Magyarország, 2020.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy fekete bőrű Lego-figurát talált a kormánymédia írója – Rögtön ideológiai támadást vizionált

A vasarnap.hu-n megjelent cikk ténylegesen arról szól, hogy micsoda dolog, hogy egy LEGO-szettben van egy nem fehérnek látszó sofőrfigura is.

Azt pedig mindenki tudja, hogy mi történik egy kisfiúval, ha nem fehér bábúval játszik: pár évvel később már puncit operálnak rá. Vagy ahogy a szerző, Kaszab Zoltán fogalmaz:

"Persze, legyinthetünk, hogy ez csak egy játék, mit is foglalkozunk vele? De a másfél éveseknek szóló játékot követi az óvodai érzékenyítés, a mesekönyv, majd a nemváltó influenszer Youtube-videója."

Forrás: 444

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nem is értem, a valóságban hogyan merészelnek nem csak fehér bőrű emberek létezni. Ezt Isten nagyon elcseszte, kérdezte volna meg a fidesz-kdnp-t, milyen egy echte keresztény. Sőt, a világ teremtése előtt már konzultálnia kellett volna velük, és akkor nincs ez a ballépése. De nem elmulasztotta a kis butus?
advocat
És ne feledjük! Az első keresztény is zsidó volt. Akik arrafelé nem svéd fehérségűek.
Nessy
Teljesen megbolondult a világ! Itt a szines bőrüektől vizionálnak nemzet halált, az óceánon túl a fehér bőrüektől! Érdekes eredményt hozna egy komolyabb DNS sorozat mindkét oldalon!
Rockxy
hipó megoldja.
vagy: nem kötelező legót venni a gyermeknek.
csak úgy....
csoda ha a cigány nem jár melózni!? túl sötét hozzá a böre,hogy alkalmazzák egy stadion építkezésen, már a fáraóék is csak fehérekkel csináltatták a piramist..
mi kiválasztott bagázs vagyunk!
lampa laz
Így néz ki a fidesz zéró tolarenciája a rasszizmus ellen. Kérdés csak az, milyen lenne ha utálnák? A másik kérdés, h mikorra fog 'kipusztulni', vagy csak simán kijózanodni ez a sok agyament barom.
Nyírfa
@advocat: Annyira beépült a köztudatba Jézus fehér bőrűsége , hogy én is el szoktam feledkezni ennek az abszurd mivoltáról.
A filmeken, a képeken egy szép, szőke hajú férfi ábrázolja, holott barna bőrű és -szemű, sötét hajú férfi kellett, hogy legyen. Mintha nem az számítana, amit képviselt. Pedig dehogynem.
justhpeter
Kéretik tudomásul venni, hogy ennyit romlott a világban a politika szereplőinek és kiszolgálóinak a szellemi színvonala az elmúlt 30 évben. Mint mindennek, ennek is egyszerű a magyarázata: a közéletben való aktív szereplésnek sehol, semmilyen feltétele nincs, ahhoz az iskolai végzettségnek, a tudásnak, a műveltségnek, az intelligenciának, az erkölcsnek semmi köze nincs, így az összes politikai irányzat, párt, vallás kétlábon járó agyhalottjai szabadon fejthetik ki akár romboló nézeteiket is.
Cicamama55
Az ország tele van fekete, sárga bőrű emberekkel, akkor miért baj az, hogy a játékokban is megjelennek? Úton-útfélen lehet velük találkozni élőben is. Nagy baj van az úr élet felfogásával!
jesz
a királyi család persze hótiszta...az egyik herceg echte vörös, a neje meg szép napbarnított...a franc se tudja, ki kivel van...
még nem láttam, de lehet, hogy Barbi is van fekete-afrikai kivitelben(is))
kereső
@Cicamama55: Nem azzal van a baj. Az "úr"-nak vállon felül van baja. Gyengeelméjűségnek hivják. Sajnos egyre többen szenvednek ebben a kórságban- élén az állampárt prominenseivel.
kereső
@Nyírfa: Pedig Jézus nem fehér bőrú, és kék szemű "árja" volt.
luiz
kiköpött a fiatal orbán viktor. Most akkor mi a baj?
cikicakk55
Mennyivel jobb az,hogy a játékboltokban kék elefántot,rózsaszín macit, vagy lila zsiráfot lehet kapni. A reklámokban meg a tehén Milka színű. Így a gyerekek jogosan kérhetik számon,mikor legelőször látnak igazi macit, igazi zsiráfot,vagy igazi elefántot,hogy az állatkertben miért festik be az elefántokat és a többi állatot?
namihami
És az ilyen ""kaszabzolik"" szabadon mászkálnak! Ezt a réteget ideje lenne sokkal magasabb kerítések közé zárni.
Cicamama55
@kereső: Egyezik a véleményünk, csak árnyaltabban fogalmaztam...A gondolkodás a fejben történik-történne...
Giovanni Alba
@Nyírfa: Begyűjtöttem egy képet, mert jó ha van kéznél valami, amit az ilyen, és ehhez hasonló szájalóknak fel lehet mutatni. Palmer-buckle, Ghana bíboros érsekéről van szó. Mi lesz szegény, ártatlan kisdedekkel, ha meglátják, hogy a papbácsi is fekete? Világvége? Földindulás? Mindmeghalunk?
Nyírfa
@kereső: 14.01

A fehér felsőbbrendűség semmit nem tűr meg, ami nem azonos vele. Különben is, ideje hozzá szoknunk, hogy Jézus magyar volt, csak még nem tudni, afgán-e - akkor nem fehér, és ez nagyon ciki - vagy sumér, akkor pláne, netán finn, akkor meg Soros. Nem baj, majd Habony kitalálja a megoldást.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Világvége, ez a legkevesebb, amivel Orbán beéri. Aztán majd újra teremti azt, amiben Isten nem kérte ki személyesen a véleményét. Lesz sok kis fehér orbán, mészáros, áder és szijjártó mindenütt, amerre a szem csak ellát. És természetesen Orbán lesz a világ ura. Bocs. Áder nem fér a képbe, olyan mongolos arca van.
Csizmás Kond
@kereső: Ez valami olyasmi mint amikor a tojás magyarázza meg a tyúknak hogy ő kicsoda...
Jézus a biblia szerint arámiai volt, és ez az eredeti ugyanis a biblia alkotta meg nem más.
Nessy
Már sok ezer évvel ezelőtt is az emberek az isteneiket magukhoz hasonlónak ábrázolták! A fehérbőrű, kékszemű Krisztus ábrázolás a festészetben terjedt el. A szakálla, haja viszont maradt barna.
Giovanni Alba
@Nyírfa: Vajon egy igaz magyarban milyen kép él az igaz magyarokról? Magas, szőke, kékszemű, fehérbőrű, hetero keresztény? Mert akkor Árpád se, meg Szent István se lehet igaz magyar. Vagy inkább igazi lovasnéphez illőn az igaz magyar középtermetű, inkább zömök, lóra termett (karika) lábú, barna hajú, barna szemű?
Mennyi kérdés (sok) és mennyi válasz (még több), ki tesz rendet ebben a felfordulásban?
Nessy
@Csizmás Kond: A legrégebbi evangélium ( ha jól emlékszem Máté) kr.u 80 - 100 között született. Sok evangélium volt közben, míg valamikor az 1400-s évek végén Ince pápa és a zsinat eldöntötte hogy csak Márk, Máté, János és Lukács evangéliuma kerüljön a Bibliába, csak ez a négy a hivatalos, a többi evangéliumot apkrifnak minősítették. Azaz, egyik evangelista sem volt Jézus kortársa.
kereső
@Csizmás Kond: Akkor fehér bőrű, és kék szemű volt?? Egyes történetirók már csak azért is kizárják ezt, mivel csak az anyja ismert, Mária pedig zsidó nő volt, annak minden jellegzetességével együtt..A kora középkori ábtázolások mind sötét bőrű, sötét szemű és hajú férfinak ábrázolják. Az már a katolikus egyház hamisitása, hogy fehér bőrűként ábrázolják.
Giovanni Alba
demokrata.hu/tudomany/jezus-kulso-megjelenese-121699/
Kicsit hosszú, de érdemes végigolvasni. (képek is vannak benne :-) )
"a Krisztus utáni I. századi palesztinai térség egyetlen és kizárólagos reprezentánsa. Az ősi keleti zsidók átlagos termete viszonylag alacsony volt, színkomplexiójuk sötétebb, szőkék nem találhatóak köztük. A fej közepes vagy kis mértékben rövid, arcuk és orruk keskeny, orruk hajlott „sémi” orr – különösen Kis-Ázsiában, Szíriában és Mezopotámiában. Érdekes csoport az észak-etiópiai falasa zsidók (fekete zsidók), akikben már megtalálhatóak a negrid jellegek is. Elképzelhető, hogy az említett színes embercsoportokból nehéz volt kiválasztani olyan egyént, aki az átlagot képviselte."
Ezt ízelítőnek.
vacsi
Én pl. azért nem nézek amerikai filmeket, mert nagyon felbosszant, hogy ott is négerek szerepelnek benne, ahol azt semmi nem indokolja. Pl. most olvastam, hogy amerikai filmet csinálnak a Robin Hood-ból, Na, és mit gondoltok, ki lesz Robin Hood? Igen, egy néger! az 1100-as években, Angliában! Ha a "Tamás bátya kunyhóját" filmesítenék meg, egy cseppet sem zavarna.

De a legjobban az dühít, hogy a tb. az ilyen "nemváltó" operációkat fizeti, míg sok kis ártatlan gyerek gyógyulásához a drága gyógyszerre a pénzt a szülők úgy koldulják össze...
Csizmás Kond
@Nessy: ...a biblia nem az evangelisták műve, azok írásai csak gazdagítják. Amúgy Jézus létét nem csak a biblia ismeri el hanem a korán is és a zsidó vallás is.
A lényeg nem is az hogy ki említi vagy ki nem hanem az hogy ki volt...vagy nem erről vitatkozol ?
vacsi
@Giovanni Alba: A "lóra termett" nem azt jelenti, hogy karikalábúnak született - a lába a lovaglástól görbült meg.
De valóban, én gyerekkoromtól a honfoglaló magyarokat zömök, mokány embereknek képzeltem, akik a lovat megülték.
Csizmás Kond
@kereső: Mivel jézus Sém leszármazottja ezért fehér ember volt...a többi csak jó vagy rosszindulatú duma.
gina
Ekkora szemét, tolerancia nulla, dehát szemét fidesz bagázstól mit is várni, de támogatja a pedofilok és gerinctelenek ,csalók táborát
csak úgy....
@Csizmás Kond: nem semjént akartál írni,te bimbó? :)
Nessy
@Csizmás Kond: Nem! Jézus valóban élő személy volt a történészek szerint is.
Csizmás Kond
@Nessy: ...és fehér...természetesen a sivatagi napbarnított bőr sokakat megtéveszt de attól még a faj az faj marad.
csak úgy....
@Csizmás Kond: fogadok,hogy ma még kiderül,hogy személyesen ismerted Jézust..
kereső
@Csizmás Kond: Na ezt azért gondold át mégegyszer. Hiszen a származása körül is elég sok vita van. Még az evangelisták sem tudtak megegyezni- ,hogy kinek a leszármazottja.Még Dávid király leszármazottjának is mondják- ő pedig még véletlenül sem volt fehér ember. Nincs egyértelmű bizonyiték arra amit állitasz.
Csizmás Kond
@kereső: ...huba...hát milyen volt ?
Amúgy tudod ki volt Sém ?...és ha az ő leszármazottja akkor ki lehetett ?
Nessy
@Csizmás Kond: Miután hitelt érdemlő leírás Jézus kinézetéről nem maradt fenn, így mindenki azt hisz, amit szeretne. Mint ahogy Istent is ősz, szakállas férfinak ábrázolják. Mózest is fehér márványból faragta Michelangelo, és a Pietát is. Mindkettő csodálatos.
Csizmás Kond
@Nessy: Ez így van viszont mivel a zsidól Sém leszármazottainak tartják magukat és úgy Dávid mint Jézust zsidó származásnak tartják ezért mást magyarázni hülyeség...
...ja és Mózes...na ő több mint valószínű hogy csak legenda...az akkád eposzokból elzsidósitott alak.
Nessy
@Csizmás Kond: Miután nem találkoztunk, így nem tudok nyilatkozni a bőre színéről és az alkatáról. Az természetes, hogy az él bennünk, amit a festményeken, szobrokon látunk, így számunkra Jézus egy stilizált fehér férfi!
kereső
@Csizmás Kond: Két evangéliumban is olvasható Jézus családfája. A családfák kétféle származási vonalat írnak le. Mindkettő egyezést mutat az Ábrahám és Dávid király közti ősöket illetően, azután viszont nagy fokú eltérés tapasztalható. Egyik Máté evangélista családfája József, Jézus nevelőapjának leszármazását, míg a másik Lukács evangélista családfája Máriának, Jézus anyjának leszármazását tartalmazza.[12][13][14] Eszerint Jézus nevelőapja és édesanyja is Dávid király leszármazói voltak, ezért Jézus elméletileg jogot formálhatott Júdea trónjára is.[15] Máté és Lukács evangéliuma e tekintetben eltér egymástól, mert míg Máté Salamontól származtatja Jézust, egyenesen Dávid fiai közül, Lukács eközben Nátántól. A zsidók szerint a Messiásnak Salamontól kell származnia, mérpedig a két említett családfa József családfája, így fontos figyelembe venni azt a hiedelmet is, miszerint Jézusnak csupán az édesanyja volt ismert, s így a távoli ősökig visszavezetett családfa létjogosultsága szerint ő maga nem lehetett a Messiás.[16][17]

A Biblia szerint Jézus Júdea déli részén, a júdeai Betlehemben született. Mikeás próféta úgy említi Bethlehemet, hogy bár a legkisebb Júdea városai között, ott születik az, aki uralkodik majd Izraelen.[18] A település egyes kutatások szerint[19][20] éppen abban az időszakban nem volt lakott hely, Iosephus Flavius sem említi, a legújabb kutatások azonban cáfolják ezt.[21] Názáretben, Izrael északi részén lévő Galileában nevelkedett fel, Kafarnaumban is élt, itt háza is volt.[22] Jézus arámi nyelven beszélt.
kereső
@Csizmás Kond: Végül is teljesen mindegy a származása. Jézus-t és analógban senkit nem a származása alapján itélhetünk meg, hanem a tettei , az embersége által. Mert mit is mutatott be nekünk az a keresztény, szóke kék szemű fehér?? Csupán közel száz millió halottat, rengeteg emberi szenvedést, tragédiát. És ha csak erre,meg a keresztes háborúkra gondolok, meg az inkvizicióra, akkor ettől kiráz a hideg.
Csizmás Kond
@kereső: ...álljunk meg egy pillanatra...azt állítottad, hogy Dávid nem volt fehér ember...és mivel Jézust a leszármazottjának tekintjük így ő sem lehetett az...szóval most akkor hogy is van ez ?
...és szőke kékszemű fehér...ez most mi akart lenni ? vagy hogy a keresztesháború meg mittudommi...ez valami kampány vagy mi ?
...ha lehet maradjunk addig a témánál amíg azt valamelyest nem tisztáztuk és azután jöjjön az inkvizíció meg a többi
Nyírfa
@Giovanni Alba: 15.10

Nem ismerek igaz magyarokat, csak néhány , az igazhoz közelítő , Magyarországon született embert.
Hogy a magukat igaznak tartó magyarok mit gondolnak az őseinkről, az nyilvánvaló: tahó, erőszakos, nagyképű , izomagyú alakok. Ja, ezt én gondolom .
Nyírfa
Van más változat is, mégpedig a szűznemzés. E szerint Jézus Gabriel arkangyal által fogant, persze, nem fizikálisan.
Azért milyen jellemző ránk, emberekre, hogy a fizikai létét kutatjuk, ki fia- borja lehetett, a tanításai viszont 2000 év alatt sem jutott el a tudatunkig. Pedig ránk férne, nem kicsit!
Giovanni Alba
@Nyírfa: Elnézést kérek, ilyen kérdést csak egy ateista tehet fel, kövezzetek meg, nevessetek ki, de mondjátok meg, mennyi ideig voltak József és Mária házastársak, és miként maradt ezidő alatt Mária szűz?
csak úgy....
@Giovanni Alba: ez az egész olyan csodaszarvasos,persze valami mozoghatott a bokorban.
kokopelli
Nem hiszem,hogy a dánok az Orbán-ék véleményre kiváncsiak! Nincs mivel foglalkozniok a Fideszben??
Nyírfa
@Giovanni Alba: Lehet, hogy Jézus születése után éltek szexuális életet, de a fogantatás még az esküvő előtt történt, József már ennek a tudatában vette feleségül Máriát.
És, hogy miként került a magzat Mária méhébe, az csak spirituálisan érthető.
kereső
@Csizmás Kond: Maradjunk a témánál. Mekkora debilnek kell a 21.században lenni ahhoz, hogy szörnyűködjön valaki egy játékfigura miatt. amely szines bőrű.És mekkora tudatlanság kell ahhoz, hogy ezt elfogadhatlannak tartsa. A fehér, kék szemű szőke meg úgy jön ide, hogy az is igy kezdődött. Csak akkor nem a barna bőr volt elfogadhatlan, hanem a vallás mássága, (az egy másik debil történet e, hogy egy vallási alapon megkülönböztethető ember csoportot- aztán nemzetiséggé nyilvánitottak),. Kik jönnek a sötét bőrúek(négerek) után? A másként gondolkodók, a libernyákok??
Nessy
@kereső: Mindig akad ellenség, akit épp gyűlölni kell! Addig sem foglalkozik mással az emberek jó része!
Csizmás Kond
@kereső: Ha minden ilyen cikket szentírásnak veszel akkor akár politikát is lehet csinálni belőle, viszont ha már ezt az írást komolyan veszed akkor miért nem haragszol azokra is akik napirenden hazugságokat terjesztenek az országról, aminek következményeként minden polgárát gazembernek, tolvajnak, csalónak látják kintről...sőt sokszor te teszel olyan megjegyzést ami ha burkoltan is de szintén gyalázza a magyart...szerinted a politika mire való ,...mert ami ma folyik az leginkább feszültségkeltő mint jólétet sugalló lenne.
Csizmás Kond
@kereső: ...és még valami...azért nagyon szeretném tőled hallani hogy végül is Dávid, Jézus milyen bőrszínű volt...:)...röviden konkrétan.
kereső
@Csizmás Kond: Te tévedésben vagy. Nem az ország polgárait tartják lopúsnak, tolvajnak, csalónak- csak a regnáló hatalom képviselőit- akik még mindig nem egyenlőek az egész országgal. Hiába is erőlködtök- orbán nem a haza,nem az ország és nem Magyarország.És nem értem min kellene felháborodnom, amikor osztom a véleményüket. Engem megloptak- téged kistafiroztak. Ez a különbség köztünk.
Milyen volt a bőrszinük? Nem tudom, csak azt tudom, amit olvastam róluk- ezek alapján mondom azt, hogy nem fehérek voltak. De már mondtam- nem ez határoz, hogy ki milyen bőrszinnel jön a világra.
Csizmás Kond
@kereső: Szerinted én mit kaptam vagy kapok a mostani vagy régebbi hatalomtól ???...vagy ezt is olvastad valahol mint a bőrszínt ?
Lepényleső
Lehet hogy valóban nagy a baj,s lehet,hogy nem a Lego figurákkal?
csagyi
@Csizmás Kond: Az emberi faj az csak egy!
Rasszok a variációk előfordulása.
Csizmás Kond
@Horizont: ...itt tartunk...mert te is elég gyakran szoktál kirekeszteni, köpködni, fröcsögni...:)
Amúgy ez az egész egy nagy semmi, itt mindenki látatlanban vagdalózik...ami egyenlő a nullával.
Gazella
@Csizmás Kond: vedd be a gurulótablettádat! Élőben is fröcsögve köpködve beszélnek az emberek!
Csizmás Kond
@Gazella: Nem mindenki...de pl te igen...olvass csak vissza a beírásaidat...
Csizmás Kond
@Horizont: De szoktam nagyon is viszont az soha nem állítottam hogy szent vagyok, vagy csak nekem van igazam, vagy hogy másnak kuss...de te igen...és még csodálkozol ha más is gorombul...:)...sőt úgy érzed hogy aki nem a te véleményeden van az nem is ember...
...nagyon fanatikus vagy és még érzékeny is arra...sőt szeretsz megharagudni...:)
csak úgy....
@Csizmás Kond: a fanatikus,furfingos,félszemü és féleszü fekete macska,aki nem lát a viktor popeszától.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
luiz
Hawaii barna orsós viktor, csak a ruha nem stimmel, orbán életében nem dolgozott 1 percet se
ómió
Nahát! Ahelyett, hogy megelégedne az aberrált "mesekönyvvel"...?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.