17 illegális migránst szállított autójában egy férfi.

A rendőrök 2020. október 5-én 0 óra 30 perckor Ruzsa külterületén, egy földes úton figyeltek fel egy gépjárműre, amibe a rendőrök észlelésekor többen beugrottak és megpróbáltak elhajtani. A szlovák honosságú autót feltartóztatták. Az utastérben a sofőrön kívül 17 külföldit találtak – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

"A gépkocsi utasai, akik magukat afgán, jemeni, szír, iráni, indiai és iraki állampolgárnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" – áll a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.