Vlagyimir Putyin orosz elnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök nemrég még világraszóló barátok voltak; olyannyira, hogy Erdogan még az amerikaiakkal is összerúgta a port, hogy orosz légvédelmi rakétarendszereket vásárolhasson. A Hegyi-Karabah régióban kirobbant konfliktusban viszont megint frontális ellentét bontakozott ki a két ország politikai érdekei közt: az oroszok hűteni, a törökök pedig fűteni próbálják a háborút. Nem ez az első eset mostanában, hogy Oroszország és Törökország egymásnak feszült, sőt, Líbiában és Szíriában a két ország (proxi-)katonái már nyíltan egymás ellen harcolnak. Nagyon úgy néz ki, hogy vége a Putyin-Erdogan barátságnak és a legújabb konfliktus azt bizonyítja, hogy a török elnök már nem fél páros lábbal sem belerúgni az oroszokba, ha külpolitikai érdekei ezt kívánják.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@sgl: Viktorunk igazi fehér, keresztény, hetero politikus, aki ezt a helyzetet minden gond nélkül megoldja. Mindig annak fog benyalni, akinél van. Ha Ankara, akkor Gülbaba, ha Moszkva, akkor Boriszcár.
Csak azért kell imádkoznia (hol Jézus, hol Allah), nehogy ezek ismét haverok legyenek. Mert akkor ismét jöhet az egy nyelvcsapás balra, egy jobbra. Persze, van már benne gyakorlata és számára egy újabb megalázkodás már csak besorolódik a többi mellé.
Sámannus
Össze vagyok teljesen zavarodva. Most ki mellé sorakozzanak fel a hithű magyarok. Olyanok mint a kétütemű moped szív szuszog b@szik indulni, közben a zelftársek lövik is egymást..
Nessy
@Sámannus: Páros napokon Putyin, páratlanon Erdogan!
Sámannus
@Shikari: Azt hiszem már említettem ki lófranc vagy te! Nem ismétlem. Megsúgom, ez biztosan vadi új hír neked: Egyik sem! Ponyemájes?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.