Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés. .. A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által benyújtott, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt egyhangúlag, 165 igen szavazattal fogadta el a parlament. A jogszabály létrehozza az egészségügyi szolgálati jogviszonyt; a jövőben állami vagy önkormányzati egészségügyi szolgáltatónál csak ilyen jogviszony keretében lehet dolgozni A TÖRVÉNY BÜNTETHETŐVÉ TETTE A HÁLAPÉNZT. A várható következményekről pedig itt írtunk:

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@advocat: Miután "sikeresen átírták", az ellátások egy részének annyi!
Egy vizsgálat a rendelőbe hónapok, miután a másodállás tiltása miatt nem kevés rendelés marad részben egy, két orvossal, vagy eggyel sem.
Ennyit a törvényalkotó szakértelméről, és Orbán adott szaváról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@kereső: Viszont most a vízcsapból is a kormány nagyságát dicsőítő szózatok folynak majd! Hogy nem erről volt szó, nem erre tett igéretet Orbán? "Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek"! Szavahíhető egy ???
Sziszifusz
@Shikari: 15:13
Várd ki a végét.
Miért nem akkor rendezték az orvosi fizetéseket amikor szárnyalt a magyar gazdaság ? Ja akkor még nem volt járvány, és több pénz állt rendelkezésre.
Ezt a kapkodó intézkedést, nem az egészségügy ésszerű átalakításának szándéka motiválta , hanem a katasztrófával fenyegető magyarországi járvány helyzet. Pontosabban az, hogy kevés az orvos, kevés a szakápoló stb.
Számítások szerint tömegeknek lesz a szüksége kórházi ellátásra, eközben nem lesz megfelelő mennyiségű orvos és ápoló. Már csak azért sem mert emiatt az un. béke időben is akadozott az ellátás .
Ez a béremelés, a járványkezeléssel kapcsolatban annyit ér mint halottnak a szenteltvíz. Elkésett intézkedés.
Nessy
Van még egy "apróság", amire nem gondoltak ebben az ad hoc törvényben. Magyarországon immáron húsz éve teljesítmény finanszírozás van, illetve a háziorvosoknál "kártypénz". Már eddig is egyre nagyobb részt tett ki a bér, és egyre kevesebb maradt a dologira, amit a növekvő hitelek is igazolnak. Tehát, ezt a rendelkezést, nagyon gyosan kellene követni a finanszírozás emelésének! Kiszámolta valaki, mielőtt rábólintott a kormány által átírt törvény nagyobb részének azonnali bevezetése kapcsán??? Szerintem eszükbe sem jutott!
Sziszifusz
@Shikari: 15:50
Abban, hogy szükség van az orvosi fizetések megemelésére és a "hálapénz" korrupció megszüntetésére, egyetértünk.
Ám érvényes a latin szállóige: " Timeo Danaos et dona ferentes "
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Arra is nagyon, de nagyon kíváncsi lennék, hogy ki lesz a kifizető...mert ugye, az eddigi pár százezres fizetéseket is nehezen nyögték ki a Kórházak...akkor a pár millás nem fog menni. Talán az Államkincstár? És hol van a fedezet?
Ha van fedezet, akkor eddig miért nem volt? Vannak itt kérdések, amire valakinek válaszolni kellene, mielőtt eldőlünk a kormánytól...
Nessy
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Ezek részletkérdések a kormány szerint, gondolom. Pedig az ördög a részletekben lakozik! Igéret van, törvény is, csak azt nem tudni, ki fizeti a révészt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.