Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjút, amelyben beszélt a nagy botrányt kavart mesekönyvről és a homoszexuális közösséggel kapcsolatos véleményéről is.

Orbán provokációnak tartja az érzékenyítő mesekönyvet

Fotó: Benko Vivien Che – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök reggel hosszú interjút adott a közrádióanak. Érintette többek között a Dúró Dóra könyvdarálása után felkorbácsolódott indulatokat a meleg közösségek körül.

A háttértörténet annyi, hogy Dúró Dóra múlthéten megsemmisítette a Meseország mindenkié című gyermekkönyv egyik példányát. Az országgyűlési képviselőnő tettét azzal indokolta, hogy "homoszexuális tartalmak" is szerepelnek a könyvben, és ez nem való gyerekeknek. Később azt mondta, a kiadványt "meleg propagandának", a könyvet pedig a magyar kultúra elleni támadásnak érzi, mert a régi magyar népmesékben nem szerepeltek homoszexuális királyfik. A könyv egyébként ezzel a sikerlisták élére került.

Orbán provokációnak tartja az érzékenyítő mesekönyvet

Orbán most úgy fogalmazott: "a homoszexualitás megítéléséhez kapcsolódó viták szövevényesek." Szerinte Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak, ezek alapját "egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja, tehát

a magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben, sőt a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú provokatív demonstrációkat (...) is jól viseljük"

Kifejtette, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. Ezzel együtt szerinte van egy "vörös vonal", amit nem lehet átlépni:

hagyják békén a gyerekeinket

- összegezte a véleményét a miniszterelnök.

MTI / NOIZZ

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Volt itt már olyan is, hogy ""kitántorgott Amerikába három milló emberünk..." - aztán mi lett? Maradtak az olyan bugrisok, mint te vagy...

Te "pelenkás" @csak húgy...: aztán most meg vigyázz a migráns segéderőre, mert rossz lóra tettél ismög...
surdilloFUJT
@Csibi: A svábhegyi beteg szamárcsődör húzzon a himbilimbijére,agyrágott agybajos,napihülye!!!
surdilloFUJT
Az a provokáció,hogy a migatyánkos,náciivadék,aki egy kád sörben meztelenkedett---ANYAKÉNT---!előtérbe hozza a hitleri náci könyvégetéseket és gyűlölködést,ÉS EZT ELTŰRI A MAGYAR MINISZTERELNÖK!!! eZ A SZÉGYEN,ÉBRESZTŐ NORMÁLIS EMBEREK!!!
advocat
XVI. Benedek és Ferenc pápa között számos különbség van, de közös bennük, hogy mindketten beszéltek a Vatikán felső köreiben lévő „meleg lobbi” elleni harcukról, miközben - elődjeikhez hasonlóan - mindketten tudtak több hozzájuk közel álló egyházi vezető homoszexuális kapcsolatairól, mégsem tettek semmit ellene. Az egyszerű lelkű olvasó nem nagyon tud mit kezdeni ezekkel a tényekkel: hogyan lehetséges, hogy a homoszexualitás elleni világszintű küzdelem élharcosai, a mindenféle szexuális aktustól eltiltott főpapok között nem csak ismertek aktív homoszexuálisok, hanem külön csoportot alkotnak a Vatikánban, és erről a pápák nyíltan beszélnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.