Levelet írt a Magyar Orvosi Kamara Kásler Miklósnak a bértáblával kapcsolatban – vette észre a hvg.hu.

Nem fogadja el az orvosi kamara a kormány bértáblával kapcsolatos tervezetét
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kamara azt kifogásolja, hogy a törvény nem terjed ki azokra, akik vállalkozóként működnek, valamint az alapítványoknál, kht.-knál és magánszolgáltatóknál dolgozó alkalmazottakra. Azt írják, azzal egyetértenek, hogy az alapellátásban dolgozókat nem kell kötelezően e törvény hatálya alá vonni, „de számukra – nem e törvényben, de elfogadásával párhuzamosan – sürgetően szükséges a hasonló jövedelem biztosításának ígéretét adni".

Elfogadják, hogy szükséges korlátozni a másodállás vállalását, de a szervezet szerint ennek feltételeit kormányrendeletben kell rögzíteni, hogy a döntés ne az elbíráló egyedi megítélésén alapuljon.

A MOK szerint a személyes közreműködés lehetőségének egylépcsős, felkészülési idő nélküli kivezetése számos intézményben komoly működési zavart okozhat. Példaként az aneszteziológusokat és a patológusokat hozzák. 

Nehezményezik azt is, hogy a tervezet lehetőséget ad az általuk javasolt alapbértől lefelé történő eltérésre.

Az illetménnyel kapcsolatban problémaként jelölték meg, hogy a bértábla nem kezeli a képesítésbeli különbségeket.

A MOK kiemeli, hogy a jogszabály bonyolultsága és a rövid rendelkezésre álló idő miatt a tervezet megvizsgálása nem volt könnyű feladat, és a teljes áttekintésre emiatt nem is kerülhetett sor, így nem tartják kizártnak a korrekciók későbbi felvetését sem.

(hvg.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Naív lélek, aki még hisz Orbán igéretének! A kormány szokás szerint szembeköpi saját magát! Az orvosbáróból lett miniszter Káslerben annyi kollegalitás nincs, mint egy hathetes macskakölyökben!
Ha megtiltják a másod állást, illetve csak engedéllyel, akkor a járóbeteg szakellátás bedől!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
"sürgetően szükséges a hasonló jövedelem biztosításának ígéretét adni"

Ezek tényleg hülyék? Ígéretet bármikor tesznek, a választások után kaptok. De legalább a maradék orvos is kitántorog amerikába.
justhpeter
Minden kezdődhet élőről. Csak közben a kormány hiteléből a maradék 1% is kezd elszivárogni.
vacsi
@Peller Anikó: Ígérgetni? Erre mondta nagyanyám: hiszem, ha látom!
nezelodo
Az IQ Robi ma reggel már a riportalanya torkán azt a hatalmas ígérethalmazt kész, megvalósult intézkedésként akarta a riportalanya torkán letolni, amit az orvosi kamara is bevett! Hé Robika, nem mindenki olyan fapados ám, mint te, nem is annyira elkötelezett a vezér irányában, ráadásul tudjuk, hogy más a kampány, ami a teljes cikluson át zajlik, és más a kormányzás.
ómió
A portás kimaradt? De mit szólna a többi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.