabombaafityiszre
@ómió: október 5., 13:12
Megszülettek a részletek effftás.
Ezekkel a feltételek az orvosok szép számban elhúznak az országból.
Velük a dagadt potrohos vajda nem fog katonásdit játszani.
te meg ezt a nagy ígétete is beszoptad,mig a vajdát leszoptad eeeffffttttáááássss.
jesz
ahogy a szomszédunknál elrendelték az összes iskola bezárását, és az idős emberek vásárlási időkorlátját, abból mi sem fogunk kimaradni...ha másként nem megy a vírus terjedésének lassítása, vagy megállítása, akkor akár kijárási korlátozás is előfordulhat.
A helyzet fokozódik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.