Török Gábor politikai elemző a Telex.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy 2022-ben izgalmas lehet a helyzet.


Török Gábor: Orbánék okkal tartanak attól, hogy a 2022-es választás más lesz
Fotó: Youtube

Török szerint ellenzéki győzelemről ma még nehéz beszélni. Egyrészt

az ellenzék 2010 óta – leginkább erőforrásokban – soha nem volt olyan rossz helyzetben, mint most; de ez a személyi állományra és a programokra is igaz.

Az ellenzék esélyeit viszont szerinte növeli, hogy a 106 egyéni választókerületben közös jelöltjük lesz, és az is a kezükre játszhat, ha a gazdasági válsághelyzet miatt a Fidesz nem 50-52 százalékkal, hanem 45 százalékkal indul neki a választásoknak.

Török Gábor úgy véli, minél közelebb van valaki a döntéshozatal csúcsához a Fidesz-világban, annál inkább szkeptikus 2022-t illetően. Minél messzebb van, annál optimistább – elemezte a kormánypárt lelki világát.

De azért azt fölvetem, hogy a Fidesz helyében annyira nem lennék megijedve a 2022-es választástól, mert ha az ellenzék ebben a mostani állapotában nyer, akkor azért rögtön megvan másnap a 2026-os választás fő esélyese

- figyelmeztetett a politikai elemző.

Összességében úgy látja, Orbán Viktor miniszterelnök most valóban arra számít, hogy ez egy téttel bíró választás lesz, ahol a pakliban az is benne van, hogy a közösen induló ellenzék egy döntetlenközeli vagy a Fidesz abszolút többségét veszélyeztető végeredményt ér el.

(Telex)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbánnak nem sok választása lehet 2022-re.
Ha Orbán nyer kétharmaddal - 2024-re beköszönt a gazdasági ellehetetlenülés és 2026-ra kiürül az ország.
Ha Orbán nem nyer kétharmaddal - 2026-ig törvénykezési nihil lesz és az egész "politikai elitnek" nevezett csürhét eltakarítja a gazdasági romlás.
Ha Orbán nem nyer - 2022 után a fideSS-kdnp frakcióüléseit a szegedi Csillagban fogják tartani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Oposit
A Telex cikk legvégén van sajnos a lényeg. Teljesen igaza van szerintem.

Amúgy már rég elkezdődött a választás fondorlatainak kiagyalása. Számítógép modellezéssel már minden lehetséges forgatókönyvet elkészítettek és le is játszottak a nagyhatalmak. A bábok majd felállnak hozzá és mehet a buli. Tehát meg van írva előre, hogy mi kell nekik. Én így gondolom.
Sámannus
Nagyon okos vagy te Gabesz. Szerinted a fidesz "politikája" "programja" mi a ló pecere? Folytassuk? Ha az agyad nem mozog, legalább ne játszd az eszedet. Ha nem látod, hogy a kuplerájt kell leváltani bármire, jobb ha nem óbégázol.
Gazella
@Oposit: Én is pont igy gondolom , ahogy te!
namihami
Ha legalább a többség kétségessé válhatna, abban a percben a ""dicsőséges 133"" azonnal bead egy "" saját ötleten alapuló"" egyénit és máris változtat a felálláson. Már a saját 3rdeke is ezt kivánja, a Vezér parancsa nélkül is.
Nagyon kellene nyerni (min. 60%, de inkább több), hogy az esély legalább egyenlő legyen. És a fideszes számítógép még így is erősen odalejt.
voltmárjobbis
Török gábor: 2015-ben az MLSZ elnökségi tagja lett. És most is az. Szarok rá mit mond fideszes létére!
ómió
Szó, mi szó, bolsevista-nyilas koalíció ellen most "debütálnak"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.