Katarina Barley, az EP alelnöke, Németország előző igazságügyi minisztere, szociáldemokrata politikus ragaszkodik a jogállamisági feltételekhez az EU-s támogatások utalásakor. Szerinte Orbán korrupt, és nem szabad hagyni, hogy a kormánya ossza szét a magyaroknak járó pénzt.

A volt német igazságügyi miniszter lehazugozta és gyakorlatilag letolvajozta Orbán Viktort

A 444.hu-nak adott interjújában egyebek mellett ezeket a kijelentéseket tette:

A Fidesz megpróbálja minden lehetséges módon lejáratni a kritikusait, és a sajtó nagy része a párt kezében van. Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar vagy a lengyel néptől.

A kritikám az ország vezetőjének szólt, konkrétan Orbán Viktornak, és különösen annak, hogy teljesen elfogadhatatlan, amit az EU-s támogatásokkal művel.

Érdemes mindig gyanakodva hallgatni, amit Orbán az Európai Unióról mond, mert általában hazudik.

Magyarország esetében azt látják, hogy a pénzüknek egy hatalmas része nem a magyar nép javát szolgálja, pedig ezt nekik szánták. Ehelyett ez a pénz személyesen Orbánnak megy, a vejének, meg a barátjának, aki Magyarország leggazdagabb embere lett.

Orbán a szülőfalujában futballstadiont épített, és EU-s pénzből még egy vasutat is hozzá. De ez európai pénz, azoké az országoké, amelyek összeadják, és ők azt akarják, hogy ezt a pénzt a magyar nép kapja meg. Ne pedig Orbán és a barátai legyenek egyre gazdagabbak belőle. Ezt a pénzt egyszerre lopják el az európai adófizetőktől és a magyar néptől is.

Ugyanígy hatalmas problémának látjuk például a sajtószabadság csorbulását Magyarországon, amire részletesen ki is tér a Bizottság múlt héten megjelent jogállamisági jelentése. Elég csak erre a KESMA nevű óriási konglomerátumra gondolni, amit teljes ellenőrzése alatt tart Orbán és a Fidesz.

A fideszesek esetében azt látjuk, hogy végső soron minden cselekedetüknek egyetlen végső célja van: a hatalmuk bebiztosítása. Ezért akarnak mindent az ellenőrzésük alatt tartani. Összekeverik a demokráciát a többség diktatúrájával. De a demokrácia nem ez.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Philipp Guelland

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.