Az LMP szerint vissza kell adni a magyar oktatási rendszer megbecsülését és drasztikus emeléssel versenyképes béreket kell biztosítani a pedagógusoknak – mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Az LMP versenyképes bért követel a pedagógusoknak

Fotó: Hohn Krisztina / Facebook

Hohn Krisztina abból az alkalomból, hogy az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1966. október 5-én fogadta el a pedagógusok jogairól szóló határozatát, elmondta: az OECD szeptemberi jelentése szerint a magyar tanárok munkabére átlagosan 30 százalékkal, az általános iskolákban tanítóké 40 százalékkal alacsonyabb a diplomás átlagbérnél.

Emellett – tette hozzá – a tanárok szakmai bevonása nélkül "rájuk erőltetik a tantervet", továbbá digitális eszközök és digitális módszertan nélkül várják el tőlük a jól működő digitális oktatást. Megjegyezte: mindezek miatt a pedagógusszakma "kiürül", alig lehet pedagógust találni az országban.

Közölte: az LMP korszerű, szabad oktatást és esélyteremtő iskolarendszert szeretne, ehhez pedig javítani kell a pedagógusok munka- és életkörülményeit. Az LMP határozati javaslatot ad be a pedagógusok egészséges munkakörülményeinek biztosításáért és azért, hogy "végre versenyképes bért kapjanak a pedagógusok és az őket segítők" – jelentette be. Az országgyűlési képviselő október 5-e, a pedagógusok világnapja alkalmából megköszönte a pedagógusok egész évi áldozatos munkáját.

MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Jó! Kérdem én, ha holnap megduplázzuk a pedagógusok fizetését, holnapután már mindenki jobban dolgozik???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
..."Az országgyűlési képviselő október 5-e, a pedagógusok világnapja alkalmából megköszönte a pedagógusok egész évi áldozatos munkáját."...

Hát ezzel qurvára kint vannak az összes vizekből...pláne, ha még ez is:
..."Az LMP határozati javaslatot ad be a pedagógusok egészséges munkakörülményeinek biztosításáért "..

És? Most mi lesz?

MTI
rokker33
@FLETÓ: Hülye vagy fiam leülhetsz!Ne azért kapjanak tisztességes fizetést a tanárok, hogy utána kidolgozzák a belüket,mint az eü ben dolgozók! Míg nem volt korona le sem szarták őket most meg hogy 24 ből 22 órát dolgoznak egyből értékesebbek lettek!Aki megérdemli az kapjon már tisztességes fizetést ne éhbérért dolgozzanak!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Szóval, a böszmei fizulenyulás nem "segített"?
FLETÓ
@rokker33: Szar emlékeid lehetnek a suliból: "Hülye vagy fiam leülhetsz!" Átélted ezt az élményt, most meg egy retardált magatartásformát próbálsz továbbhagyományozni?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.