Eddig minden évben mínuszos volt.

Megint óriási veszteséget termelt a felcsúti kisvasút
Mk48-as sorozatú dízelmozdonyok által vontatott személyvonat áll az egykori Alcsút-Felcsút, ma Felcsút vasútállomáson a Vál-völgyi kisvasút első üzemnapján 2016. május 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Az Átlátszó kikérte a legfrissebb adatokat a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványtól, amelyből kiderül, a 600 millió forint EU-s támogatásból megépített Vál-völgyi kisvasút tavaly is veszteséges volt.

A kimutatás szerint 2019. július 1. és 2020. augusztus 30. között a jegyértékesítésből 12,9 millió forint bevétel keletkezett (21 920 jegyet adtak el a vizsgált időszakban), a kisvasút üzemeltetése viszont 19,2 millió forintot vitt el, azaz

6,3 millió forint veszteséget termelt Orbán Viktor hóbortja.

Ha a többi évet nézzük, a kisvasút 2016/2017-es szezonban 4,1 milliós, a 2017/2018-asban 8,2 milliós, 2018/2019-ben pedig 5,1 milliós veszteséget hozott ki.

Ez összességében, négy év alatt már 23,7 millió forintos mínuszt jelent.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem az üzemeltetési haszon volt a cél, hanem az építéséé. Az pedig bejött.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nem az üzemeltetési haszon volt a cél, hanem az építéséé. Az pedig bejött.
Béla333
Sebaj! ...Bicskéig... Sőt! Lovasberényig!
Lepényleső
Ám ez nemcsak kisvasút hanem jéghegy csúcs is?
tudode
Őfélesége kisvasútját elvitte netán a vírus, mivel úgy vót, hogy
.
------ Már modellezik a felcsúti kisvasút meghosszabbítását Bicskéig, csak éppen nem kisvasút lesz
.
g7.hu/kozelet/20200124/mar-modellezik-a-felcsuti-kisvasut-meghosszabbitasat-bicskeig-csak-eppen-nem-kisvasut-lesz/
----------------------------
.
Aki teheti elköltözik a vásott kölök disneylandjéből, ahol az alvég ugyanolyan kódis, mint bárhol!
rokker33
Nem baj csak ennek az agyalágyultnak legyen meg az öröme az nem probléma hogy soha nem fog profitot termelni!A foci mánia is milliárdos veszteséget jelent Magyarország számára ,mégis épülnek a stadionok! Persze egy nagyobbacska foci eseményen is pár ezres" tömeg" akarom írni csürhe gyűlik össze a fele nem fizet belépőt, mert kell a néző a sok botlábúnak !!Ez van ha egy elmezavarodott túlsúlyos hazug tolvaj disznó vezeti az országot!!!
Peller Anikó
@rokker33: Ez nem egészen így van, az elmezavarodottal nem értek egyet. Sőt kettőt.

Szeretvetisztelt drága menk nem teljesen a saját putris debilitását éli ki, mert ezzel a stadiom föciőrülettel fizet az ultrakopaszoknak amiért szétverték Pestet annóban. Valamivel féken kell tartani őket, nehogy eszükbe jusson repetázni, esetleg tálalni.
RonaGyuri
istenem, ha csak ennyi kárt okoznának??? =))
rokker33
@Peller Anikó: Ez hülyeség!Az egész országban épülnek az üres beton épületek,amit csak stadionnak hívunk,de haszna az nincs az átlagos adófizető aki nem foci buzi annak csak a befizetett pénze bánja!!,Az uniós pályázatokat ilyen hülyeségekre írták ki,mint hasznos dolgokra!Az hogy 2006 kinek a műve volt az nem bizonyított ,de az biztos hogy azon a nyáron Gyurcsány nagyot hibázott és azért sok rasszista volt és van az ultrák között Gyurcsány meg zsidó származásúnak tartják és ez már elég ürügy volt ahhoz, hogy balhézzanak egyet!
Sámannus
A képen két csühös egymás ellen húzza a vagonokat. Valamerre csak el fog indulni a bestia kerül amibe kerül:DDD
rokker33
@Peller Anikó: És azért nincs már ilyen balhé mert a foci drukkerek közül is sokan börtönben vannak egyéb bűncselekmény miatt,akik meg szabad lábon vannak azok már meghúzzák magukat! Nem tudom elképzelni, hogy Orbán ezekkel egyezkedett volna hiszen Orbán román vagy ukrán Orsós cigány és nem valószínű, hogy egy ilyen erős és rasszista jellegű csürhe hallgatott volna rá!!
nezelodo
Nem kell pánikolni, fogjuk úgy fel, hogy gyakrabban kell a főni homokozójában a homokot cserélni a járvány miatt, (nehogy másokat is megfertőzőn a bolondériájával), azért kerül többe a fenntartás.
solidedge
Mennyi irigy ember. Először is a kisvonat nem az unalomig látott sziklák között, hegyi patak partján, viadukton jár, hanem a kuriózumnak számított bokros, fás mezőn. Gyakorlott szem azt is észreveszi hogy bokrok, fák, bokrok fák után nem bokrok hanem megint fák következnek. Ez ugyan előfordul minden faluban, de azok kisvonatról nem láthatóak.Aki egyszer utazott rajta az biztosan újra elmegy. Már csak azért is mert nem hiszi el hogy a pénzéért nem látott semmit. Magát hibáztatja hogy nem figyelt eléggé, ezért újra vonatra száll.
csak úgy....
ez egy elenyészö összeg az üres stadionok és a botlábu fiuk finanszírozásához képest!
Ronin2
"Óriási veszteséget..":D
Médiamókuskám!
Akkor milyen jelzőt használnál Lölő erőművi tevékenységénél?
teuton
Napi 1200 utast igértek. Kiszámoltam, 14 hónapra leosztva lett 1560... HAVONTA!!!
Peller Anikó
@rokker33: "Nem tudom elképzelni, hogy Orbán ezekkel egyezkedett volna"

Akkor nagyon gyenge a képzelőerőd, messze félreérted a világot, bátrabban erőltesd meg magad :)
nezelodo
@Ronin2: tegnap, 22:27. Na az volt a nagy dobás, a hű NER szavazó meg, ahogy a Hofi mondaná, néz "mint a kezdő buzi a gőzfürdőben", ahogy ellopják az adóforint milliárdjait, és újra rajzolja az ikszet a maffiapárt neve mellé szavazólapra!
KisGenyo2
Nem tudom hányan dolgoznak ott, de az ő adójuk és a bérükből megvásárolt temékek áfája szerintem nincs a számításban. Pedig úgy már lehet, hogy plusszos is... ;-)
ómió
Majd - ha eljő az idő - az efftársak "privatizálják"!
rokker33
@Peller Anikó: Köszi de nem győztél meg hogy igazad van! Csak abból induljunk ki, hogy soha senkire nem tudták rábizonyítani, pedig 10 év alatt sok fideszes politikus bukott meg és akkor mikor még a hatalom közelében sem voltak nem buktak meg???Kicsit erőltesd meg magad mielőtt baromságokat írsz 2 X gondolod át mert fingod sincs hogyan működnek a dolgok!!
kokopelli
Az egykori katonatársaimmal Tatabányáról átruccantunk megnézni! Minden zárva (a WC is) a sinek "kezdeti" rozsdát
kaptak és egy kis szemetet a talpfák közé!Mit csinál egy többgyerekes család,ha a gyerekeknek pisilni kell?Legalább
hetente egyszer a kezdődő rozsdát lekoptathatnák!...már csak vicc kedvéért is!
Gyütt Mönt
No miért? Tán a felcsúti stadion, vagy a kisvárdai lówellness önfenntartó? Hagyjuk a süket dumát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.